Laatst bijgewerkt op

26.10.2015

 

Aangepaste rubrieken
26.10    Clubrecords

07.10    Foto album

07.10    Publicaties

16.09    2e hands

06.09    AVKA Agenda

19.07    Uitslagen

30.04    Links

28.02    HR

Inschrijvingsdagen nieuw seizoen

  • vrijdag 9.10.2015 van 18u tot 19u30 en van 20u15 tot 21u00 (in jeugdlokaal)
  • woensdag 14.10.2015 van 18u tot 20u30 (in AVKA-kantine)
  • vrijdag 16.10.2015 van 18u tot 20u30  (in AVKA-kantine)
  • dinsdag 20.10.2015 van 20u45 tot 21u15 (in AVKA-kantine)

Zie bijlage voor verdere info en lidgeld

Jaarfeest 21 november 2015

in zaal "Berkenhof" Ferdinand Maesstraat 95 te Waarloos (Kontich).

Snel inschrijven is de boodschap : zaalcapaciteit is max. 190 personen. Inschrijven kan tot dinsdag 10.11.2015, tenzij de zaalcapaciteit vroeger is bereikt.

Zie bijlage voor verdere info en inschrijving

Preventief sportgeneeskundig onderzoek
mogelijk via de club : info bij Nancy Van Perre -
zie bijlage

 

RECENTSTE VERSLAGEN

17.10.2015 Brussels Ekiden

 

De prestatie van ons AVKA-team tijdens de Ekiden van Brussel mag gezien worden ! Een 42e plaats in de algemene rangschikking op meer dan 1500 ploegen. Ons team haalde zelfs de 5e plaats (op 1220 !) bij de gemengde ploegen.

 

Invaller Niels Vermeulen opende sterk op de eerste 5 km. Hij gaf de tasuki door aan broer Jelle, die 10 km diende te overbruggen. Daarna was het aan Vicky Groffen, onze enige vrouw in de ploeg, die de 2e 5 km aflegde. Als 4e kwam gastloper Tim Molkens aan de beurt, die eveneens een 10 km uitstekend afhaspelde. Dan kwam Frederick Jacobs op het toneel voor zijn 5 km en hij gaf het lint door aan slotloper Tim Ongena, die met nog een goede 7 km de marathon beeindigde. Samen kwamen ze op het heuvelachtige parcours tot een uitstekende eindtijd van 2u40'50".

Geert Groffen

 


Uitslag

 

 

 

26.09.2015 Kampioenschap van Vlaanderen en Provinciaal Kampioenschap masters - Heusden

Alle AVKA deelnemers stonden op het Vlaams podium en alle 5 werden ook Provinciaal Kampioen

 

Het gaat heel goed met de actieve masters op de piste kampioenschappen.

Er waren 5 AVKA atleten aan het werk afgelopen weekend in Heusden waar in Juli nog de KBC nacht is geweest. Het was er gezellig en zij die afwezig waren kregen ongelijk want het medaille mandje voor AVKA zat al snel vol.

Hierbij een kleine resumé:

5 AVKA atleten halen op hun 8 nummers zo maar even 16 medailles waarvan op het Vlaams kampioenschap: 7x Goud en 1 x Zilver en op het op het Provinciaal kampioenschap: 8x Goud.

Marc Brion mocht de spits afbijten in het hoogspringen en liet zijn achtervolgers op 10cm lager stranden. Met 1m55 had hij de verdiende medailles van VK en PK op zak. Dat zou hij in de namiddag nog even fijntjes overdoen met 3 meter te springen op het Polsstok nummer.

Gerda Andries begon ook voor de middag en wist haar tijden op de 80 horden (13.68) en 300 horden (51,29) niet te verbeteren door een sterke tegenwind. Maar was zeker tevreden met haar 4 medailles.

Gaston Cornelis blijft niet te kloppen op zijn 100 (16,28) en 200 meter (34,09). Hij was niet zo blij om tegen dat jong geweld van 60jaar te moeten spurten maar had er achteraf geen spijt van want dat bleken goede hazen J.

Dirk De Herdt kwam voor de kogel en smeet net geen 12m (11,91) en stak zo de Vlaamse en Antwerpse titel op zak.

Ikzelf (Luc) mocht de 400m horden (73,64) lopen tegen een te sterke Rudy Droesbeke. Ik was al blij dat ik Jacques Bollens nog net voor de aankomst te pakken had. Ik wilde (met de sterke tegenwind aan de aankomststrook) niet te snel vertrekken om op de laatste honderd nog wat over te hebben. Dat lukte en ben tevreden met deze titels maar niet met de tijd. Een goede maand geleden liep ik in Lyon 70,49. Deze winter terug wat conditie opdoen in de crossen en dan zien we volgend jaar.

Dus die AVKA masters hebben hun beste beentje voorgezet. Ik zou zeggen tegen de ontbrekende masters dat we jullie graag terug zien op volgende mastermeetings. Dat maakt het nog plezanter J.

Luc Van de Vreken


Uitslag - foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties

 

05.09.2015 AAS-finale - Essen

De AAS finale was alweer een feit...

 

Veel zon en heel wat blauwe AVKA truien met enthousiaste atleten waren naar Essen afgezakt voor de AAS finale.

Allen probeerden ze nog zoveel mogelijk punten te sprokkelen en de meesten zijn er echt wel in geslaagd!

De resultaten mogen er best wel wezen! Laten we starten bij de benjamins meisjes ;Ashley, Charlotte ( 2de plaats!), Hanne, Jitske, Laura, Nanou en Rowen. Eén voor één goed gepresteerd waarvoor ze beloond werden met een 1ste plaats in het clubklassement en dus met een extra clubbeker huiswaarts mochten keren.

De benjamins jongens: Cis, Jarne,Jasper, Mats, Robbie, Stan, Tibo (2de plaats!). Steeds enthousiast en paraat op wedstrijden mogen ze best fier zijn op hun individuele scores.

De pupillen meisjes; Elyn en Sien hebben elk wel een beker, maar waren jammer genoeg slechts met 2 om hun groep te vertegenwoordigen...hopelijk kunnen ze het komende atletiekjaar uitkijken naar een betere opkomst!

De pupillen jongens; Bent, Bran, Dries, Mats, Rhune en Yoran behaalden evenals de benjamin jongens een 3de plaats in het clubklassement. Proficiat, jongens voor jullie inzet!

Bij de miniemen meisjes; Evy S., Evy VDB, Nathalie, Niri en Sarah (1ste plaats!) moesten ze met een verschil van 4 punten hun 2de plaats in het clubklassement afgeven, maar toch een mooie prestatie van allemaal én een dikke proficiat voor Sarah haar gouden beker!

Jamie, Jomme, Kobe, Maxim, Seppe, Suus, Vincent, Wander en Warre (2de plaats!) behaalden de 1ste plaats bij de miniemen jongens. Er werden tijdens de finale nog heel wat punten extra behaald. Ook voor hen een welverdiende beker en een felicitatie extra!

Alle punten opgeteld, resulteerde dat in een 2de plaats voor AVKA !

De bekers waren allemaal uitgedeeld...de kurken van de flessen kidibul vlogen in het rond...Alweer een afsluiting van een mooi seizoen, een verdiende pluim voor de vlotte organisatie van ESAK  én een emotioneel afscheid van ons trainster Ann Lambrechts... . Een dag vol emoties dus, maar met een tevreden terugblik!
Leen De Merlier

Uitslag EINDKLASSEMENT - foto’s in het foto-album
 

13.09.2015 Belgisch Kampioenschap junioren & beloften - Brugge

AVKA scoort 4 medailles op het BK jun/bel !

Het BK jun/bel in Brugge (OB) kon je dit jaar indelen in twee delen : het droge (tot 15:00u) en kletsnatte gedeelte (rest van de wedstrijd).

Onze 800m loopsters mochten als eerste van start.  Bij de junioren nam Eline Pinter van bij de start het initiatief en hield er een strak tempo op na waardoor er na de eerste ronde al een grote schifting werd doorgevoerd.  Het werd een spannende laatste honderd meter met drie atletes waarvan Eline nog steeds de sterkste bleek tot de laatste 50m.  Daar werd ze alsnog geremonteerd en ze zag ze de titel passeren…  Eline finishte mooi tweede in 2’14”59.  De eerste medaille (zilver) voor AVKA was binnen.

Bij de 800m beloften liep Vicky Groffen ook een sterke wedstrijd en leek ook lang op weg naar eremetaal.  Het werd ook hier een stevig duel in de laatste 100m, helaas voor Vicky werd haar de derde plaats nog net afgesnoept.  Vicky klokte 2’22”83, het brons met 2’22”28 een zucht eerder…

Op de 100m H juniors zagen we onder een stralende hemel Paulien Couckuyt zich mooi plaatsen voor de finale in een tijd van 14”71.  Een groter contrast met de latere finale kon er niet zijn. Nadat de wedstrijd werd stilgelegd omwille van de aanhoudende hevige regen waardoor de opwarming van de atleten ernstig werd verstoord en een kletsnatte baan waren niet bepaald prestatiebevorderend.  Paulien liep, gezien de omstandigheden een sterke finale, helaas kwam ze met 14”83 amper 4” tekort voor de bronzen medaille.

Zelfde scenario voor Bolutifa Odubela (jun) op de 100m finale waarvoor hij zich eerder op de dag kon plaatsen met een tijd van 11”31.  Ook hier lang wachten op de start omwille van de barre weersomstandigheden…  Uiteindelijk ging me toch van start met de wedstrijd (in de regen die niet meer zou ophouden) en daarin finishte hij als 6e in 11”44.

Dat het hevig regende hebben de horizontale springers mogen ondervinden : de springbakken kwamen gewoon uit de grond gedreven, nog nooit gezien…

Bij het hinkstapspringen zagen we Fran Van Oers (bel) in actie.  Helaas voor haar kon ze geen enkele geldige sprong maken. Beetje jammer toch.

Aan de overkant van het terrein stond Matthias Quintelier (jun) in de kogelring stevig te stoten.  Meestal moet hij tevreden nemen met de tweede plaats maar vandaag was het zijn beurt om stevig uit te pakken.  In zijn 4e beurt stootte hij de 6 kg naar 17.11m en dat was meteen goed voor de Belgische titel! In het discuswerpen leek hij lang op weg om ook hier de titel weg te kapen met een worp van 45.01m, maar in de laatste beurt werd hij alsnog naar de derde plaats (brons) verwezen.  (lees meer bij ‘Throwing Team’).

Een laatste sterke prestatie voor AVKA kwam er op het einde van deze lange, kille en volledige doorweekte wedstrijddag met de 200m.  In de gietende regen liep een blijkbaar ‘waterproofed’ Christian Iguacel (jun) ijzersterk en finishte autoritair in een knappe 22”12.  De tweede Belgische kampioenstitel voor onze club was meteen een feit. 

