NIEUWS :

30.09.2006 Finale AAS-Criterium te Aartselaar : AVKA wint voor het 2e jaar op rij het Algemeen klassement !
Onze jeugd heeft de zomercompetitie op een prachtige manier afgesloten.
Vier individuele kampioenen: Jonas (ben j) – Daphne (ben m) – Ine (pup m) en Filip (min j)., met nog verschillende andere atleten die een podiumplaats behaalden. Vijf van de zes clubklassementen: ben jongens–ben meisjes–pup jongens–pup meisjes–min jongens. En voor het tweede jaar op rij het algemene clubklassement.  Deze prestatie ooit nog evenaren zal heel  moeilijk worden.  Maar niet alleen de atleten hebben fantastisch gepresteerd, ook alle medewerkers, waaronder de ouders, atleten, trainers, bestuursleden, grootouders,…enz hebben ervoor gezorgd dat we een wel heel opmerkelijke meeting hadden.   ATV en de geschreven pers waren getuige van een groot feest. Langs deze weg bedanken we ook onze bevriende clubs van het criterium, voor het welslagen van onze afsluiter: AVKA zingt.  Een dikke proficiat aan iedereen!!!!!
Uitslag.En hier dan de foto's.
23.09.2006 Nationaal jeugdcriterium te Nijvel
14 jeugdatleten werden geselecteerd om deel te nemen aan dit topevenement. Zelfs op het einde van dit fantastische seizoen, slaagden onze atleten erin om 4 zilveren medailles te behalen. Nochtans hadden onze benjamins meisjes tijdens hun aflossingen een zilveren medaille voor het rapen, maar de laatste stokwissel werd hen fataal. Spijtig, want Paulien, Hannah, Daphne en Dorien hadden dit zeker verdient. Niet getreurd dachten onze pupillen meisjes, die 2de eindigden op hun aflossing met een knap clubrecord: 34’95. Ons zilveren viertal Sofie, Ine, Annelies en Elisabeth liepen bijna de perfecte wedstrijd.Tijdens de 300m bij de miniemen eindigde Filip knap 4de.  Met nog een finaleplaats op de 80m, waar hij 5de werd. In de namiddag sprong Daphne Laurent zich naar een zilveren medaille bij het verspringen, met een knappe 3.96m.  Robin Hiele was ook kanshebber op een medaille op de 1000m, maar de paar weken dat hij niet voluit kon trainen met zijn spierscheur, zorgden ervoor dat hij net tekort kwam voor het podium. Hij werd toch knap 5de. Onze crack van de dag was Jonas Neegers. Hij kon bij het hoogspringen en hockeybal beslag leggen op 2 zilveren medailles. Proficiat aan alle atleten!!! Zie uitslag.
17.09.2006

Belgisch kampioenschap estafetten te Brussel (Koning Boudewijnstadion)
Drie ploegen 4x100m van AVKA hadden zich ingeschreven. De masters dames mochten de spits afbijten en haalden met een 3e plaats zelfs het podium.  Gerda Andries, Vivianne Rypens, Annick Willems en Erna De Voegt verbeterden ook het CR (57”12).  Dirk Vercammen, Laurent Broothaerts, Patrick Neegers en Geert Groffen leverden strijd voor het podium, maar moesten met de 4e plaats vrede nemen.  Daarbij verbeterden ze het clubrecord met maar liefst anderhalve seconde (46”95). 
Indi Mariën, Ruben Devrieze, Jef De Smet en Thomas Crauwels verdedigden de eer bij de kadetten jongens. Zij werden in hun reeks 5e in 50”31 én ook een nieuw clubrecord!  Zie uitslag.En hier foto's

16.09.2006

Finale Beker van Vlaanderen pupillen en minimen te Lier
Voor het eerst in het bestaan van onze club, mochten onze jongens zich meten met de beste clubs van Vlaanderen. Ze hebben zich van hun sterkste kant laten zien. AVKA behaalde tweemaal een individueel podium met Filip Vercammen, die zichzelf weer kon overtreffen met een 2de plaats op de 80m en een 3de plaats op de 300m, met nog twee knappe clubrecords er bovenop. Van de 12 deelnemende ploegen, konden we ons gedurende drie kwart van de dag op een 8ste  plaats nestelen, om uiteindelijk op een 10de plaats te eindigen.Ondanks deze 10de plaats hebben onze atleten sterk gepresteerd en bewezen dat ze hun finaleplaats waard waren.  Zie uitslag.

10.09.2006

Belgisch kampioenschap juniores en beloften te Luik
Hendrik Croonenborghs nam deel aan de 100 en 200 meter. Hij plaatste zich in beide nummers voor de finale. Tijdens de reeksen van de 200m liep hij een schitterende 22”59 en in de finale 22”74, waarmee hij 5e werd. Wim Marynissen liep de 110m horden in 16”22 (nieuw clubrecord). Bij het verspringen werd hij 2e met een sprong van 6m67. Onze belofte Karlien Verduyn sprong 5m36 ver en haalde net geen podium. Zij werd 4e. Uitslag juniores en beloften.

09.09.2006

AAS meeting te Kapellen
AVKA trok opnieuw met een grote groep naar de AAS meeting van Kapellen. Op deze nieuwe piste liep Filip Vercammen (miniem) met 19”63 een nieuw clubrecord over de 150m. Vele persoonlijke records sneuvelden, teveel om op te noemen. Kijk voor de details in de uitslag.

09.09.2006

Interprovinciale wedstrijd te Vorst
Onze hoogspringers Sander Verduyn en Thomas Crauwels waren geselecteerd om de provincie Antwerpen te vertegenwoordigen op de Interprovinciale wedstrijd. Beiden behaalden een mooie 2e plaats. Sander bij de scholieren met 1m83 en Thomas met 1m78 (nieuw clubrecord) bij de kadetten. Uitslag.

09.09.2006

Belgisch kampioenschap masters te Herentals
Onze 3 vertegenwoordigers op deze kampioenschappen haalden alle drie het podium. Laurent Broothaerts werd Belgisch kampioen met een sprong van 6m59. Gerda Andries behaalde de zilveren plak in de 100m (14”62), en Dirk Janssens haalde eveneens zilver in het kogelstoten (12m65). Uitslag.

02-03.09.2006

Belgisch kampioenschap kadetten en scholieren te Kessel-Lo
Zes AVKA atleten waren present op deze kampioenschappen. Kijk in de uitslag van zaterdag en zondag voor de details.

27.08.2006

Belgisch kampioenschap meerkamp te Herve
Gerda Andries was de enige AVKA deelnemer aan het Belgisch Kampioenschap meerkamp.  Lees haar verslag. Tevens hierbij de volledige uitslag en enkele foto’s.

26.08.2006

AAS meeting te Boechout
Opnieuw was er een grote delegatie van onze jeugd aanwezig op deze laatste AAS-meeting voor het nieuwe schooljaar. Er zijn ook dit keer heel wat persoonlijke records verbeterd. Uitslag.

20.08.2006

Provinciaal kampioenschap aflossingen te Herentals
We trokken met 13 ploegen naar het PK aflossingen en behaalden hiermee 6 gouden medailles.  Tevens werden er 5 clubrecords verbeterd.  Zie uitslag.