Conclusie :  AVKA heeft 2 Belgische kampioenen en behaalt ook nog eens een zilver en brons.  Daar kregen zelfs de verkleumde coaches en supporters het warm van !

Dirk De Herdt

 
Uitslag - foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties
 

13.09.2015 Provinciaal Kampioenschap Hamerslingeren - Turnhout

Jannick Van Campenhout provinciaal kampioen hamerslingeren.

 

Terwijl de coach met Matthias op het BK jun/bel in Brugge actief was, reed Jannick Van Campenhout richting Turnhout voor het PK hamerslingeren.
Verslaggeefster van dienst Wendy Van Leuven stuurde volgend bericht :  "Jannick kende in het begin wat problemen met de stabiliteit, vooral bij de afworp waardoor zijn eerste worp slechts op 39m landde.  Maar met zijn 2e worp, die 42.95m gemeten werd, zette Jannick meteen orde op zaken en nam de leiding om deze niet meer af te geven.  Hij kon zich nadien nog verbeteren naar 43.13m en voegde zo weer een provinciale titel toe aan zijn palmares."     Good work !

Uitslag

12.09.2015 Interprovinciale match - Ninove


Over het weer wil ik het niet meer hebben. Na VAL-Kamp en BK was er nog steeds geen verbetering. Het valt dan nog meer tegen als er geen bescherming (tenten) was voorzien voor de atleten. En dit op het terrein van onze VAL-voorzitter ??? Ook  de elektronische informatieborden werkten niet, zodat opvolging bij de kampen voor coaches en supporters heel moeilijk werd. Ze mogen anders naar de organisatie van onze meetings komen zien, dan hebben ze een goed voorbeeld hoe het wel moet !!!!

Nu naar de kern van de zaak: in de selectie van onze Provincie traden 5 AVKA atleten aan.

Charlotte Hargeaves werd 3de in het verspringen bij de cadetten  met een (naar omstandigheden)  goede sprong van 5.03m.  Later zou ze deelnemen aan de 4x100 m aflossing waar ze 3de eindigden. Kobe Scheerder werd 2de in het polsstokspringen bij de cadetten  met 3.70 m .

Cedric Mampuys verbeterde bij de scholieren zijn PR in het hoogspringen naar 1.80 m met een 5de plaats en zou later ook met Sven Van Bergh aantreden in de 4x100 m waar zij 7de werden.

Sven mocht bij de scholieren op 2 proeven buiten de aflossing aantreden: op 100 m in 11"42  werd hij 3de en op de 400 die hij won in 50"79. Lio Mortiers (scholier) eindige in het hoogspringen 5e, met een spron over 1m62.

Uiteindelijk werd onze Provincie slechts 4de . Mede door de vele afzeggingen van atleten die niet mochten van hun coach of niet wilden aantreden. Hierover zal nog een aardig woordje gediscussieerd worden in het Prov. Comité. Wat mij betreft mag bij niet deelname zonder geldige reden (ziekte of blessure) een boeteclausule toegepast worden. Nog een laatste opmerking : de Provincie Limburg deed niet mee door gebrek aan centen voor een bus ??? en interesse ???

Voor zover mijn verslag.

Dany Wastyn

Uitslag - Klassement
 

5-6.09.2015 Belgisch Kampioenschap kadetten & scholieren - Moeskroen
 

Na de Vlaamse kampioenschappen was  het goede weer op het BK voor cad/schol ook weer niet van de partij. Zaterdag begon fris en winderig wat niet voordelig was voor de polsstokspringers . Daar kan favoriet op goud Bal Jaan van meespreken. Hij geraakte niet over zijn beginhoogte van 3,70 m. Het werd een strijd tussen Kobe Scheerder en Julien Jacquemin die beslecht werd met een zelfde hoogte op 3.80 m in het voordeel van de man uit Hanuit met  minder sprongen .Dus zilver voor Kobe.

Bij de scholieren werd Jeroen Tuezney 7de met een sprong van 3.60 m.

Kadet Charlotte Hargeaves liep in de reeksen 400m vlot naar winst in 59"54 ( CR) wat ze zondag, in de finale, nog al stervende op de lijn zou verbeteren naar 58"34 . Uithijgend op het podium mocht zij het  zilver ontvangen.

Bij Sven Van Bergh (scholieren) ging het iets vlotter. Reekswinnaar in de reeksen in 51"84, 3de in de finale in 49"88.(pr)

We hadden beter wat eieren naar de Klarissen gebracht want het weer was zondagmorgen nog slechter dan zaterdag . Buiten regen en wind was temperatuur amper 10 graden toen de cadetten jongens begonnen met het verspringen . En dat was te zien aan de resultaten. Zelfs  de allerbesten geraakten met moeite over de 6 m. Kobe Scheerder werd 5 de met een sprong van 5.70 m. Op het zelfde moment liep Ben Cornelis zijn 110 m Horden en werd 7de in zijn reeks met een bescheiden tijd van 18"31.

 

Dany Wastyn

Uitslag - foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties
 

05.09.2015 AAS 8 - Kapellen

Uitslag Tussenstand na 8 wedstrijden

 

 

30.08.2015 Provinciaal Kampioenschap aflossingen - Merksem

Heren AC verlengen titels – 7 medailles en een clubrecord voor AVKA

Onder een loden zon en op de gloednieuwe piste van Merksem was onze club met 20 ploegen aanwezig voor deze Provinciale Estafettekampioenschappen. In totaal behaalden ze 7 medailles (2x goud, 2x zilver, 3x brons) en werd er ook een clubrecord verbeterd.

 

Omstreeks 13u werd het startschot gegeven van wat een erg lange namiddag stokjes doorgeven zou worden. Onze benjamins meisjes (Charlotte, Jitske, Ashley en Rowen) kwamen als eerste op het tartan voor hun 4x60m en eindigden net naast het podium in 40”99.  Later op de namiddag traden ook nog 2 ploegen aan in de 3x600m. De ploeg van Rowen, Ashley en Nanou kwam hier een zestal seconden voor die van Charlotte, Laura en Jitske over de aankomst op een resp. 6de en een 9de stek (7'03”42 en 7'09”76).

 

Bij de benjamins jongens was er 1 ploeg ingeschreven voor beide afstanden. Mats V., Robbe, Jarne en Tibo liepen de 4x60m en kwamen als 6e over de aankomstlijn (40”64). Daarna liepen Tibo, Mats V. en Jarne ook nog een 3x600m uit in 6'50”92 (12de).

 

Helaas geen pupillen meisjes aan de start en komen we dus bij de jongens pupillen uit. In de spurtproef kwamen Bran, Yoran, Arne en Rhune tot een tijd van 37”14, goed voor een 11de plek. Op de langere afstand werden Rhune, Yoran en Arno 9de (6'07”02). Dries, Mats B. en Cis (nog benjamin) sloten hun aflossing af in een tijd van 7'26”35 op een 27ste plaats.

 

Bij de miniemen aangekomen schuiven we de startlijn 80m verder om te beginnen aan de 4x80m. Het kwartet bij de miniemen meisjes,  Josephine, Evy, Nathalie en Sarah, kwam aan in 44”54 op een 7de plaats.

Bij de jongens kwamen 2 ploegen de baan op. De eerste ploeg in actie was deze van Jomme, Maxim, Kobe en Jonathan. Zij haalden de finish in 45”18 wat hen een 10de plek zal opleveren. De reeks na hen was het de beurt aan Suus, Warre, Wander en Nikolas om het beste van zichzelf te geven. Nikolas die in de laatste rechte lijn nog door een reus werd voorbij gesneld legde beslag  op de 3de plaats en nam zo het brons mee naar huis in een tijd van 44”09.

 

Het meisjestrio op de 3x600m (Evy, Nathalie en Sarah) bracht de bordjes bij de miniemen een tijdje later terug in evenwicht door ook mooi als 3de over de eindstreep te komen in een bronzen tijd van 5'41”53. Daarna was het de beurt aan de 2 ploegen bij de jongens. Suus, Wander en Warre besloten hun aflossingsmiddag met een 6de plaats terwijl Kobe, Jomme en Nikolas hetzelfde deden op een 15e plek (5'40”97 en 6'10”72).

 

Tussen al het aflossingsgeweld van de jeugd door liepen 4 AVKA-ploegen  een 4x100m. Bij hen beten de kadetten meisjes de spits af. Jana, Kiara, Yara en Sarah werkten hun baanronde af in 54”52, goed voor een 5e plek. Het kwartet bij de scholieren jongens kwam als 3e over de finishlijn maar werd uiteindelijk tweede door een foute stokwissel bij de concurrentie. Zilver dus voor Yannick, Jeroen, Ben en Michiel in 48”02.

 

Na hen was het de beurt aan de AC dames om de 4x100m rond te krijgen. Daphne, Lio, Ine en Charlotte kregen het stokje mooi rond in 49”51 wat hen een derde plaats en bronzen medaille opleverde. Dat aflossingen ook steeds wat drama met zich meebrengt zagen we bij de AC heren (Bolutife, Sven, Gorik en Christian). Zij kwamen als eerste over de streep in een tijd van 43”75. Tot we een gele vlag in onze baan zagen staan aan de derde wisselzone ... Volgens de jury was de wissel te vroeg gebeurd omdat Gorik Christian moest voorbij lopen nog voor de aflossingszone. Gorik kwam er namelijk veel sneller dan verwacht aan. Gelukkig was er een fotografe die foto's had genomen van de wissel om aan te tonen dat de stokwissel ruim binnen de zone gebeurde, wat de jury later ook zag op die foto. De herenploeg behaalt dus een gouden medaille en verlengt zo dus de titel van vorig jaar in Booischot.

 

Na de 3x600m van de jeugd kwamen nog 2 kwartetten het ovaal op. Bij de 4x200m AC dames traden dezelfde atleten aan als in de 4x100m. Zij brachten het stokje rond in 1'46”11, goed voor hun tweede medaille die namiddag, dit keer kregen ze een zilveren medaille om de nek.

De AC heren kwamen als laatste ploeg het tartan op voor de 4x200m en voerden 1 wissel door, Michiel liep in de plaats van Gorik. Dit kwartet bracht de stok thuis in 1”30”15. Met deze tijd kwamen ze als eerste over de streep in een nieuw clubrecord en verlengden zo ook hier hun 4x200m-titel van het jaar voordien.

 

Proficiat aan alle lopers met de geleverde prestaties!
Gorik De Herdt

Uitslag - foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties
 

29.08.2015 AAS 7 - Boechout

Uitslag Tussenstand na 7 wedstrijden

 

 

23.08.2015 AAS 6 - Antwerpen/Beerschot

Uitslag Tussenstand na 6 wedstrijden

 

 

22-23.08.2015 Belgisch Kampioenschap meerkamp - Heusden-Zolder


Met  6 AVKA-atleten gestart met goed en warm weer, met 4 atleten geëindigd op dag 2 in slecht weer, maar toch naar huis gekomen met enkele goed resultaten  en 2 zilveren medailles.