15.08.2006

Kampioenschap van Vlaanderen kadetten en scholieren te Heusden-Zolder
Schitterende prestatie van Thomas Crauwels in het hoogspringen.  Hij werd vice-kampioen met 1m76, een verbetering van zijn PR met 5 cm en tevens clubrecord.  Onze andere deelnemers vind je in de uitslag.

05.08.2006

Kampioenschap van Vlaanderen meerkamp te Dilbeek
Bij de kadetten jongens werd Thomas Crauwels 13e met een totaal van 3260 punten.  En bij de kadetten meisjes werden Eline De Coninck en Annemie Daniels respectievelijk 16e en 17e met 2650 punten en 2425 punten.  Details vind je in de uitslag.

19-30.07.2006 Europees Kampioenschap Masters te Poznan (Polen)
Laurent Broothaerts is op de Europese Kampioenschappen voor Masters te Poznan (Polen) op de 1ste plaats geëindigd bij het verspringen, met een sprong van 6m51. Alvast een dikke proficiat voor onze Europese Kampioen.
Hier de uitslagen van onze AVKA deelnemers.
15.07.2006

Open Meeting te Aartselaar
Uitslag

8-9.07.2006

Belgisch Kampioenschap Alle Categoriën te Brussel
Karlien Verduyn verdedigde de AVKA-kleuren in het Koning Boudewijn Stadion.  Ze behaalde een 9e plaats in het verspringen met een sprong van 5m27.

Uitslag.

1-2.07.2006

Provinciale Kampioenschappen meerkamp te Turnhout
Onze jeugdige atleten waren met een kleine afvaardiging (5 atleten) naar Turnhout getrokken.

Daphne Laurent
(goud) won bij de benj. meisjes overtuigend al haar nummers en werd Prov. Kampioen met een straatlengte voorsprong op haar concurrenten. Ze brak haar eigen clubrecord wel niet, maar haalde een persoonlijk record bij het verspringen: 3.86m en de 1000m 3.38.70.
Bij de pup. meisjes kwamen Ine Hermans en Annelies Van Hoofstat aan de start. Ine behaalde knap de zilveren medaille. Ze verpulverde ook het clubrecord, met daarenboven nog 2 pers. records op het ver en de 1000m. Annelies eindigde ‘maar’ 9de in de einduitslag, omdat ze 3 ongeldige pogingen had bij het ver. Anders had er zeker een top 4- of podiumplaats ingezeten.
Bij de jongens deden zowel Robin Hiele, als Filip Vercammen het voortreffelijk.
Robin (pup) eindigde op de 4de plaats, met een miniem verschil in punten voor het podium. Maar hij slaagde er wel in het clubrecord op zijn naam te zetten en zijn eigen clubrecord op te 1000m te verbeteren. Filip (min) won zilver. Een knappe tweede plaats, met persoonlijke records op het hoog en de 1000m. Hij verbeterde ook ruim het clubrecord. 3 medailles op 5 atleten, met een beetje meer geluk 5 op 5.
De kadetten kenden een ruime afvaardiging van AVKA : bij de meisjes werd Eva Adriaensen 6e, Eline De Coninck 7e en Annemie Daniels 14e in de 6-kamp ; bij de jongens eindigde Jef De Smet 4e en Thomas Crauwels 5e in de 8-kamp.  Indi Mariën moest voortijdig de strijd staken.

Wim Marynissen
werd Provinciaal Kampioen in de 10-kamp bij de juniors.  Hij behaalde 5176 p en dat is meteen goed voor een clubrecord.  Gerda Andries werd 2e in de 5-kamp bij de Masters dames met eveneens een nieuw clubrecord.  Niet alle clubrecords zijn vermeld, ga zeker eens kijken ! Een dikke proficiat voor onze atleten!!! 
Uitslag.

  " Eindelijk echt iets aan je conditie doen  ? ". Schrijf je dan nu in voor onze Beweegmobiel.
Info hier
Nog slechts enkele plaatsen vrij. Wil je graag meedoen dan moet je je wel haasten.
24.06.2006

Provinciale Kampioenschappen Jeugd in Duffel
De voorbije kampioenschappen leverden AVKA weeral een rijke oogst aan medailles op : maar liefst 17 stuks waarvan 5 gouden, 5 zilveren en 7 bronzen. Hiermee behaalden we meer dan 10 % van het totaal aantal te winnen medailles. Enkel Lyra deed beter.
Bij de miniemen startte Filip Vercammen de dag met een gouden medaille over de 300 m in 42”41, tevens een nieuw CR.  In de namiddag behaalde hij opnieuw goud op de 80 m, eveneens goed voor een CR (10”61).  Mathias Broothaerts werd 3e, bronzen medaille, op de 150m in 21”07.  De pupillen behaalden 6 medailles : Sofie Vercammen goud in hockey (33m96) en brons in discus (17m53) ; Annelies Van Hoofstat brons in 60mH (11”35 en nieuw CR) ; Ine Hermans zilver in het ver (3m80) – zij liep tevens een nieuw CR over de 1000m (3’31”83) ; Robin Hiele brons in het hoog (1m28) en zilver in de 1000m met alweer een nieuw CR (3’11”57). De benjamins deden het nog beter met 8 medailles : Jonas Neegers goud in het hoog (1m23 en CR) en zilver met hockey in een nieuw CR van maar liefst 40m05 ; Sebastien Van Damme werd 2e in het hoog (1m18) en 3e met het kogelstoten met 9m10 (nieuw CR) ; Daphne Laurent behaalde goud in het verspringen met 3m78 en zilver over de 60m met 9”48 ; Paulien Cockuyt werd 3e over de 60 m in 9”69 en tenslotte Brent Geudens, hij behaalde brons over de 60m in 9”70. 
Uitslag

17.06.2006

KVV en PK masters in Nieuwpoort
Dirk Janssens werd Kampioen van Vlaanderen en Provinciaal kampioen in zowel het kogelstoten als het discuswerpen.  Proficiat Dirk. Uitslag.

16.06.2006

EK en BK 100km in TorhoutTijdens de nacht van Vlaanderen werd er ook gestreden voor de Europese en Belgische titels 100km.  Lees hier alvast het relaas van onze deelnemer Marc Papanikitas.

 

AVKA FAMILIEDAG 2006Hebt u er al eens bij stilgestaan hoe moeilijk het is om een bepaalde atletiekdiscipline uit te voeren, of denkt u dat het allemaal veel eenvoudiger is dan het lijkt ?  Wel, om u van uw twijfels te verlossen, organiseert AVKA op zaterdag 29 juli een FAMILIE-sportdag.  Tegelijkertijd vieren we ons 10-jarig jubileum !  De sportieve dag ronden we af met een barbecue. Om alles die dag een beetje vlot te laten verlopen moeten de inschrijvingen ten laatste op 19 juli afgegeven worden.  Verdere inlichtingen en het deelnameformulier vind je in bijlage.