Dag 1 in Heusden op het BK Meerkamp begon zeer goed voor Ruben Devrieze. Met 3 PRs ( ver:6.73 m, kogel:12.53 m, Hoog: 2.08)  stond hij ruimschoots aan de leiding. Dag 2 begon goed met de  110 m horden  (15"53) met een tegenwind van meer dan 3m, tweede net achter de wederoptredende  Hans Van Alphen. Discus :PR met een worp van 37.23 m. Bij  het polsstokspringen overbrugde hij de 4 m vlot , maar op de volgende hoogte sloeg het noodlot  toe . Hij voelde  een scheut in de hamstrings en was verder springen geen optie. Vermits hij nog op het podium kon komen, deed hij toch voort .Speer in 3-pas en de 1500 m al joggend op 1 been, samen met de andere podiumkandidaat, Ruben Van Laar van Dilbeek die ook gekwetst was. Hij eindigde met 6261 Punten op de 2de plaats, de andere Ruben werd derde.

Ine Hermans was de 2de medaillewinnaar.  Met een sterke einde-seizoenconditie  bracht zij het clubrecord bij de dames seniors op 4299 punten met een PR in het speerwerpen  (33.78 m)

Cedric Mampuys bracht bij de scholieren het clubrecord naar 4400 punten met een pr voor de polsstok : 3m, (maar ik weet niet of dit zal gehomologeerd worden vermits binnen gesprongen door het slechte weer ??) en de 1500m (5'31"75) + een 8ste plaats.

Charlotte Hargreaves werd 6de bij de cadetten met 3420 P.+ een pr op het verspringen:5.12 m.

De uitvallers:

Kobe Scheerders had nog last van de val van vorige week op de Val-kamp. en moest uitbollen op 100m. Deed nog mee met ver en kogel om in de polsstok het clubrecord op 3.90 m te brengen. Daar de pijn bij deze explosieve nummers ondraaglijk was heeft hij de 2de dag niet aangevat.

Jeroen Van de Vreken voelde zich als gans de week niet goed en moest na 3 nummers met draainissen stoppen. Dany Wastyn

Uitslag - foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties
 

22-23.08.2015 Wereldkampioenschap Ultrameerkamp - Estland

 

 

 

 

 

 

- foto’s in het foto-album
 

15.08.2015 Kampioenschap van Vlaanderen kadetten-scholieren - Lier

Een oogst van 5 medailles op deze kampioenschappen in Lier . AVKA heeft zich nog eens laten zien.

 

Niettegenstaande de goede organisatie was het vooral de regen die goede prestaties hinderde.

Kobe begon in het verspringen met een paar goede sprongen om uiteindelijk  te eindigen op 6.18 m een nieuwe PR + Goud !!! Later in de namiddag bij nog slechter weer won hij ook het polsstokspringen met 3.80 m. ( nieuw PR+CR) Bij zijn poging om 4m te overbruggen  kwam hij bij de landing naast de mat op zijn zij terecht. We dachten eerst aan het ergste maar na consultatie van dokter en kiné kwam er geruststellend bericht dat  alles OK was. Alleen wat schaafwonden, blauw plekken en stijvigheid zullen hem in het begin van deze week (hij vertrekt deze maandag voor een week op polsstokstage) wat hinderen. Tijdens het verspringen van Kobe had Joke haar polsstokwedstrijd afgehandeld met een sprong van 2.40 m  en een 5de plaats. Volgende wedstrijd op het programma waren de 400 m-lopers. Bij de cadetten dames 2 AVKA deelneemsters. In haar reeks werd Margo 2de in een tijd van 64"81, wat naar omstandigheden heel goed is voor haar. Charlotte deed in de snelste reeks  beter niettegenstaande wat startperikelen (door storingen op geluidsinstallatie waren de startbevelen  onduidelijk waardoor Charlotte en enkele andere atleten te laat uit de startblokken vertrokken) Na een sterke laatste recht lijn bracht ze haar tijd op 60"75 en een bronzen medaille. Zij werd daarna ook nog 9de in het verspringen met een sprong van 4.98 m. Bij de jongens cadetten werd Jordi 2de in zijn reeks 400m in 61"11. Sven bij de scholieren behaalde zilver in een tijd van 50"86 .

Over naar de hordelopers. Cedric behaalde in de 110 m bij de scholieren een tijd van 17"44.

Later zou hij 4de worden in het hoogspringen met een mooie sprong over 1.75 m.(nieuw PR)

Lio bij de meisjes op de 100 m Horden kon het na een uitschuiver bij de start niet meer goed maken en kwam uit op een tijd van 15"38. Later zou zij wel het goud winnen in het hink-stap-springen met een sprong van 10.72 m.

Niettegenstaande het slechte weer toch enkele goede prestaties . Proficiat !!!

 Dany Wastyn

Uitslag - zie ook Publicaties
 

6 tot 14 augustus 2015 - Wereldkampioenschap Masters - Lyon

Na maanden van hard trainen namen 3 van onze masters deel aan dit kampioenschap.

Marc Brion trad aan voor de 10 kamp.  Spijtig genoeg moest hij na de 1e proef al forfait geven door een blessure. Zijn kampioenschap zat erop.

Luc Van de Vreken
nam deel aan de 400 m horden en verbeterde zijn persoonlijk record van 70.88 naar 70.49.  Goed voor een 19e plaats.

Gerda Andries
schreef zich in voor polsstok en 300 m horden. Met de polsstok eindigde ze op een 5e plaats met een sprong van 2.30 m.  6 cm onder haar persoonlijk record.
In de reeksen van de 300 m horden liep ze de 5e tijd wat goed was voor een plaats in de finale. In de finale zelf strandde ze op een 4e plaats met slechts 0,09 sec van  brons.  Er was echter geen reden tot teleurstelling, want ze liep naar een PR van 50.77 dat  tevens ook goed was voor een verbetering van haar eigen Belgisch record met 0,37  sec (was 51.14).


David Hellinx
(die bij de halvefondlopers traint) plaatste zich in de reeksen met de beste tijd op de 1500 m. In de finale deed hij het nog eens over en met een tijd van 4.08.36 werd hij wereldkampioen.

Voor Luc, Gerda en dochter Joke staat het komende weekend het wereldkampioenschap 14-kamp (vrouwen) en 20-kamp (mannen) in Estland op het programma. 

Gerda Andries

Foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties
 

7.08.2015 - Wendy & Jannick geven elkaar het ja-woord

Na dagenlang gepieker over de weersomstandigheden op hun trouwdag zijn vrijdag 07.08 Wendy en Jannick getrouwd onder een stralande zon !
Altijd speciaal wanneer er een atleet van je team trouwt en wanneer dan twee teamleden met elkaar trouwen dan is dat wel iets héél speciaals voor een coach.
Nagenoeg het hele ATT tekende present voor deze gelegenheid, allen op hun paasbest en keurig genietend van de huwelijksplechtigheid in de kerk van Zwijndrecht.
Daarna verder vrolijk genietend van een zonovergoten receptie waar al meteen duidelijk bleek dat het wel erg warm was. Gelukkig koelde de cava en dat scheelde al een 'pak'.
Nog meer verfrissing kon je bekomen bij het ijsroomkraam waar de ijsjes rijkelijk werden uitgereikt. Natuurlijk waren er ook smoutebollen te verkrijgen, je kent Wendy hé.
Als de receptie al zeer geslaagd was, dan kon je het avondfeest zeker ook onder die noemer rangschikken hoor ! Want al duidelijk bleek dat onze werpers best wel een feestje kunnen maken.
Nagenoeg heel de avond kon je ons team, redelijk uitbundig, op de dansvloer terugvinden. Kortom een bijzonder geslaagd huwelijksfeest.

Zondags vertrokken Wendy & Jannick voor drie weken naar IJsland op huwlijksreis. Genieten maar !

Dirk De Herdt


 

25-26.07.2015 - Belgisch Kampioenschap Alle Categorieën in Koning Boudewijn Stadion in Brussel

Juniore Paulien Couckuyt met PR naar finale
 
Op dit Belgische Kampioenschap hebben we, ondanks het Belgsiche zomerweer, mooie wedstrijden gezien.
In de reeksen op zaterdag, zagen we Paulien Couckuyt als eerste de arena betreden. Onze juniore liet op de 100mH haar talent zien en stootte, met een persoonlijk record en clubrecord - 14"59 -, door naar de finale. Op de 800m liep Eline Pinter een attente wedstijd, ging heel even aan kop en eindigde 4e. De winnaars van elke reeks + de 6 verliezende tijden stoten door naar de finale. Met 2'17"58, benaderde ze haar PR, maar eindigde als 7e verliezende tijd spijtig genoeg net niet in finale. Bij de start van de 800m, waarin Andy Groffen deelnam, gingen de hemelsluizen helemaal open. Vanuit baan 8 startte Andy snel en sloot mee voorin aan, liet door gebrek aan vertrouwen een gat vallen en verloor daardoor een kans op een goeie tijd. Hij was dan ook niet tevreden, vooral omdat hij voelde dat er veel meer inzat. Bij een 800m heb je spijtig genoeg geen herkansing. Tenslotte kwam nog Christian Iguacel in actie op de 200m. Hij eindigde 5e in zijn reeks en leek helemaal niet tevreden. Nochtans is 22"46 een uitstekende tijd, vooral na de vele wedstrijden die hij de laatste weken liep.

 

Op zondag nam Jannick Van Campenhout deel aan het hamerslingeren dat doorging in Nijvel. Hij eindigde 9e met een mooie worp van 44m78. In de namiddag kwam hij naar het Koning Boudewijnstadion, waar het hem helemaal niet goed afging. Hij stootte 3 0-worpen. Ruben Devrieze was ook niet tevreden met zijn hoogtesprong van 1m98, waarmee hij 8e eindigde.Wie wel heel tevreden en terecht fier mag zijn, is Paulien Couckuyt, die de 100mH 5e eindigde in 14"61 en haar recente PR benaderde.


Wisselende successen voor onze AVKA-atleten, maar ze mogen zeker fier zijn om op een  Belgisch Kampioenschap te staan !

 

Uitslag - foto’s in het foto-album
 

19.07.2015 - OPEN MEETING AVKA  

Bedankt aan alle deelnemers, helpers, juryleden, ...

 

Uitslag

18-19.07.2015 EK junioren in Eskilstuna
Christian Iguacel met 4x400m naar finale en eindigen 5e
 

De 4x400m-ploeg loopt, met Christian Iguacel als startloper, naar de finale met de best verliezende tijd. Zij werden 4e in hun reeks in 3'14"71.

De finale wordt zondag gelopen om 19u40 en is te volgen op livestream. De resultaten vind je terug in de liveresults.
 

De ploeg is ambitieus, ze willen top-5 halen - zie publicaties.