11.06.2006

BVV masters Heren in Oostende
In het zonovergoten Oostende lieten de overwinningen en clubrecords het beste verhopen.  De heren kwamen slechts een half punt te kort om te promoveren naar een hogere afdeling en strandden op nauwelijks 3 punten van de kampioenstitel.  Laurent Broothaerts verpulverde het record van de 100m naar 11”58 en van het hoog 1m81.  Geert Groffen verbeterde zijn eigen 400m record tot 54”61. En als bonus haalde de 4x400m ploeg een nieuwe recordtijd van 3’54”08. Uitslag.

11.06.2006

BVV masters Dames in Ninove
Door kwetsuren en afmeldingen vreesden de dames een beetje om te zakken naar een lagere afdeling. Maar dankzij de goede prestaties en de fijne sfeer behaalden ze een mooie 8e plaats. Erna De Voegt verbeterde het clubrecord verspringen naar 4m44.   Ook de 4x100m ploeg met Erna De Voegt, Vivianne Rypens, Annick Willems en Katrien Depreitere schreven een nieuw clubrecord op de tabellen: 57”69. Uitslag.

10.06.2006

AAS meeting Ekeren
Opnieuw was AVKA, met 41 deelnemers, het talrijkst opgekomen.  Voor de 1000m was het te warm, maar in de andere disciplines zijn er prima prestaties geleverd en heel wat persoonlijke records verbeterd. Zie hier de volledige Uitslag

10.06.2006

Open meeting Lyra
Sander Verduyn verbeterde het clubrecord hoogspringen tot 1m91 en presteerde daarbij de 2e beste Belgische jaarprestatie bij de scholieren.  Jef De Smet verbeterde nogmaals het polstok clubrecord en dit keer bracht hij het op 3m00. Uitslag.

28.05.2006

AAS meeting ’s Gravenwezel
's Gravenwezel werd op deze zondag niet overspoeld met regen, maar wel door AVKA-atleten.  Maar liefst 52 AVKA-atleten waren goed voor samen 177 prestaties.  Ine Hermans verpulverde in een tijd van 3'34"4 het clubrecord op de 1000m.  Verder werden er ook heel wat mooie persoonlijke records bevestigd.  Dit alles vind je terug in de uitslag.  Er zijn ook enkele foto’s foto's beschikbaar

27-28.05.2006 Flanders Cup Meerkampen in Herentals
Danny Wastyn trok met 5 kadetten naar de flanders cup meerkampen in Herentals. De prestaties overstegen in ieder geval de verwachtingen.  Jef De Smet zette met 3359 punten op de achtkamp ook een nieuw clubrecord op de tabellen.  Alle prestaties vind je in de uitslag.  Onze kadetten waren zo enthousiast dat ze zich alvast inschreven voor de volgende Flanders Cup Meerkampen.
27.05.2006

Lentejogging KSAH Corrida - Kontich
Op de Corrida in Kontich waren onze Avka-nen niet alleen aanwezig, ze gingen ook met zeer veel prijzen lopen.  Het was een winderige regenachtige dag, maar dat bracht lekker veel zuurstof in de lucht.  Bij de Kids won Joke Van de Vreken.  Bij de wat grotere jeugd won Fillip Vercammen, gevolgd door Bob Van de Vreken.Vergeef me ik ken niet alle namen van al deze winnaars. Verder was ons Wis 2de bij de 7.5km jogging, Heidi Peeters 2de in de 10 km wedstrijd en Mark Papanikitas 1ste (hij kwam wat loslopen voor het EK 100km binnenkort in Torhout). Ikzelf kreeg een overdosis zuurstof en verkrampte al halfweg de 1ste ronde van de 4 in het totaal. Al bij al toch een zeer leuke geanimeerde dag (zie foto’s).
Proficiat Ronny, dochters en medewerkers voor de organisatie.
- Luc Van de Vreken -

24.05.2006

KAVVV avondmeeting in Burcht
Woensdagavond was het geen training voor onze jeugdige atleten. Ze trokken met zijn allen naar de piste in Burcht om deel te nemen aan een KAVVV meeting.  De benjamins en pupillen konden er kennis maken met de 150m, een afstand die bij de VAL in hun categorie niet gelopen wordt.  De prestaties waren uitstekend!  Ook hun trainer, Dirk Vercammen, nam deel aan de wedstrijd.  Hij liep de 60m onder luidkeelse aanmoedingen.  De volledige uitslag en de foto’s  volgen morgen

  OPROEP ... OPROEP ... OPROEP
ZATERDAG 3 juni is het papierslag in Kontich Centrum. Dit is een warme oproep om te komen helpen. Vele handen maken het werk licht ! Aansluitend kan je nog meegenieten van pannekoeken, gebakken door onze joggers. In bijgevoegd document vind je de nodige uitleg. Inschrijven kan via eenvoudig mailtje naar onze voorzitter : brion@pandora.be.
21.05.2006

KVV Alle categoriën in Oordegem
Sander Verduyn was de enige AVKA-atleet die deelnam aan deze kampioenschappen.  Hij behaalde de 5e plaats in het hoogspringen met 1.80 m. Hier de uitslag.

14.05.2006 BK marathon in Visé
AVKA-atleet, Kurt Van Der Steen, liep het Belgische Kampioenschap marathon.  Hij eindigde 5e bij de M35, 28e in totaal in een heel mooie 2u49m4s !  Proficiat Kurt. Volledige uitslag en foto's op www.maasmarathon.com
14.05.2006

BVV Alle Categorieën Mannen in Mol
De AVKA-heren hebben hun plaats in 2e landelijke goed verdedigd.  Onze afvaardiging bestond uit een aantal gevestigde waarden, maar ook verschillende jonge nieuwkomers.  Samen behaalden ze een mooie 6e plaats.  We noteerden een aantal persoonlijke records en 2 clubrecords bij de masters. Bekijk alle resultaten in de uitslag en geniet van enkele momentopnamen vastgelegd tijdens de wedstrijd.

13.05.2006 BVV Alle Categorieën Vrouwen in Turnhout
Van het slecht weer dat voorspeld werd, is gelukkig niet veel terecht gekomen.  We konden genieten van een stralend zonnetje.  Onze dames hebben enorm hun best gedaan! Hier en daar noteerden we een PR, enkelen debuteerden op hun proef of liepen zelfs hun allereerste wedstrijd op de piste.  Lize Van Dijck kon, door kwetsuur, spijtig genoeg niet meedoen, waardoor we een sterke deelnemer misten op de horden.  Gezien de punten heel dicht bij elkaar lagen, hadden we hiermee een pak hoger kunnen eindigen.   De AVKA-damesploeg eindigde uiteindelijk op de 9e plaats, en blijft in 2e landelijke !  Bekijk de individuele prestaties in de uitslag en kijk ook eens naar de foto’s.
7.05.2006 BVV kadetten en scholieren jongens te Aalst
De jongens hadden wel een volledige ploeg !  Vooral onze kadetten hebben het goed gedaan.  Zij eindigden 3e van de 20 ploegen.  Totaal eindigden de kadetten en scholieren met 226 punten op een erg mooie 6e plaats !  Proficiat jongens !  Bekijk de volledige uitslag en foto's
6.05.2006

BVV kadetten en scholieren meisjes te Willebroek
Met slechts 3 kadetten en 2 scholieren trokken onze meisjes naar de BVV. Veel te weinig natuurlijk. Deze meisjes deden in hun disciplines wel ongelofelijk hun best.  Samen sprokkelden ze nog 136,5 punten bijeen.  Volgend jaar zeker streven naar een vollediger ploeg !  Zie in de uitslag voor de resultaten.