 

En ze maken hun belofte waar en eindigen 5e !

16-19.07.2015 - EK junioren in Eskilstuna

Onze eigen Christian Iguacel is erbij in Eskilstuna (Zweden) voor het EK junioren. Een voorbeschouwing kan je lezen op ATNI.
De reeksen 4x400m worden gelopen op zaterdag 18.07 om 11u55 en hopelijk zien we hen nog een keertje in de finale op zondag 19u40.

De wedstrijden zijn te volgen op livestream ; de resultaten vind je terug in de liveresults
 

04-05.07.2015 FC Sint-Niklaas & Brussels Grand Prix

Christian Iguacel met 4x400m naar EK junioren in Eskilstuna (Zweden)

 

Dit weekend was de laatste kans voor de junioren om zich voor het EKJ te kwalificeren. De jongens van de 4x400m, waaronder onze eigen Christian Iguacel, zetten alles op alles om toch nog een ticket te bemachtigen voor het EK in Zweden. Dit kon nog op basis van de gemiddelde chrono’s, want een 4x400m stond niet meer op het programma.  Christian zelf liep op 2 dagen maar liefst 3 wedstrijden. Op de FC in Sint-Niklaas liep hij 48”64. Tijdens de Grand Prix in Brussel liep hij rond de middag 48”63, om ’s avonds nogmaals de baanronde te lopen, dit keer in 48”64. Christian heeft de voorbije periode in ieder geval een indrukwekkende reeks 400den gelopen. Hij liep maar liefst 7x de 400m in 48”.

 

Er werden nog enkele AVKA-deelnemers gespot op deze meetings. In Sint-Niklaas liep Egwin Van Minnebruggen in dezelfde reeks als Christian naar 51”33. Een mooie prestatie na zijn blessureleed en hij wordt hiermee ook lijstaanvoerder op de CR-tabellen bij de masters. Bij Jelle Vermeulen (2’02”84) en Niels Vermeulen (2’19”84) verliep de 800m verliep het iets minder vlot  dan  verhoopt.

 

In het Koning Boudewijnstadion eindigde Gorik De Herdt in het HSS met een sprong van 12m35 6e.

Uitslag 4.07 FC Sint-Niklaas Uitslag 5.07 Grand Prix Brussel - zie ook Publicaties

 

07.07.2015 AAS 5 - Kapellen

Uitslag Tussenstand na 4 wedstrijden

 

 

02.07.2015 1ste vakantiemeeting, Beveren

Vanavond in Beveren wierp Matthias Quintelier de juniorendiscus 49.16m ver.  Dat is momenteel de beste jaarprestatie bij de junioren.  Hij doet hiermee 8cm beter dan Ilya Defrere die voordien lijstaanvoerder was met 49.08m.
Matthias zette een sterke reeks neer met liefst 3 worpen boven de 48.50m. Dirk De Herdt

 Uitslag

28.06.2015 B-meeting Lyra
Matthias Quintelier stoot 17.31m ! 

Op de Memorial Jos Verstockt stootte junior Matthias Quintelier de 6 kg kogel 17.31m ver.  Matthias verpulverde hiermee zijn kersvers pr van vorige woensdag in Tessenderlo (16.11m) met 1,20m !   Met deze prestatie komt hij op de tweede plaats allertijden bij de junioren in het kogelstoten. Dirk De Herdt

Uitslag - zie ook Publicaties

 

 

 


 

27-28.06.2015 Junioren-Gala in Mannheim (Duitsland)

Christian Iguacel probeert zich zowel individueel als met de ploeg te kwalificeren voor het EK junioren in Eskilstuna in Zweden dat doorgaat van 16 tem 19 juli.
Om zich individueel te plaatsen, moet hij 47"39 lopen. Hij zette al een mooie 48"-reeks neer en ook op dit junioren-gala verbeterde hij zijn besttijd naar 48"63.

Om zich te kwalificeren op de 4x400m moet het Team Belgium 3'12"00 lopen. Een eerste poging in Namen mislukte. Hier in Mannheim zat het team er met 3'14"21 al een pak dichter bij. De kwalificatie is nog niet binnen, maar misschien volgende week, bij de laatste poging !

Lees hier de ervaringen van Christian

 

 

27.06.2015 Provinciaal Kampioenschap Jeugd - Herentals

Mooie resultaten op het provinciale kampioenschap voor de jeugd. Onze AVKA jongeren brachten 8 medailles mee naar huis, 3x goud, 3x zilver en 2x brons, bovendien sneuvelden ook heel wat persoonlijke records.

 

Benjamin Charlotte Van Tiggelen werd Provinciaal Kampioen met een knappe hoogtesprong over 1m10. Charlotte won eveneens haar reeks van de 60m met een snelle tijd, 9”66, waarmee ze doorstootte naar de finale. Met 9”77 finishte ze net naast de podiumplaatsen. Ashley Teck evenaarde de hoogstesprong van Charlotte en vervoegde haar op het podium met een derde plaats.  Ashley nam nog deel aan het verspringen waar ze 11e eindigde met 3m02.
Onze miniem Sarah Bruwiere ging naar huis met 2 medailles.  Eéntje met een gouden kleurtje. Hiervoor haspelde ze de 300m af in een snelle 44”16 en daarmee benaderde ze het clubrecord. Ze behaalde voorts nog een bronzen medaille in het verspringen na een sprong van 4m39. Miniem Thorben Declerck kroonde zichzelf Provinciaal Kampioen 150m, in een razendsnelle 19”08. Een valse start bij de 60m weerhield hem wellicht van een 2e medaille. Benjamin Tibo Leboda kreeg, dank zij een knappe vertesprong van 3m69, een zilveren medaille om de hals.  Hij eindigde ook op een gedeelde 4e plaats in het hoogspringen (1m05). Miniem Nathalie Van De Vorst behaalde met 1m44 in het hoogspringen eveneens een zilveren medaille. Ze liep zich met 11”43 ook naar de finale op de 60mH, waar ze 7e eindigde in 11”33. De 3e zilveren medaille was voor Maxim Massart die de kogel naar 9m80 stootte. De discus wierp hij 28m11 ver, wat hem een knappe 5e plaats opleverde.

 

Ook onze andere atleten deden het schitterend. We proberen hier een overzichtje te geven.

Bij de benjamin meisjes eindigde Nanou D’Eer met 1m00 in het hoog op een mooie 7e plaats en werd ze 12e in het kogelstoten (5m05). Rowen Lemmens wierp de hockeybal met 14m75 naar de 9e plaats en werd met 2m78 23e in het verspringen. Laure Schillemans werd 15e met 2m97 in het verspringen. Later nam ze nog deel aan de 600m, waar ze 4e in de reeks eindigde in een knappe 2’15”25.

Bij de benjamin jongens werd Robbie Andries 7e in de reeks 60m (11”04) en 19e in het verspringen met 2m91. Cis De Hertogh stootte de kogel naar 6m55 en eindigde op de 7e plaats. Bij zijn deelname aan de 60m werd hij 7e in reeks 3 in een tijd van 11”23. Stan Van Dorst verkoos een combinatie van het korste en het langste loopnummer. De 60m spurtte hij in 10”80 (6e in de reeks) en de 600m in 2’13”34 goed voor de 4e plaats in zijn reeks.

Geen AVKA pupillen meisjes, wel 5 jongens. Bran Lemmens liep de 60m met en zonder horden. Met horden op de baan spurtte hij in zijn reeks naar 12”18 en behaalde een finaleplaats; in de finale eindigde hij 6e in 11”78. Hij liep de 60m vlak in 9”56. En grappig, in reeks 5 liep Arno Claes de 60m in exact dezelfe tijd (9”56) en werd daarmee 5e in de reeks. Zijn hockeybal wierp hij 27m51 ver, goed voor de 18e plaats. Rhune Berben stootte de kogel naar de 16e plaats met een worp van 5m47. In zijn 1000m-reeks werd hij 16e met een tijd van 3’40”08. In dezelfde reeks eindigde Kevin Van Den Bergh 2 plaatsjes verder, hij had 3’42”39 nodig om de afstand af te leggen. De kogel stootte Kevin 6m26 ver en eindigde op de 14e plaats. Ditmaal waren de rollen omgekeerd, want in deze discipline eindigde hij twee plekken voor Rhune. Yoran Vandekerkchove nam deel aan het verspringen en eindigde op een mooie 8e plaats met een sprong van 3m50. Hij eindigde in 18”01 op de 60mH.

Josephine Hargreaves (miniemen meisjes) liep in de 60mH (12”15) naar de finale, waar ze 7e werd in 12”34. Op de 150m werd ze 5e  in haar reeks in 22”40. Gwen Corluy werd 5e in haar reeks 60mH in 12”44 en eindigde 20e met een hoogtesprong van 1m20. Evy Van den Bossche nam 2 werpnummers voor haar rekening. Met de speer werd ze met een worp van 24m95 knap 5e. De kogel stoote ze met 8m31 naar de 7e plaats.

De AVKA-miniemen jongens waren met 7 deelnemers het talrijkst. Twee van hen, Thorben en Maxim, kwamen al aan bod bij de vermelding van de medaillewinnaars. Verder kwam ook Jomme Berben in actie, die de 150m in een mooi 20”99 liep, goed voor reekswinst. De kogel stootte hij 8m44 wat hem een knappe 5e plaats opleverde. Broer Warre Berben nam de 2 andere werpnummers voor zijn rekening. De speer wierp hij 26m57 ver, goed voor de 10e plaats en in het discuswerpen werd hij met 18m58 12e. Kobe De Hertogh koos voor de sprint en de halve fond. Hij eindigde 5e in zijn reeks 80m in 12”84 en 11e op de 1000m in 3’47”84. Suus De Maeyer werd met een hoogtesprong van 1m30 10e en eindigde 9e met een uitstekende tijd, 3’18”44, op de 1000m. Ook een uitstekende tijd, 46”42 op 300m, voor Wander Lemmens. Met deze prestatie werd hij 3e in zijn reeks. Zijn vertesprong van 4m28 leverde hem een knappe 5e plaats op.

Proficiat allemaal !

 

Uitslag

 

13.06.2015 Belgisch Kampioenschap masters - Deinze

 

 

- foto’s dag 1 - zie ook zie bijlage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

07.06.2015 Beker van Vlaanderen masters

Heren Masters missen nipt de promotie in Mechelen

Onze  mannen kwamen uiteindelijk amper 4 puntjes tekort om net als de seniors promotie te maken, ze eindigden uiteindelijk op een solide 4e plaats.  Zoals steeds met de masters was er ook nu weer tot op de laatste uurtjes gesleuteld aan de ploeg, maar het team dat uiteindelijk gevormd werd, weerde zich dapper in een zonovergoten Mechelen.

Het begon meteen goed met een knappe chrono van Nicolaas Pinter op de 100m (12”68), Gunther Crauwels, dit keer eens niet geblesseerd, wat toch een beetje  wennen was voor hem, wipte over 1.57m in het hoogspringen.

Op de 1500m liep Geert Groffen een verstandige wedstrijd en finishte in een goede tijd met 4’50”92.  Onze enige dubbelaar vandaag, Steven Druyts wist zijn speer naar 37.71m te werpen en mocht op het einde van de dag het lange afstandswerptuig inruilen voor de 2 kg zware discus die hij naar 23.78m keilde. Ondertussen maalde Michael Mc Naughton de ene ronde na de andere af op de 3000m en kon zich vlot handhaven in het kopgroepje dat pas in de laatste ronde uiteenviel.  Michael klokte 10’15”99.   Marc Papanikitas is ook nog niet helemaal ‘versleten’ dat bewees hij nog maar eens op de 5000m waar hij menig jongere master het nakijken gaf.  Marc liep 17’45”89.  In het kogelstoten haalde ouderdomsdeken Dirk De Herdt stevig uit, hij stootte  de 7,26 kg zware kogel naar 10.90m en sleepte zo een 5e plaats uit de brand.

De hoogste scores werden, zoals het hoort, binnengehaald door onze ‘youngsters’ in het team.  In het verspringen jumpte Kristof Van Vinckenroye met 5.66m naar een 3e plaats en Johan Melotte, met een lichte hinder aan de achillespees nog, won autoritair de 400m in een tijd van 53”03.

De afsluitende 4 x 400m met Nicolaas Pinter, Chris Van den Berg, Kristof Van Vinckenroye en slotloper Johan Melotte waren ook goed op dreef en liepen de 3e beste tijd met 4’00”83.

Het was dus best wel een leuk dagje op de Nekker, hopelijk niet te veel ongemakken de volgende dag…   Dank ook aan de meegereisde supporters voor de morele ondersteuning en Dany om samen met Gunther te zien dat eenieder tijdig én met singlet  aan de start verscheen J

We kijken al uit naar volgend jaar want, gezien een wijziging van het reglement, strijden we dan samen met onze masters dames één strijd !  Benieuwd wat dat gaat geven…

Dirk De Herdt

 

Masters dames gingen de strijd aan in Tienen
Na een sabatjaar kwamen de dames dit jaar opnieuw aan de start. Ze eindigden op de 5e plaats.

 

Uitslag mannen - Uitslag Dames - foto’s in het foto-album

 

06.06.2015 AAS 4 - Essen

 

Uitslag Tussenstand na 4 wedstrijden

 

 

30-31.05.2015 Provinciaal Kampioenschap Meerkamp - Herentals

We kunnen met een goed gevoel terugblikken op het Provinciaal Meerkampkampioenschap van 30en 31mei in Herentals . Met 3 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille met 17 aanwezige atleten hebben we Avka nog eens op de kaart gebracht. Niettegenstaande het weer dat wat tegenviel: zaterdag veel wind en zondag kwam er dan nog regen bij werden toch nog goede resultaten geleverd met verschillende nieuwe PRs.

De 1ste dag moest Marc reeds afhaken met een lichte kwetsuur. De 2de dag kon Yara niet meer aanvangen eveneens met een kwetsuur terwijl Nicolas ook opgaf en koos voor de studie in het vooruitzicht van de examens. Bij de cadetten meisjes werd Charlotte 2de met 3410 Punten een nieuwe PR. Kiara en Jana werden respectievelijk 12de en 13de eveneens met een PR.

Bij de scholieren meisjes mocht Lio het goud rondhangen met 4696 Punten. Bij de cadetten jongens werd Kobe knap 2de met 4372 P eveneens een nieuwe PR. Bij de scholieren jongens viel Cedric juist naast het podium (4de) maar met een nieuw clubrecord. Ben en Jeroen werden respectieveijk 6de en 7de eveneens met een PR. Eerste hoogtepunt werd het podium bij de heren AC. 3 AVKA atleten op het podium. Goud voor Wim (6592 P). De gehoopte 7000 punten zaten er nooit in niettegenstaande de goede start op de 100m (11"25). Het weer ( polsstok) en een lichte kwetsuur (hoog) beslisten er anders over. Indi (onverwacht) werd 2de met 5420 punten en dit met weinig voorbereiding ????? Jeroen kwam op de 3de plaats met een nieuwe PR van 5372 P. Bij de masters M50 werd Luc Provinciaal Kampioen met een puntentotaal van 2201 punten. Tweede hoogtepunt zondagnamiddag was Gerda bij de masters W50. Ze won niet alleen de wedstrijd met 3448 punten, maar brak tevens 2 Belgische Records. Buiten die van de 5-kamp ook nog die van de 80 horden in een tijd van 13"87 (w= -1.9).

De 1ste meerkamp zit er op ? Nu voorbereiden voor de volgende !!!

Dany Wastyn

 

Uitslag - foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties

 

30.05.2015 AAS 3 - ACBR - Ekeren

 

Uitslag Tussenstand na 3 wedstrijden – foto’s in het foto-album

25.05.2015 Provinciaal Kampioenschap Meerkamp Jeugd - Brasschaat

 

Uitslag - foto’s in het foto-album

17.05.2015 Kampioenschap van Vlaanderen - Beveren

Wim Marynissen kampioen in het verspringen

Eline Pinter op 36 honderste van brons

Het VAL kampioenschap begon voor AVKA in mineur in het koude, kille en bij momenten zeer vochtig Beveren.  Ruben Devrieze voelde zijn achillespees weer opspelen tijdens de opwarming voor de 110m H en moest noodgedwongen forfait geven.  Weg ook meteen een mogelijke podiumplaats in het hoogspringen, maar Ruben wou geen risico's nemen met het oog op de meerkamp einde deze maand.
De eerste race van de dag was de 100m met twee AVKA-atleten aan de start.  Odubela Bolutife kende vandaag een mindere start maar kwam toch nog sterk opzetten na 60m.  Hij finishte in 11"20, zijn 2e beste chrono ooit.  In de 3e reeks snelde Wim Marynissen naar 11"31, geen tevreden blik bij Wim na afloop, dat kon beter.
Jeroen Van de Vreken startte wel op de 110m H en liet er geen twijfel over bestaan dat hij in goede doen is, hij dook met 15"94 voor het eerst onder de 16", goed voor een nieuw pr.   Gorik De Herdt bewees met een sprong van 12.51m dat ook hij stilaan terug op zijn normale niveau terugkeert, met 1cm miste hij de vierde plaats.
Ondertussen regende het onophoudend en dat is niet meteen bevorderend bij het kogelstoten.  Jannick Van Campenhout lukte amper één sterke worp maar zag die landen aan de verkeerde kant van de sectorlijn.  Met 13.67m eindigde hij uiteindelijk 8e, amper 35cm van de 4e plaats...  Gemiste kans dus.
Op de 1500m etaleerde Jelle Vermeulen nog maar eens zijn sterke vormpeil door nog eens 4 honderdste van zijn pr af te pitsen.   Knap werk.  Trainingsmakker Robin Hiele liep een sterke 1e reeks 800m die hij, fel bevochten, won in een  mooie 1'57"69.  Een bevestiging van zijn glansprestatie vorige week op de Beker Van Vlaanderen.  Dé verrassing van de dag kwam ook van onze halve fondlopers, op de 800m dames liep Eline Pinter een pr. Ze liep heel de wedstrijd op kop, maar had niet gemerkt dat er op het einde terug iemand naderde en eindigde aldus 2e in haar reeks met een supertijd van 2'18"68 en dit dus solo gelopen.  Gezien een trage eerste ronde van de 2e reeks zag het er eventjes naar uit dat ze daarmee op het podium kwam...  Jammer voor haar kwam ze amper 36 hondersten te kort voor brons.  Pech, maar wel een knap nieuw pr !  Sterk werk !  In dezelfde reeks als Eline finishte Vicky Groffen, al met het hoofd in de examens, in een voor haar solide 2'25"09.
Op de 400m ook twee clubleden aan de start.  Sven Van den Bergh (sch) liep voor wat hij waard was maar een bijzonder sterke tegenwind liet geen toptijd toe, hij klokte 51"00.  Een weekje vakantie is welgekomen nu.  Ook Christian Iguacel kon niet overtuigen, mede ook door de ongunstige weersomstandigheden, hij liet 49"75 optekenen aan de meet.
LLaatste AVKA deelnemer was Wim Marynissen in het verspringen.  Vorige week moest hij met één cm nipt de zege laten aan Jeroen De Mulder (DAC), vandaag werd het weerom een bijzonder spannende bedoening.  Wim startte met een nulsprong maar kon in de tweede beurt de leiding nemen met een sprong van 7.33m en dit tot de 4e beurt toen Jeroen 7.43m liet optekenen, maar Wim gaf geen krimp en repliceerde meteen met een sprong van 7.44m !

 

Uitslag - zie ook Publicaties
 

10.05.2015 Beker van Vlaanderen mannen - Aartselaar

Voor het 3e jaar op rij winnen onze AVKA-mannen hun reeks. Zij promoveren van Ere VAL naar Ere KBAB. Alweer een schitterende dag voor AVKA. Proficiat aan alle deelnemende ploegen. Bedankt iedereen !

1 AVKA 153
2 ROBA 142
3 AVT 139
4 KAAG 136
5 OLSE 131
6 RCG 129,5
7 ATLA 128
8 VOLH 111
9 DEIN 109
10 DAC 106
11 ACHL 104,5
12 AZW 101

Uitslag - foto’s in het foto-album
 

09.05.2015 Beker van Vlaanderen dames - Lier

Amai, onze dames hebben het schitterend gedaan. Zij winnen hun match in landelijke 1 met een half puntje en promoveren, samen met Lyra, naar Ere-afdeling VAL. We wisten dat we goed konden scoren, maar dit is fantastisch ! Proficiat allemaal !

Uitslag puntentelling - foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties

 

 

 

 

09.05.2015 AAS 2 - LIER- s' Gravenwezel

Uitslag Tussenstand na 2 wedstrijden – foto’s in het foto-album
 

03.05.2015 Beker van Vlaanderen cadetten en scholieren jongens - Lier

Onze kadetten en scholieren eindigden in hun beker knap 5e en treden volgend jaar dus opnieuw aan in landelijke 2.
Proficiat allemaal !

Uitslag – foto’s in het foto-album

02.05.2015 Beker van Vlaanderen cadetten en scholieren meisjes - Kapellen

Zonder ambitie gingen we naar deze wedstrijd, want het was tot op het laatste moment sleutelen om een volledige ploeg op te stellen. Maar het lukte, en ze deden het super, onze meisjes. Vanaf het begin in de top 3, en daar zouden ze ook de ganse wedstrijd blijven. Gaandeweg groeide de ambitie, en terecht, want na het winnen van de de beide aflossingen, kroonden ze zich tot kampioen van de Beker van Vlaanderen van Landelijke 3. AVKA promoveert samen met ATAC naar landelijke 2.
Knap gedaan allemaal !