3.05.2006

Opnames voor VRT programma ‘SPORTLAND’ op de piste in Aartselaar
Op 3 mei was Evi Gruyaerts op onze piste opnames aan het maken waarin AVKA als achtergrond mocht fungeren. We herkennen ook de bekende sportarts Chris Goossens van Aartselaars. Het programma zal gaan over fietszadels en loopuitrustingen. We zijn niet te weten gekomen wanneer de reportage wordt uitgezonden.
Ik heb er alvast enkele foto’s van genomen.
- Luc Van de Vreken -

1.05.2006 AAS meeting Essen
AVKA trok met een grote groep jeugd (44 deelnemers) naar Essen.  Ondanks een continue druilende regen zetten ze weer allemaal hun beste beentjes voor !  Voor de resultaten verwijzen we naar de uitslag. 
1.05.2006 Jogging 10 km Knokke
Het was niet het mooie weer zoals bij de 10 miles maar dan kregen we een bericht uit het binnenland (Essen,AAS criterium) waar het nog slechter bleek te zijn. In de gietende regen vertrokken de 531 deelnemers op de 3,5 km. Lees verder …
30.4.2006 Ekiden – Aflossingsmarathon te Brussel
Het is wat overtrokken als we vertrekken met ons 6-koppig team naar onze 1ste Ekiden te Brussel. Leuke ambiance in dit ING BRRC evenement op de Heizel. Hier zullen we starten , aflossen en eindigen. Het principe van de Ekiden (komt uit Japan) of aflossings marathon is eenvoudig. De 42,2km is opgedeeld in verschillende stukken : 1)5km  2)10km  3)5km 4)10km  5)5km en  6)7.2km. Het aflossingslint of beter de Tasuki moet elke keer doorgegeven worden onder de 6 deelnemers. Lees verder … en bekijk de foto’s.
30.4.2006

PK alle categoriën dag 2 - Lier

De tweede dag van het PK speelde niet alleen de koude de atleten (en supporters) parten, maar kregen ze ook nog een serieuze regenbui te verwerken.  Ook nu namen heel wat AVKA-atleten medailles mee naar huis !
Kadet Eline De Coninck sprong 1.48m hoog, goed voor een 3e plaats.  Jef De Smet maakte met de polstok op 2.80 m een gat in de wolken (’t begon kort daarna te gieten) en een nieuw clubrecord, en eindigde prachtig 3e met lovende commentaren van omstaanders !  Jasmien Van Dijck (schol) won haar reeks 100 m in 13.24 en eindigde in de finale 3e in 13.11. Sander Verduyn sprong zich met 5.79 m in het ver naar een 2e plaats.  Wim Marynissen (Jun) had een sprong van 6.05 m nodig om 3e te worden.  Hij eindigde 2e in de 110mH in een tijd van 17.42. En Karlien Verduyn spurte zich met 13.22 over 100m naar een 3e plaats.  Michael McNaughton liep een nieuw clubrecord over de 1500m (3.59.74), goed voor een 4e plaats.  Nog verschillende AVKA-atleten grepen net naast het podium en velen verbeterden hun PR (zie uitslag)! Prachtige prestaties over de 2 dagen, PROFICIAT ALLEMAAL!  Bekijk ook de foto’s.

29.04.2006 PK alle categoriën dag 1 - Turnhout
Een mooie medaille-oogst voor AVKA op de eerste dag van het PK. Bij de kadetten werd Thomas Crauwels 1e in het hoog met 1.70m, evenaring van zijn CR. Ruben Devrieze sprong 1.55m, goed voor een 2e plaats. Eva Adriaensen won haar reeks 80mH in 13.39, in de finale liep ze 13.22 en verdiende daarmee een 3e plaats. AVKA kaapte in het hoog ook de 1e plaats weg bij de scholieren, Sander Verduyn sprong over 1.85m.  Onze junior Hendrik Croonenborghs liet in de 200m de concurrentie zowel in de reeksen als in de finale achter zich in respectievelijk 23.21 en 23.54. Bij de seniors sprong Karlien Verduyn 5.18 m en werd daarmee 3e.  Dirk Janssens, master, maar nog steeds een geduchte concurrent tussen de seniors, wierp zijn discus 39.76 m en behaalde daarmee een zilveren medaille. Hier vind je de uitslag van de loopnummers en de kampnummers.En hier dan wat foto's.
23.04.2006

BVV jongens AARTSELAAR
De jongens mochten hun BVV afwerken in betere temperaturen dan de meisjes een dag eerder.  En ze deden het goed, onze AVKA-boys.  In de totaalstand eindigden ze 2e.Er zijn heel wat schitterende resultaten gepresteerd.  Zo eindigde Robin Hiele ’s morgens nog 3e in de ING-run en verdiende hij daarmee een deelname in het voorprogramma van de Memorial van Damme.  Daarbovenop verbeterde hij in de namiddag nog eens zijn PR over de 1000 m (3’22.05), opmerkelijk !  Filip Vercammen wint de 300 m in 44.35, goed voor een nieuw clubrecord. Maar al onze jongens deden het uitstekend. Bekijk de uitslag, het klassement en de foto’s.
Onze jongens zijn ook geplaatst, door het puntentotaal, om deel te nemen aan de finale op 16.9.2006 te Lier met anvang om 10.00 uur. PROFICIAT jongens !

23.04.2006

10 miles Antwerpen
Met maar liefst 42 AVKAnen aan de startlijnen mogen we toch van een groots event spreken. Het begon al goed in de 1km Run voor Robin Hielen die zich met een derde plaats verzekerde van deelname aan “de” Memorial Ivo Van Damme. Lees verder… en bekijk de foto’s

22.04.2006

BVV meisjes DUFFEL
Onze pupillen meisjes behaalden een 1e plaats. De miniemenploeg, die vooral uit eerstejaarsminiemen bestaat, werd 6e.  De AVKA meisjesploeg eindigde daarmee in de totaaluitstag op een 4e plaats na Herentals, Lyra en Duffel. Een prachtige prestatie meisjes ! Daphne Laurent won de 4-kamp bij de benjamins en bracht het clubrecord naar 1685 p.  Ze verbeterde ook het clubrecord van de 60 m (9.39) en 1000 m (3’47.56). Bekijk hier de uitslag en de foto’s.

17-04-2006 AAS-meeting AVKA
Op deze eerste AAS-meeting waren de weergoden ons tamelijk goed gezind. Alhoewel we het graag nog iets warmer hadden, bleven we toch gespaard van regenbuien.  Onze AVKA-atleten waren talrijk aanwezig.  We noteerden ook heel wat persoonlijke records met de nodige vreugde-uitingen.  Teveel om op te noemen.  De uitslag vertelt het je allemaal. En hier zijn de foto's ook al.
9.04.2006 Marathon Rotterdam
Eindelijk was het zo ver voor Steven de Vos en mij de allereerste Marathon. Voor Franky Meersschaut en Dirk Schellekens was het al de 4de of de 5de . De verwachtingen  waren hoog want Steven had zich vanaf 2004 voorbereid op deze Marathon. Ikzelf had het idee om hem uit te lopen en dat zo in een 4u30 à 5uur. Franky onze trainer had de optie een betere tijd te lopen en ook Dirk was speciaal op versnellingen komen trainen om dit objectief te halen. Ronny Daniels gaf ons ook training en had een trainingsschema opgesteld dat begon in Januari en eindigde met de Marathon in Rotterdam. Het bleek een heel goed schema want we haalden het alle vier met volgende tijden. Lees verder… en bekijk de foto’s
 

AVKA-agenda gewijzigd
De zomerkalender is aangepast aan de recentst beschikbare informatie en bevat een chronologische opsomming van meetings en clubactiviteiten.  Raadpleeg hem regelmatig ! Ook de info over onze eerste meeting is hierop beschikbaar.

 

Hulp gevraagd voor de meetings
Voor de meetings van 17 en 23 april zijn wij nog op zoek naar helpers (pannenkoeken, hot dogs, drankjes, secretariaat,…).
Geef je voor 1 april op via mail : info@avka.be of via bijgevoegd strookje af te geven aan één van de trainers.

15 - 20.03.2006 WK Masters indoor in Linz (Oostenrijk)
Ook hier was AVKA vertegenwoordigd. Gerda Andries nam deel aan de 60m, waar ze een 5e plaats in haar reeks behaalde met 8.93. In het verspringen kwam ze uit op een 12e plaats met een spring van 4,32 m. En hier dan een paar foto's.
19.03.2006 BK Veldlopen Masters in Flémalle
In de uitslag vinden we Heidi Peters op de 8e en Kurt Van der Steen op de 35e plaats terug.
12.03.2006

Belgisch Kampioenschap veldlopen in Oostende
Twee atleten van AVKA doorploeterden het slijk van de Schorre in Oostende.  Mitchel Van der Steen (kadet) werd 35e, Michael McNaugthon eindigde 49e.  In bijlage de uitslag !

11-12.03.2006

Trainingsweekend Herentals
Sinds de aankondiging vorig jaar waren vele kinderen de dagen tot het sport-weekend, die we voor het derde jaar op rij inrichten, aan het aftellen.
De avond van de inschrijving steeg de spanning ten top, toen bleek dat het weekend al volgeboekt was na pakweg 10 minuten, maar na een week konden we meldden dat toch iedereen meekon.
11 maart was het zover. 
Lees het verslag, geniet van de foto's en het authentieke dagboek

05.03.2006

Supercrack Finale : Hoboken
De Supercrack finale was ronduit een succes.  Niet alleen waren we met een grote groep aanwezig, maar hebben we ook het meeste aantal medailles en bekers weggekaapt !!  Kilo's medailles voor de topatleetjes van onze jeugd, maar wat minstens zo belangrijk is : de Supercrackbekers. Maar liefst vier van de zes bekers waren voor AVKA : Ben jongens, Ben meisjes, Pup meisjes en Min jongens.
Als klap op de vuurpijl : de supertrofee : AVKA-Jeugd is SUPERCRACK 2006 !!!  Deze prachtige bekers zullen staan pronken in onze kantine. Aan alle atleten : proficiat voor jullie prestaties: de trainers waarderen deze inzet en zien dit als een beloning voor het geleverde werk van de voorbije maanden en jaren.
Ondertussen waren er ook nog kadetten en masters van AVKA aan het werk.  Laurent Broothaerts verpulverde bij zijn eerste wedstrijd meteen het CR 60 m (7.32), maar raakte geblesseerd bij het verspringen.  En Gerda Andries verbeterde nogmaals haar 60m-CR (8.77).  Onze kadetten verbeterden misschien geen CR, maar presteerden voor zichzelf wel goed.   Hierbij vind je alle uitslagen en het eindklassement van de jeugd.En hier dan ook wat foto's

05.03.2006

Veldloop Essen
De hevige sneeuwbuien hielden de crossers van AVKA niet tegen, hoewel de concurrentie van de supercrack duidelijk voelbaar was.  De opwarming gebeurde nog in sneeuw en hagelbuien, maar tijdens de wedstrijd speelden enkel de koude en de ijzige wind onze atleten parten.  Dit hield Sigrid Vercauteren niet tegen om met een medaille (3e plaats) en bloemen (voor de mama) huiswaarts te keren.  Hierbij de uitslag.
Ook voor de crossers is er een trofee voorzien.  Enkele AVKA-atleten zullen door het Provinciaal Comité uitgenodigd worden voor de viering
laureaten crosstrofee 2006 die gepland op vrijdag 17 maart.

 
INFO voor deelnemers atletiekstage naar Spanje:
 

Veilig sporten
Vijftienjarige jogger doodgereden, blokletterde De STANDAARD.  Dit gebeurde op woensdagavond 22/02, hij was donker gekleed en liep in een niet verlichte omgeving.  Aan alle joggers en atleten die op straat trainen, wees voorzichtig en laat je zien !  Doe een fluo vestje aan !  Het kan je leven redden !

26.02.2006

Supercrack 5 – ACBR Hoboken
Op deze indoor zijn weer een hele reeks persoonlijke records gesneuveld. Het was met moeite bij te houden.  Alle resultaten vind je in de
uitslag. We vermelden hier een greep uit de PR, maar er waren er ongetwijfeld nog meer. In het hoogspringen verbeterde Wout Neegers zijn record met maar liefst 10 cm (1,00 m) ; evenals Wannes Hiele (0,95 m) en Tomas Fierens (1,10 m) ; Robin Hiele sprong 2 cm hoger (1,33 m), Joke van der Vreken 5cm (0,95 m) en Annelies Van Hoofstat 3 cm (1,23 m).  Seb Cosaert liep zijn 60 m in 9.36, een verbetering van zijn PR en Mathias Broothaerts sprintte het vorige clubrecord van de tabellen met 8.42.  Robin Hiele stootte met 8m15 ook al een nieuw clubrecord en in het ver was er geen maat te houden op Tom Neegers die met een sprong van 4,33 m zijn PR verbrijzelde met 38 cm.  glunderende gezichtjes dus. Is AVKA-JEUGD goed bezig of niet ? Op 5 maart is het de finale. We kijken er al naar uit ! En hier dan een paar foto's.

 

Baan 8
Het winterseizoen loopt naar haar einde toe, het zomerseizoen kondigt zich stilaan aan.  Tijd dus ook voor de 2e editie van Baan 8.  Dit is een clubblad voor en door onze leden, trainers en sympathisanten, daarom doen we ook nu weer via bijgevoegde brieven een oproep naar schrijfsels en sponsors.  Alvast bedankt voor alle bijdragen !