Uitslag – foto’s in het foto-album

 

26.04.2015 Provinciaal Kampioenschap - dag 2 in Turnhout

Ook op dag 2 kunnen we terugblikken op knappe prestaties van iedereen. We telden op dag 2 18 medailles: 6 Provinciale Titels, 5 zilveren en 7 bronzen medailles. 

 

Goud       Zilver       Brons      
Kobe Scheerder Cadet 300mH 43"43 Jeroen Van de Vreken Senior 400mH 58"02 Eline Pinter Junior 800m 2'23"99
Wendy Van Leuven Senior 100m 12"73 Christian Iguacel Junior Ver 6m19 Ine Hermans Senior 200m 27"15
Ruben Devrieze Senior 110mH 15"55 Gorik De Herdt Senior HSS 12m35 Jeroen Van de Vreken Senior 110mH 16"34
Sven Van Den Bergh Scholier 400m 50"86 Joke Van de Vreken Scholier  PSS 2m65 Michiel Rypens Scholier Ver 5m89
Wim Marynissen Senior Ver 6m72 Gerda Andries Senior PSS 2m25 Lio Mortiers Scholier Hoog 1m58
Wim Marynissen Senior PSS 4m20         Kobe Scheerder Cadet Ver 5m32
                Dorien Lemmens Junior Discus 25m24

Samengevat:  AVKA behaalde over de 2 dagen 43 medailles: 19x goud ; 11x zilver ; 13x brons !


Uitslag – foto’s in het foto-album - zie ook Publicaties
 

25.04.2015 Provinciaal Kampioenschap - dag 1 in Burcht

 

Een eerste verslag is al terug te vinden op de VAL-website.

 

Onze AVKA-atleten behaalden op dag 1 in totaal 25 medailles: 13 Provinciaal Kampioenen, 6 zilveren medailles en 6 bronzen medailles.

 

 

Goud       Zilver       Brons      
Charlotte Hargreaves Cadet 300mH 46"0 Christian Iguacel Junior 800m 2'02"79 Kobe Scheerder Cadet 200m 24"64
Paulien Couckuyt Junior 400mH 66"36 Kobe Scheerder Cadet 100m 12"10 Wendy Van Leuven Senior 100mH 16"17
Andy Groffen Senior 800m 1'52"67 Lio Mortiers Scholier 100mH 14"69 Margo Bruwiere Cadet 400m 64"59
Bolutife Odubela Junior 100m 11"15 Paulien Couckuyt Junior 100mH 15"19 Cedric Mampuys Scholier Hoog 1m73
Sven Van Den Bergh Scholier 200m 23"17 Yannick Van Campenhout Senior Kogel 13m94 Yannick Van Campenhout Senior Discus 40m12
Christian Iguacel Junior 200m 22"56 Wendy Van Leuven Senior Ver 5m17 Ruben Devrieze  Senior Hoog 1m94
Eline Pinter Junior 400mH 62"33                
Yannick Quintelier Scholier Kogel 12m90                
Charlotte Hargreaves Cadet Ver 5m05                
Lio Mortiers Scholier HSS 11m17                
Matthias Quintelier Junior Kogel 15m64                
Matthias Quintelier Junior Discus 44m02                
Wim Marynissen Senior Hoog 2m02                

 

Ook de andere atleten deden het uitstekend. Nog vele net-niet podia, PR's en knappe seizoensopeners. Al deze prestaties zijn gemarkeerd in onderstaande link.

 

Uitslag – foto’s in het foto-album

 

19.04.2015 Beker van Vlaanderen Pupillen en Miniemen jongens, match 3 in Bornem

 

Net als de meisjes, trokken de jongens ook met 18 atleten naar hun match, met 10 pupillen en 8 miniemen gingen ze de bekerstrijd aan. De jongesploeg eindigde ook al 6e, geen onenigheid dus tussen de meisjes en de jongens :-)

Een dikke proficiat jongens !

 

Uitslag
 

18.04.2015 Beker van Vlaanderen Pupillen en Miniemen meisjes, match 3 in Beveren


De pupillen en miniemen meisjes mochten vandaag de eerste van de reeks wedstrijden Beker van Vlaanderen in gang schieten. Met 18 meisjes, mooi verdeeld in 9 pupillen en 9 miniemen trok de ploeg van AVKA naar Beveren. Ze eindigden met 135p 6e op 10 ploegen. Dit was een ex aequo met AC Lebbeke, echter zij hadden 2 overwinningen meer dan AVKA.

Dikke pluim voor iedereen, want jullie deden het uitstekend.
 

Uitslag
 

06.04.2015 AAS 1 - AVKA- Aartselaar

 Uitslag – foto’s in het foto-album

 28-29.03.2015 Atletiekweekend JOEPIE !!!

 

Afgelopen weekend ben ik op atletiekweekend geweest met de atletiekvereniging van Aartselaar AVKA. We zijn een hele toffe atletiek vereniging. Elk jaar gaan de pupillen (4e-5e leerjaar) en de miniemen (6e leerjaar – 1e middelbaar) met de kadetten (2e –3e middelbaar ) en  een groepje trainers op atletiekweekend. Nu gaan we naar het Sporta-centrum in Tongerlo.  Dit is nog maar mijn eerste keer maar ik heb wel vrienden die al op atletiekweekend zijn geweest. Die hebben mij geholpen. Ze hebben daar ook een mooie piste en indoor zalen en een Finse piste en nog veel meer.                         

Het atletiekweekend was super tof alleen als het beter weer was zou het nog leuker zijn, maar natuurlijk was het nu ook leuk. We hebben heel veel leuke dinges gedaan zoals de jungle piste, dat is een soort parcours waar je allemaal hindernissen moet doen. Bij elke hindernis kreeg je een letter, zo moesten we een zin vormen en die zin was een aanwijzing voor de schat die ze hadden verstopt. We hadden de schat gevonden en er zaten koekjes en drankjes in (ons vieruurtje). Het was heel lekker.

Ik heb ook de allereerste keer discus werpen gedaan en ik kon het al goed. Ik heb ook horde geoefend en nog veel meer.

Het was er ook goed eten en lekker, maar het was wel zelfbediening. Het was ook een goed ontbijt.

In de avond hebben we een quiz gedaan, die was heel leuk. De moeilijkste ronde  vond ik de ronde uit de oude doos, dat is een ronde waarbij je foto’s van de trainers moet herkennen maar wel foto’s van in hun kindertijd. En ons groepje was tweede.

Daarna hebben we lekkere chips gegeten en kinderchampagne gedronken.  Dan was het bedtijd en heb ik lekker geslapen naast mijn vriendin Eline.

Wil jij ook atletiek komen doen en mee op weekend gaan ? Kom dan zeker is proberen. 

Annelies Pilaet - 1e jaars PUP

Foto’s in het foto-album

15.03.2015 Belgisch Kampioenschap veldlopen in Wachtebeke

 

Op zaterdag waren de trainers de nummers al gaan halen en op parcoursverkenning geweest. Het parcours was droog en hobbelig, kort samengevat een boerenveld met 2 venijnige bergjes. De regen ’s morgens veranderde gelukkig niet veel aan de toestand van het veld. De wedstrijddag werd, ondanks een beperkt aantal eigen deelnemers, een lange dag.

Onze eerste atlete, 1e jaars kadet Marie Van Dyck startte goed, beter dan we gewoon zijn, ging krachtig die venijnige bergjes op, maar kon niet zoals anders een inhaalrace inzetten. Zij eindigde 71e. Bij Jennifer Mampaey liep het ook iets minder vandaag, toch eindigde zij nog mooi 63e op 75 deelnemers. Sigrid Vercauteren traint tegenwoordig te onregelmatig, wat zich toch uitte in haar resultaat. Zij werd 37e op 51 deelnemers, maar we weten dat zij veel beter kan. Andy Groffen (korte cross) had vandaag een goed gevoel, maar een heel slechte startpositie. De smalle paadjes van het parcours maakten inhalen jammer genoeg erg moeilijk, hij werd 87e op 195 deelnemers. Bij Eline Pinter (jun) ontbrak vandaag een beetje power, zij werd 25e op 42 deelneemsters. Vicky Groffen startte in de allerlaatste wedstrijd van de dag, de korte cross bij de vrouwen, en liep een degelijke wedstrijd, zij eindigde 58e op 93 deelnemers.
Hiermee werd het winterseizoen officieel afgesloten, laat dat goede weer maar komen !

 

Uitslag – foto’s in het foto-album
 

14.03.2015 Belgisch- & Provinciaal Kampioenschap indoor Masters

9 deelnemers en 22 medailles: 9 x Belgisch goud ; 3 x Belgisch brons en 10 provinciale titels – dit kan alleen bij onze masters :-)

 

Gerda Andries (W50) behaalde Belgisch en Provinciaal goud op zowel de 60mH (10”35) als het Polsstokspringen (2m00). Kris Van Den Bergh (M50) sprong naar Belgisch en Provinciaal goud met een Hink-stap-sprong van 9m89, hij behaalde ook een bronzen medaille met een sprong van 5m06 in het verspringen. Egwin Van Minnebruggen (M35) wou als eerste de laatste ronde van de 400m ingaan, maar zijn concurrent dacht hetzelfde. Hij nam dan de beslissing om in diens spoor te lopen en sprintte hem in de laatste rechte lijn voorbij, op weg naar de Belgische en Provinciale titel. Met 52"79 loopt hij ook meteen het CR van zijn trainer van de tabellen.  Marc Brion (M50) koos voor 2 hoogtenummers. Met 1m55 in het hoogsrpingen behaalde hij de Belgische en Provinciale titel, zijn prestatie van 3m10 in het polsstokspringen was goed voor de Provinciale titel en een bronzen Belgische medaille. Luc Van de Vreken (M50) lukte 1m40 in het hoogspringen, goed voor de Bronzen Belgische medaille en sprong daarnaast ook 4m30 ver. Roel Van Minnebruggen (M35) zette enkele goede prestaties neer op de 60m (8"53) en de 200m (28"63). Onze oudste AVKA-atleet, M75er Gaston Cornelis ging met 2 Belgische- en 2 Provinciale titels naar huis. Hij nam deel aan de 60m (9"65) en 200m (36"17). Dirk De Herdt (M55) stootte de kogel 11m92, ook hij mocht het hoogste Belgische en Provinciale schavotje op. Katrien Depreitere (W50) legde de baanronde af in 29"35, alweer goed voor een Belgische en Provinciale titel. Indrukwekkend, proficiat allemaal!

 

Uitslag – foto’s in het foto-album - zie ook de VAL berichten waar zowel bij de vrouwen als bij de mannen een AVKA prestatie in het oog spring.