 

Trainingsweekend Jeugd
Zoals de meesten onder  jullie reeds weten, gaan we dit jaar voor de derde keer op rij met onze jeugd op trainingsweekend. Dit vindt plaats op 11 en 12 maart 2006 in het Bloso sportcentrum Netepark te Herentals.  Meer info  

19.02.2006

Veldloop Borsbeek
Het voorspelde geen goed weer te worden en we kregen al waanbeelden van plassen tot onder de oksels en modder tot in de haren.  Maar al bij al viel het allemaal wel mee.  Het bleef de hele dag droog en het parcours lag er behoorlijk bij.  Wat kunnen de crossers en hun supporters meer wensen?  Al onze atleten hebben weer flink hun best gedaan.  Vooral Daphne Laurent was weer in beste doen.  Ondanks een minder goede start behaalde ze toch weer een podiumplaats (zie foto’s).  Alle andere resultaten vind je in de uitslag

19.02.2006

BK indoor - Masters
Zondagvoormiddag streden de masters om Belgisch eremetaal.  Van AVKA vinden we 3 atleten in de uitslag.  Gerda Andries evenaarde met 8.94 haar clubrecord in de 60 m, ze eindigde daarmee 8e in haar reeks.  In het verspringen eindigde ze 6e met een sprong van 4.33 m, een persoonlijk record.  Geert Groffen sprintte zich in zijn 400m-reeks nog naar een 2e plaats met een tijd van 55.91. Dirk Janssens nam een zilveren medaille mee naar huis nadat hij zijn kogel 13.06 m wierp.
Toch weeral schitterende prestaties van onze masters.  De volledige uitslag en al een paar foto's.

12.02.2006

Veldloop Ekeren
Eerste taak op de cross is het parcours en de staat van het veld verkennen.  Ekeren is een open vlakte, maar er was niet te veel wind, hier wat hoog gras, daar wat modder, dus al bij al viel het mee.  Tot het startschot weerklonk !  Aanvankelijk dwarrelden de sneeuwvlokken zachtjes naar beneden, maar naarmate de wedstrijd vorderde, werd het een echt sneeuwgordijn (zie foto’s) en kregen onze atleten een zwaar, drassig, wit parcours voorgeschoteld.  Een zware opdracht voor onze atleten, maar ook voor de supporters.  Robin Hiele bezorgde AVKA een podiumplaats : met een kopgroepje van vier gingen de pupillen jongens ervandoor, eventjes zakte Robin terug naar de 4e plaats, maar met de aankomst in zicht, spurtte hij zich nog naar de 3e plaats.  Bekijk hier de uitslag.

12.02.2006

Belgisch Kampioenschap Indoor Kadetten en Scholieren Gent
Behalve Kenneth, die nog last ondervond van een kwetsuur in de hamstring, trokken onze geselecteerde atleten gretig naar het Belgische Kampioenschappen in Gent.  Thomas mocht al erg vroeg de wedstrijd openen met het hoogspringen.  Hij bevestigde zijn sprongkracht met 1,66 m, op een zucht van zijn persoonlijk beste 1,68 m.  Ondertussen hadden onze hordenspecialisten hun kunde tentoongespreid in hun nummer.  Eline haalde een vijfde plaats in haar reeks en bleef goed onder de 10 sec: 9.92.  Eva liep zich in de eerste en snelste reeks met 9.54 sec naar een derde plaats, goed voor een persoonlijke record.  Haar start in de finale was minder goed, ze probeerde dit nog goed te maken en eindigde hier in 9.76.  Jasmien is bezig met een gestadige opgang: elke keer wat beter, op de 60 m verbeterde zij haar tijd naar 8.23.  De 200 m liep ze in 28.09.
Sander nam het risico om hoog te beginnen, pas op 1,65 m.  Hij verbeterde zijn persoonlijk record naar 1,84 meter en behaalde hiermee een knappe vierde plaats.  Bekijk ook de uitslagen.
Dit is een prachtige afsluiting voor de winterkampioenschappen van kadetten en scholieren.

11.02.2006

Algemene statutaire vergadering
Op de algemene statutaire vergadering werden Sabine Melis en Hugo Groffen als nieuwe bestuursleden verkozen. Sabine Melis is de mama van Robin, Wannes en Tobias Hiele.  Hugo Groffen was vroeger bestuurslid bij SVAA en besliste om AVKA hierin nog enkele jaren bij te staan.  Wij wensen hen succes in deze nieuwe uitdaging. 

07.02.2006

AVKA in de kijker
Wie Atletiekleven in zijn brievenbus kreeg, heeft ongetwijfeld het interview met Kenneth Van Den Berghe en Jos Renders al gelezen.

05.02.2006

 

PK Veldloop Bonheiden
Een mistig, vochtig, koud weertje vergezelde ons tijdens de Provinciale kampioenschappen veldlopen in Bonheiden.  Gelukkig verwarmden de goede resultaten van onze atleten onze koude beenderen.  We behaalden twee medailles : Robin Hiele liep als derde over de streep ; Daphne Laurent streed hard om ook op het derde schavotje te kunnen plaatsnemen.  Verschillende anderen haalden tijdens dit PK ook een top-10.  Joke Van De Vreken is aan een prachtig cross seizoen bezig en behaalde een schitterende 9e plaats.  Ook Ine Hermans kwam als 9e over de aankomst.  Sigrid Vercauteren eindigde als 8e en tenslotte Mark Papanikitas werd 10e in de seniorenreeks.  Maar ook onze andere atleten presteerden op hun waarde, zie uitslag ! En hier een paar foto's

04-05.02.2006

 

Belgische en Vlaamse Kampioenschappen Meerkampen – Indoor Gent
In de uitslag van het BK en KVV meerkampen vinden we AVKA-atlete Eline De Conick terug.  Ze behaalde in haar 5-kamp 2505 punten en eindigde daarmee 13de.  Details van haar prestaties vind je in de uitslag

 

Bericht van de voorzitter
Beste Avkaleden en atletiekvrienden.Voor al diegene die het nog niet weten heb ik droevig nieuws te melden: Christiane Hopstaken is zaterdag 28/1/2006 op 46-jarige leeftijd overleden…
Lees verder

29.01.2006

Veldloop Bornem
De harde crosserskern trotseerde de ijzige koude, alhoewel een winterzonnetje toch voor enige  warmte zorgde. De anders drassige omloop van Bornem, lag er nu steenhard bij.  Er werd dan ook keihard gelopen.  Mitchel Van Der Steen bezorgde AVKA weerom een podiumplaats, een puike 3e plaats – zie foto’s !  Maar ook de anderen deden hun best.  Sigrid Vercauteren zette een eindsprint in, stevende af naar een vierde plaats, maar werd op de streep nog nipt geklopt met toch een schitterende 5e plaats tot gevolg. Maar ook de andere prestaties van AVKA zijn zeker het bekijken waard !   Deze cross was ook het debuut voor drie nieuwe AVKA-officiëlen : Nancy Vanderzanden en Geert Vercauteren (ouders van Sigrid) en Ilse Verbaenen (mama van Ine).

29.01.2006

Supercrack 4 – ACBR Hoboken
Het was drummen geblazen op de Superkrack 4. Blijkbaar hadden vele atleetjes de weg naar de sportschuur, na een maand op non-actief,teruggevonden. Ook AVKA was weer talrijk aanwezig . De aanwezige trainers kregen regelmatig van de sportertjes te horen dat ze wéér eens hun persoonlijk record hadden verbroken, wat dus wil zeggen, weer extra punten verdiend. Zie maar naar de
uitslagen, die liegen er niet om.
Proficiat meisjes en jongens, doe zo voort en hou vol tot op de finale, waar jullie prestaties worden omgezet in podiumplaatsen !!

  AVKA ZOEKT
Kandidaat bestuursleden die wensen mee te werken aan de uitbouw van een dynamische snelgroeiende atletiekclub.
We stellen vast dat het aantal leden sterk groeit, ook de capaciteit van de leden zit duidelijk in de lift, maar in de eerste plaats werken wij naar een club waarin plaats is voor iedereen en waar iedereen zijn plezier kan vinden in de atletieksport en tevens zijn zeg mag hebben in de totaalorganisatie.
Voor de job van bestuurslid is geen speciale kennis vereist, alle helpende handen en geesten zijn welkom. Elke kennis en kunde is zeer welkom: een sterke werkhand, een commerciele geest, een organisatiefreak, een technische denker en ga maar door….
Indien je kandidaat bent vul je bijgevoegd strookje in en bezorg je dit terug uiterlijk 8 februari aan secretaris Jos Renders of iemand van de bestuursleden of stuur een e-mail aan
avka@val.be of jos.renders@telenet.be.
22.01.2006

Kampioenschap van Vlaanderen kadetten en scholieren indoor
Deze eerste editie van de Vlaamse kampioenschappen indoor kende een sterke bezetting. Een dichte ereplaats behalen was dan ook niet vanzelfsprekend. Toch slaagde Thomas Crauwels erin om met een derde plaats in het hoogspringen (1m68) op het podium te komen (zie foto’s). Er sneuvelden ook nog twee clubrecords bij de scholieren : de 200m met 23.81 door Kenneth Van Den Berghe en het hoogspringen met 1m81 door Sander Verduyn. Voor de overige prestaties zie
uitslag.

22.01.2006 Veldloop Herentals
Ook in de populaire cross van Herentals namen enkele AVKA-atleten deel. Robin Hiele haalde opnieuw het podium met een derde plaats. Mitchel Van Der Steen bevestigde zijn conditie met een vijfde plaats. In de volledige uitslag vind je ook onze andere deelnemers terug.
21.01.2006

Veldloop Wilrijk
De cross van AVI vond plaats op een mooie omloop. De jeugd van AVKA was hier in grote getale aanwezig. Kijk voor alle resultaten in de uitslag.

15.01.2006

Provinciaal kampioenschap indoor
Vele van onze atleten vertoefden in de indoorhal te Gent waar de provinciale kampioenschappen vanaf kadetten doorging.  Onze atleten brachten vele medailles mee naar huis : acht gouden, drie zilveren en vier bronzen.  Maar ook diegenen die die niet op het podium stonden hebben schitterende prestaties neergezet.  Meer details vind je in de
uitslag. En hier voor pas binnengekomen foto's van Luc Van de Vreken.

15.01.2006

Crosscup Mol
Michael Mc Naughton haalde zondagnamiddag het SporzaTVscherm door deel te nemen aan de LottoCrosscup in Mol. Hij kwam enkele keren mooi in beeld in ons clubtenue. Hij werd 30e in deze sterk bezette wedstrijd.  Maar ook andere clubgenoten vind je in de
uitslag terug.

15.01.2006

Marathon te Genk
Marc Papanikitas won, net zoals vorig jaar, de marathon van Genk in een tijd van 2u34m30s. Eerder deze week stond hij reeds uitgebreid in de krant.

14.01.2006

Papierslag
Tegen 16.30 u was Kontich papiervrij.  Bijgevoegde foto’s laten zien dat dit best met de nodige sfeer kan.  Bedankt aan alle helpende handen !

8.1.2006

Veldloop Hulshout
Deze wedstrijd kende een grote opkomst, met heel wat grote namen.    Mitchel Van Der Steen behaalde opnieuw een mooie ereplaats (4e plaats) in een sterk bezette reeks.   In de uitslag vind je nog enkele andere AVKA-atleten terug.

8.1.2006

Swinn express 3 – Indoor Hoboken
Tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werden er weer heel wat clubrecords gelopen, gesprongen, geworpen.  Gerda Andries veroverde het één na het andere clubrecord.  Ze verbeterde haar record van de 60 m naar 9.19, het record van het verspringen bracht ze naar 4,20 m en ze evenaarde haar hoogspringrecord van 1.30 m.  Kenneth Van Den Berghe verbeterde in de reeksen zijn clubrecord naar 7.49, om in de finale nog wat scherper af te klokken op 7.44.  Dirk Janssens gooide in het kogel de concurrentie op een hoopje en bracht het clubrecord op 13.15 m.  Maar ook de andere resultaten, met heel wat persoonlijk records zijn zeker de moeite waard om te bestuderen.  In bijlage vind je de volledige uitslag

 

Kampioenenviering in Kontich:
Op zaterdag 10 december 2005 vierde Kontich de sportievelingen van haar gemeente.  AVKA kwam uitgebreid aan bod.  Verschillende, zowel individuele atleten als ploegen, werden in de bloemetjes gezet.  En ook de ‘Sportvrouw van het jaar’ bevindt zich onder ons  ... Karlien :

Karlien,
Een echt  gedreven AVKA-atleet,
die werkt met tranen en met zweet,
om naast het dagelijks studeren,
prachtige scores te presteren !

Het "springen" zit haar in het bloed
De "wil" verschuilt zich in haar moed.

Haar sprint is snel,
haar inzet fel.

Medailles sieren haar verdiende macht,
die bruist van energie en kracht.

Door Kontich gekroond tot Sportvrouw van het jaar,
ze was de verdiende winnaar,

Proficiat, succes en een dikke pluim, ...
voor Karlien Verduyn!

 

18.12.2005

Supercrack 3 – ACBR Hoboken
Ondanks de “toets en examen-periode” was AVKA toch weer ruim aanwezig op de derde Superkrack . Bij de benjamins liep Brent Geudens de benen van onder zijn lijfje en zette een 9,70 neer op de 60 m. Bij Joke kon de vreugde niet op toen ze over de 90 cm sprong . Daphne krikte in diezelfde reeks haar eigen record op van 1m02 naar 1m13  ! Op 1m16 viel de lat er net af door een licht tikje van haar voet.
Bij de pup meisjes was het wederom Annelies die in de kijker stond. Als eerstejaars pupil nog nooit horden gelopen en nu al 11,83 op de 60 H !! Robin Hiele verbrak z’n eigen kogelrecord met 7m83.Bij de eerstejaars miniemen waren er weer bange gezichtjes aan de start van de 60H , waar de horde nu op 84 cm stond, maar zoals elders deze dag: geen ongevallen . Mathias Broothaerts liet de lat op 1m43 leggen en verbrak zo bijna het clubrecord.  In de uitslag kan je alle prestaties bestuderen!
Op de  komende Cracks zullen er ongetwijfeld weer records sneuvelen.