 

08.03.2015 Belgisch Kampioenschap Kadetten en Scholieren

 

Lio Mortiers zorgde vandaag voor de enige medaille. Met een sprong van 11m12, amper 1cm van haar PR/CR, behaalde ze bij de scholieren zilver in het hinkstapspringen. ’s Ochtends werd ze al 2e in haar reeks 60mH (9”01) ; in de finale werd ze 4e met 8”94. Kadet Kobe Scheerder liep zich met 9”01 (3e in de reeks) naar de finale, maar kon deze niet lopen na een kramp in de kuit. Hierdoor moest hij spijtig genoeg ook forfait geven voor het polsstokspringen. Bij de scholieren werd Cedric Mampuys met 9”55 7e in de 60mH-reeks.
In de vlakke 60m eindigde kadet Wouter Mees 3e in zijn reeks in een knappe 7”74 ; scholier Michiel Rypens werd zijn reeks 8e in 7”73. Joke Van de Vreken werd met een sprong over 2m50 9e bij de scholieren polsstokspringen.
Op de 400m werd scholier Sven Van den Bergh in een mooie 51”94 3e in de sterkste reeks. In totaal werd belandde hij echter net naast het podium op de 4e plaats. Laila Mouqni eindigde 9e in 2’29”23 op de 800m. Zij liep een goeie wedstrijd, verzwakte wat in de 3e ronde, maar schakelde bij het ingaan van de laatste ronde nog een versnelling hoger. Ook Ben Vermeulen liep een degelijke 800m. Hij werd 8e in 2’24”97.

Uitslag
 

07.03.2015 Belgisch Kampioenschap Junioren en Beloften

 

Nicolas Annys opende het kampioenschap voor AVKA in het verspringen. Met vader Eddy in de tribune en vakkundig gecoached door Gorik De Herdt liet Nicolas een solide reeks sprongen opmeten maar de uitschieter bleef vandaag uit. Alle sprongen lagen op luttele centimeters van elkaar met een beste van 6.42m. Een half uurtje later spurtte hij de 60m finale af in 7”59.

Met Matthias Quintelier bij de juniors had AVKA een titelkandidaat in de rangen en Matthias ontgoochelde niet. Hij stootte een stevige reeks bij elkaar, allemaal worpen boven de 16m. Met een beste worp van 16.62m kwam hij echter 17 cm tekort voor de titel, maar met deze prestatie en de zilveren medaille mag hij terugblikken op een geslaagd BK. Hij werd hiermee toruwens ook vermeld op de VAL-site.  Bij de beloften kogelstoten lukte Stijn Luyts een worp van 11.27m net onder zijn pr, maar wellicht had hij wel op meer gehoopt.  Eenzelfde verhaal bij Elies Marynissen die wel leuke dingen liet zien tijdens de opwarming maar nadien nooit echt het juiste ritme vond, ze stootte de kogel uiteindelijk 10.20m.

Ondertussen liep junior Christian Iguacel naar een zilveren medaille. Na een voorzichtige start, versnelde hij stevig om als eerste de 2e ronde in te gaan, hij hield stand tot de laatste 50m, waarna Alexander Doom hem nog voorbij snelde. Hij liep met 49”88 naar een knap PR/CR. Ook in de loopnummers kwam AVKA goed voor de dag. Op de 800m beloften liep Vicky Groffen een beresterke wedstrijd en finishte in 2’29”14 wat resulteerde in de bronzen medaille. Ondanks een vrij ideaal 1500m-tempo voor Jelle Vermeulen, durfde hij toch niet meegaan, wat resulteerde in een matige 4’21”26 en een 6e plaats. Katrijn Janssens eindigde met 9m13 6e in het hinkstapspringen. Katrijn sprong een wel heel regelmatige reeks met een beste sprong van 6.13m een afstand die ze twee keer lukte.

Met 3 x eremetaal vertrokken we na een lange dag toch weer met de glimlach huiswaarts. Dirk De Herdt

 

Uitslag - zie ook Publicaties

01.03.2015 Veldloop in Borsbeek

 

De 10de veldcross is een feit! Een 18-delige harde kern van AVKA jeugdatleten wilden nog één keer alles geven.

Margot Löfgren (13de plaats) mocht als 1ste jaars benjamin meisjes de spits afbijten.

Charlotte Van Tiggelen(2de jaars benj.M) kwam als 6de over de meet. Ook Jitske De Decker (2de jaars benj.M) kon een top 10 plaats bemachtigen.

De benjamins jongens wilden niet onderdoen voor de meisjes: 1ste jaars Jasper Callaert (8ste) en Ethan Goossens (13de) trotseerden de wind, 2de jaars Tibo Leboda ging met een zilveren medaille naar huis, Jarne Loos mocht alweer fier zijn met zijn 5de plaats en Robbie Andries heeft een 14de plaats bemachtigd.

Als enigste pupil bij de meisjes stond Sien -Meng Gehre aan de start. Ze eindigde16de.

De 1ste jaars pupillen J. waren dan weer met zijn drietjes: Rhune Berben behaalde alweer een zilveren medaille en had zijn verloren glimlach van vorige week terug gevonden!Bent Jochems  (10de) en Mats Bultynck (20ste) hebben ook nog eens het beste van zichzelf gegeven.

2de jaars Dries Crauwels (22ste) was blij dat hij nog een atleet achter zich had gelaten.

Bij de miniemen meisjes eindigde 1ste jaars Sofie Verbert 15de en 2de jaars Evy Sabau , die alle 10 de crossen deelgenomen heeft, behaalde een 10de plaats.

Suus De Maeyer greep juist naast een podiumplaats, maar eindigt in de crosstrofee op een knappe 3de plaats!

Vincent Callaert (12de) had bij de eindsprint plots zijn 2de adem gevonden en spurtte nog  2 man voorbij. Seppe Jochems (22de) was blij als de eindstreep in zicht was... .

Super dat jullie er allen weer bij waren! Leen De Merlier
 

Op het droge, vlakke en snelle parcours van Borsbeek was vooral de wind een stevige concurrent, maar die hadden onze kadetten zeker onder controle, want ze liepen alle 6 een schitterende wedstrijd. Anna De Vos startte traditioneel sterk mee met de kopgroep, vond al vrij snel haar positie, de 4e plaats, die ze heel de wedstrijd knap verdedigde. Anna Verbert bevond zich, samen met Jennifer Mampaey in een groepje van 5, waar Anna V. in de laatste ronde kon van weglopen om nog dicht bij Anna DV op de 5e plaats te eindigen. Jennifer eindigde 9e, na alweer een knappe wedstrijd. Evenals Marie Van Dyck, die schitterend weet welk temp ze aankan, en stelselmatig opschuift. Zij werd 13e.  Bij de jongens zien we Ben Vermeulen in strijd met 2 tegenstanders, maar de kop nemen in tegenwind heeft hem krachten gekost, zodat hij geen eindsprint meer kon inzetten. Hij werd wel knap 8e.  Senne Weemaes heeft, denk ik, zijn beste wedstrijd van het seizoen gelopen, ook hij liep samen met een 4-tal, op korte afstand van het groepje van Ben en verschalkte hen allemaal om uiteindelijk 9e te eindigen. Onze scholieren jongens startten goed mee, maar konden tijdens de wedstrijd geen vuist maken. Vooral voor Niels Vermeulen, vermoedelijk al vermoeid aan de start gekomen, is deze 11e plaats een mindere prestatie. Thijs Van Bosch werd 12e. Het is zijn eerste atletiekseizoen en het is fijn dat hij al wil crossen, wat tenslotte niet te onderschatten is. Hij kan hier alleen maar sterker van worden.
Dan was het de beurt aan de mannen van de korte cross. Andy Groffen had niet echt een goed gevoel, maar eindigde met een 10e plaats wel op een mooie plaats. Robin Hiele liep, ondanks trainingsachterstand, een behoorlijke wedstrijd en eindigde 15e. Wannes Hiele startte goed, nestelde zich aanvankelijk achter 2 man, maar verzwakte in de 2e wedstrijdhelft. Hij eindigde 20e.  Bij onze dames liep Eline Pinter een knappe wedstrijd, tussen de jun/sen/masters werd zij knap 1e juniore. Vicky Groffen liep ook een behoorlijk goede wedstrijd, al blijkt dat niet in de uitslag. Zij werd 7e.  Jelle Vermeulen startte in de lange cross. De kleine groep werd al snel uit elkaar geslagen, zodat ze allemaal een eenzame 8 km tegemoet gingen. Jelle eindigde 6e.

De masters dames Annick Willems en Gerda Andries hadden ook alweer de cross-microbe te pakken, zij eindigden respectievelijk 6e en 7e en bij de mannen zien we Geert Groffen 10e eindigen, Luc Van de Vreken 14e en Gunther Crauwels 20e.

 

Bij de jeugd is de einduitslag van de crosstrofee ook gekend. Met maar liefst 9 AVKA atleten (3 meisjes en 6 jongens) in de top tien, deed AVKA nooit beter. Rhune Berben eindigde zelfs 2e bij de 1e jaars pupillen en Suus De Maeyer 3e bij de 1e jaars miniemen. Op 20 maart mogen deze 9 atleetjes naar de prijsuitreiking. Een dikke proficiat !

 

We sluiten het cross-seizoen af met het BK veldlopen in Wachtebeke, waar we spijtig genoeg maar een beperkte delegatie aan de start zullen zien. Veel succes Marie, Jennifer, Eline, Vicky, Sigrid en Andy !

Uitslag – foto’s in het foto-album
 

22.02.2015 Veldloop in Essen


De voorlaatste veldcross ...de laarzen en regenjas mochten in de koffer blijven liggen, want het was een stralende winterdag. 26 enthousiaste avka- atleten waren alweer op post!

Om 12 uur gaven de kaboutertjes Nina Leboda en Senne Loos het beste van zichzelf. Ze stonden beiden op het podium met een respectievelijke 3de en 2de plaats.

Rowen Lemmens (1stejaar benjamin M) dacht "wat zij kunnen, kan ik ook"... zo gezegd, zo gedaan...een gouden medaille mocht ze mee huiswaarts nemen!

De 2de jaars benjamin M haalden deze keer geen top 10 plaatsen, maar Charlotte Van Tiggelen (14de plaats)en Laura Schillemans (18de plaats) blijven zich steeds ten volle inzetten.  Jitske De Decker was opnieuw van de partij. Ze was de voorbije week ziek geweest en toch behaalde ze nog een 23ste plaats. Stan Van Dorst (1ste jaar benjamin J) zijn droom is ook deze cross weer uitgekomen...een zilveren medaille! Jasper Callaert werd knap 7de en wordt een vaste waarde in de lijst van de cross- atleetjes.

Bij de 2de jaars benjamin J bleef de medaille-gekte doorgaan: Tibo Leboda heeft even moeten wachten op de definitieve uitslag, maar zijn geduld werd beloond met een bronzen medaille!