11.12.2005

Veldloop Stekene
Onze pupil Nikita Vannieuwenhoven werd 14e in de veldloop in Stekene, haar tweede thuishaven.  In bijlage vind je het detail van de wedstrijd.

11.12.2005

Veldloop Booischot
Zonder onze jeugd erbij, is de opkomst van de AVKA-atleten minder indrukwekkend.  Toch mogen we weer een prachtige prestatie noteren van Mitchel Van der Steen.  Hij eindigde 2e in een schitterende wedstrijd.  Verder vind je nog Geert Groffen en Marc Brion in de uitslag.

11.12.2005

Swinn express 2 – Indoor Hoboken
De examens zijn wellicht de oorzaak van de zwakke opkomst van de AVKA-atleten in de indoorhal van Hoboken.  In de uitslag kan je drie clubgenoten vinden : Thomas Crauwels, Dave De Blaes en Gerda Andries.  Gerda Andries evenaarde haar clubrecord van de 60 m (9.26) en vestigde een nieuw clubrecord in het hoogspringen (1,30 m).

4.12.2005 Veldloop Boechout
Ondanks de drukte rond Sinterklaas, was AVKA goed vertegenwoordigd op de cross van Sgola Boechout.  We haalden 3 overwinningen binnen : Daphne Laurent bij de Benjamins, Mitchel Van der Steen bij de kadetten en Michael McNaughton bij de seniors.  Bij de jeugd liepen de eerste- en tweedejaars samen.  Dat maakte het extra zwaar voor de jongsten.  Er zijn heel wat schitterende resultaten behaald, waarbij de prestatie van Joke Van de Vreken zeker vermeldenswaard is.  Ze liep een  indrukwekkend sterke wedstrijd, eindigde in het totaal 7e en was 2e in haar leeftijdscategorie. De volledige uitslag vind je in bijlage, evenals enkele foto’s en een krantenartikel.  Proficiat aan iedereen !
 

Oudejaarsreceptie op 16.12.2005  
Het is stilaan traditie om na de start van het winterseizoen en de ronde van Sint Niklaas samen met vrienden, ouders en sympathisanten het jaareinde in oude stijl in te leiden met een gezellige OUDEJAARSRECEPTIE. Een uitstekende gelegenheid om kennis te maken voor diegenen die pas aansloten en zoals steeds een leuke samenkomst voor de oude bekenden.  U bent hartelijk welkom op de oudejaarsreceptie met glühwein, chocomelk en versnaperingen, georganiseerd door de joggers.
Meer detail vindt u in bijgevoegd inschrijvingsformulier

 

Kampioenenviering in Kontich:
Op zaterdag 10 december 2005 van 15.00 tot 17.00 uur in de Altenazaal in Kontich.
Volgende atleten van AVKA worden gevierd én verwacht : Gerda Andries, Mathias Broothaerts, Geert Groffen, Inez Jacquemart, Bob Janssens, Wim Marynissen, Marc Papanikitas, Kenneth Van den Berghe, Lize Van Dijck, Karlien Verduyn, Sander Verduyn, Annelies Van Hoofstat, BVV Masters Dames, PK aflossingsploegen pupillen jongens en benjamins meisjes.  We hopen op een talrijke opkomst van AVKA.
Praktisch : er zijn twee mogelijke toegangswegen naar de Altenazaal :
1.       Edegemse steenweg 116A (aan een graspleintje: weg tussen 2 huizen; zaal zie je recht voor u)
2.       Antwerpse steenweg 73: (dan moet je door het park rijden en verder rijden tot aan de school). En hier een paar foto's.

27.11.2005

Veldloop Zele
Terwijl het merendeel van de jeugd in de indoorhal in Hoboken vertoefden, trotseerden Benjamin Janssens en Nicola Vancamp de koude tijdens de veldloop in Zele.  Benjamin vloog in de laatste rechte lijn, tijdens een bikkelhard duel om de eerste plaats, tegen de vangrails.  Hij kroop recht en behaalde toch nog een bronzen medaille.  Nicola, die in dezelfde wedstrijd liep, werd 26e.  Proficiat jongens!  In bijlage vind je detail van hun wedstrijd.  Voor de volledige uitslag kan je terecht op de website van Zele.

27.11.2005

 

Supercrack 2 – ACBR Hoboken

AVKA daagde weer met heel wat atleten op in de indoorhal in Hoboken, ook de journalisten van Het Nieuwsblad merkten dat op.  Qua prestaties zat het goed.  In de uitslag vind je heel veel persoonlijke records en enkele clubrecords.  Daphne Laurent (Ben) liep de 60m in 9.52 en verbeterde hiermee het record dat ze tijdens de vorige crack liep.  Brent Geudens (Ben) liep over zijn 60 m 9.63, een verbetering van 3 hondersten.   En Jonas Neegers (Ben) sprong 1.15 m hoog en verbeterde zijn eigen CR!   

20.11.2005
 

Veldloop Duffel : In deze, door AC Duffel georganiseerde en traditioneel goed bezette wedstrijd, namen een 10-tal AVKA-atleten deel.  Enkele van onze atleten eindigden op een mooie plaats : zo greep Robin Hiele met een 4e plaats net naast het podium en kadet Mitchel Van der Steen behaalde een mooie 6e plaats.  We verwijzen naar de uitslag dames en heren voor de andere resultaten

18.11.2005
 
Jaarfeest AVKA : Dit jaarfeest is ook weeral voorbij.  Heel wat clubkampioenen ontvingen een attentie.  Ook de trainers, juryleden en losse medewerkers werden in de bloemetjes gezet.  Op het einde van het feest mocht iedereen zelfs een eerste editie van ‘BAAN 8’ meenemen.  Ook dit jaar was het weer een geslaagd feest en dit dankzij het bestuur en in het bijzonder Nancy. En hier dan eindelijk de lang verwachte foto's.
13.11.2005 Supercrack 1 – ACBR Hoboken Mechelen : In hetzelfde weekend als de cross, was er ook de eerste supercrack.  In bijlage vind je de uitslag.  De opkomst van AVKA was weer overweldigend.  En ook het clubrecord bij de benjamin meisjes sneuvelde, Daphne Laurent liep over de 60 m 9.70.
11.11.2005 Veldloop Mechelen : Naar deze eerste cross gingen we in clubverband.  De opkomst was dan ook groot.  Er liepen maar liefst 39 AVKA-atleten mee, van pupil t.e.m. master.  We hadden in de jeugdcategorieën zelfs enkele podiumplaatsen.  Bij de benjamins werd Daphne Laurent 2e en Benjamin Janssens mocht zelfs op het hoogste schavotje plaatsnemen.  Robin Hiele (miniem) kwam als 3e over de streep.  En enkelen misten maar net het podium.  Eén ding is zeker : al onze atleten hebben enorm goed hun best gedaan, dat bevestigt de uitslag. En nu naar de volgende veldloop met minstens evenveel atleten !

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2004-2005 <<<<<<<<<<<<