Jarne Loos liep dapper de kopgroep achterna en eindigde 7de. Loïc Esterbecq heeft voor het eerst deelgenomen en behaalde al meteen een 10de plaats! Ook Robbie Andries (23ste plaats) mag fier zijn dat hij alweer gecrost heeft!

Bij de pupillen meisjes was Joni Delrue trouw op post. Ze eindigde 16de. Het was eventjes geleden dat Elyn Van den Bossche (29ste plaats) deelgenomen heeft, maar toch liet ze nog iemand achter haar.

Rhune Berben was deze keer ontgoocheld, hij greep juist naast een medaille. Kop op,Rhune!

Ook Yoran Vandekerckhove (19de plaats) en Lander Poelmans (23ste plaats) waren als 1st jaars pupillen J afgezakt naar Essen. Als 2de jaars pupillen J eindigden Bran Lemmens 16de en Dries Crauwels 19de.

Evy Sabau (5de plaats), Nathalie Van De Vorst (6de plaats) en Evy Van den Bossche (13de plaats) slingerden tussen de witte linten als 2de jaars miniemen.

En zoals de allerkleinsten het verhaal begonnen met medailles, zo eindigden de miniemen jongens ook met een bronzen medaille. Suus De Maeyer mocht met deze eer gaan lopen. Vincent Callaert mag ook best wel tevreden zijn met zijn 13de plaats.

De 2de jaars miniemen jongens, Wander Lemmens (6de plaats) en Warre Berben (12de plaats) sloten de jeugdcross af.

Alle deelnemers mochten hun welverdiende prijs afhalen in de sporthal.

Tijdens het wachten, keek ik stiekem toe hoe junior Wannes Hiele over de eindmeet kwam en hoe de 2 AVKA-masters dames (Linda Verhoeven en Gerda Andries) het beste van zichzelf gaven... . Ook master Luc Van de Vreken mocht het zeer zware parcours 4 maal afleggen om uiteindelijk de eindmeet te behalen.  

Nog één keertje alles geven in Borsbeek op 1 maart?!
Leen De Merlier

Uitslag – foto’s in het foto-album
 

21.02.2015 Belgisch Kampioenschap alle categorieën

AVKA atleten met dichte ereplaatsen op het BK AC

 

Vijf AVKA-atleten konden zich kwalificeren voor het BK AC.   In het hoogspringen zelfs twee deelnemers met Sander Verduyn en Ruben Devrieze.  Beide clubmakkers sprongen over 1.95m wat Sander een 6e en Ruben een 8e plaats opleverde.   In het horizontale springnummer kwam Wim Marynissen aan de bak.  Wim sprong een solide 7.36m, slechts 7 cm onder zijn seizoensbeste.  Met deze sprong eindigde hij 7e in een weerom erg hoogstaande verspringcompetitie.  In het kogelstoten zagen we Jordi Van Campenhout die erg sterk voor de dag kwam met liefst 5 worpen boven de 14m en met een bestworp van 14.29m eindigde hij knap op een 6e plaats.   Onze laatste clubmakker, Jelle Vermeulen liep de 1500m  waar hij zich lange tijd in een groepje achtervolgers kon handhaven maar in de voorlaatste ronde moest hij wat gas terugnemen en liep uiteindelijk een redelijke 4’18”51.  Jelle finishte als 11e.

Einde indoorseizoen voor de seniors, uitkijken wat de jeugd gaat doen in maart op hun kampioenschappen.

Dirk De Herdt 

Uitslag
 

15.02.2015 Vlaams Kampioenschap veldlopen in Rotselaar

 

Een stralende dag, en gelukkig maar, want het werd een lange dag en dan is het toch leuker vertoeven in een mooi zonnetje. Het parcours lag er goed bij, al maakte de tamelijk lange zandstrook het toch moeilijk.

Erg veel volk hadden we niet bij. Het was wel super dat er 4 AVKA kadetten aan de start stonden. En ze deden het alle 4 uitstekend in deze goed bezette cross. Anna De Vos eindigde 42e. Naamgenote Anna Verbert ging als 45e over de meet, slecht 3” achter Anna. Een alweer goed lopende Jennifer Mampaey eindigde op de 55e plaats en ook Marie Van Dyck, die als 59e finishte, liep een uitstekende wedstrijd.  Tim Van Baelen werd bij de scholieren 52e. Andy Groffen werd op de korte cross 43e in het algemeen en 30e op het Vlaams Kampioenschap. Niet slecht, maar er zat meer in. Hij startte een beetje te traag en de smalle wegeltjes bemoeilijkten de inhaalrace, waardoor het gevoel “er zat meer in” aanwezig was.  Eline Pinter had deze keer een beter gedoseerde start, waardoor ze haar positie goed heeft kunnen houden. Zij eindigde  14e tussen de beste Vlaamse juniores.

 

Uitslag – foto’s in het foto-album

 

08.02.2015 Veldloop in Kessel

Cross nummer 8...dat begint te tellen! En toch stonden er 16 enthousiaste AVKA- crossers aan de start.

Bij de benjamins meisjes kon Laura Schillemans een top 10 plaats bemachtigen, gevolgd door Charlotte Van Tiggelen die 12de eindigde op een hobbelig parcours.

Stan Van Dorst, eerstejaars benjamin, werd knap 5de. De  tweedejaars BENJ hadden er beiden echt wel zin in:Tibo Leboda heeft gedurende het ganse parcours op de 4de plaats gelopen én behouden. Jarne Loos werd 7de dankzij zijn vele 'inhaalmanoevres' in de 2de ronde. Niettegenstaande Joni Delrue het enigste AVKA pupil meisje was, kon dat haar niet deren om een geslaagde cross (12de plaats) te lopen. Bij de pupillen jongens was Rhune Berben alweer niet te houden...als beloning : een gouden medaille!

Ook Bent Jochems (7de plaats) en Mats Bultynck (12de plaats) mogen best wel fier zijn op hun prestatie! Nieuwkomer Senne Van Barel waagde zich aan zijn 1ste cross. Zijn doel, de cross uitlopen, werd alvast bereikt met zijn 13de plaats!

Dankzij Sofie Verbert (12de plaats) staat er toch één eerstejaars MINM op de lijst. En ondanks het feit dat Evy Sabau kennis heeft gemaakt met alle putjes op het parcours, eindigde ze bij de tweedejaars MINM 7de. De miniemen jongens sleepten opnieuw een podiumplaats in de wacht: Suus De Maeyer werd beloond voor zijn inzet en pakte zilver! Vincent Callaert was eveneens in goede conditie,want hij behaalde een 6de plaats. Seppe Jochems deed zoals gewoonlijk zijn best (21ste), maar 'worstelde' met zijn ademhaling. Warre Berben (2de jaars MINJ) eindigde 15de en sloot de jeugdreeks af.

Proficiat met jullie prestaties , tof dat jullie aanwezig waren enne... op naar de volgende cross?! Leen De Merlier

 

Bij onze kadetten stonden maar liefst 4 AVKA atleten aan de start. Anna De Vos haasde de groep gedurende de volledige eerste ronde, maar kreeg het in de laatste ronde knap lastig. De ziektekiemen zijn misschien wel weggewerkt, maar aan de conditie heeft het geknaagd. Zij behaalde een mooie 5e plaats, maar we weten dat ze beter kan. Anna Verbert liep een sterke wedstrijd, loste soms een beetje en kwam steeds weer sterk terug. Ze eindigde op de hielen van de andere Anna op een knappe 6e plaats. Jennifer Mampaey liep ook weer een sterke wedstrijd en eindigde 7e. Marie Van Dyck zagen we haar eigen tempo kiezen en kon tijdens de wedstrijd telkens weer plaatsen opschuiven naar de 12e plaats. Onze kadetten meisjes hebben supergoed gelopen en behaalden ook de eerste plaats in het clubklassement.

Ben Vermeulen liep een hele sterke wedstrijd en eindigde knap 6e. Het was niet het dagje van Senne Weemaes, een maag die lastig deed, wat verkouden, … een 21e plaats, deze wedstrijd vergeten we en op naar de volgende. Bij de scholieren jongens werd Niels Vermeulen 6e en Sam Corluy 8e op een klein deelnemersveld. We hebben ze alle twee al beter zien crossen. We zijn ongelofelijk blij met Vicky Groffen haar prestatie. Zij liep een supersterke wedstrijd, trok gedurende een ronde een groepje van 4, moest die wel laten gaan, maar kon toch sterk standhouden op de 6e plaats. Bij de masters dames liepen Annick Willems en Linda Verhoeven respectievelijk naar de 9e en 10e plaats. Jelle Vermeulen kreeg weer bijna 10km te verwerken. Hij ging aanvankelijk goed mee, maar moest dan wel wat plaatsen prijsgeven en eindigde 13e. Geert Groffen werd 11e bij de masters +50.

Buiten onze kadetten meisjes die 1e eindigen in het clubklassement, zijn er nog enkele categorieën die de klassementen halen.  De benjamin jongens werden 3e, met evenveel punten als Herentals, de miniemen jongens werden 2e en de scholieren jongens 3e.

 

Uitslag - foto's in  foto album  - zie ook Publicaties
 

 06 en 07.02.2015 AVKA atleten op het BK studenten en IFAM-meeting

 

Verschillende clubatleten namen deel aan het BK studenten,maar konden niet echt hun stempel drukken op hun respectievelijke disciplines.  We onthouden wel de overwinning van Matthias Quintelier in het kogelstoten juniors (15.50m).  Ook nog twee zilveren medailles voor AVKA met Wendy Van Leuven in het verspringen (5.24m) en Jannick Van Campenhout in het kogelstoten (14.04m).  Nicolas Annys lukte een nieuw pr én clubrecord op de 3-kamp ( met 3 nieuwe pr’s: 60m (7”46) – kogel (10.13m) – ver (6.58m).  

 

Daags nadien weerom activiteit in Gent met het BK 4 x 200m AC als voorprogramma van de internationale IFAM-meeting.  AVKA kwam hier met haar dames- en herenteam aan de start.  Onze meisjes moesten wel aan de slag zonder de nog steeds geblesseerde Paulien Couckuyt, maar het kwartet Wendy Van LeuvenDaphne Laurent Ine Hermans - Lio Mortiers liep voor wat ze waard waren en finishten in 1’48”27.  Ons mannenteam kwam sterk voor de dag, Indi Mariën Jeroen Van de VrekenWim MarynissenChristian Iguacel eindigden 2e in hun reeks en klokten de 6e tijd van alle deelnemers.  Met een eindtijd van 1’32”15 verbeterden ze met 53 honderdsten ook het clubrecord.  Proficiat !

Op het hoofdprogramma van de IFAM-meeting ook twee AVKA atleten.  In het kogelstoten vochten Jordi & Jannick Van Campenhout onderling weerom een spannend duel uit.  Jannick trok dit keer aan het langste eind met een stoot van 14.38m (4e plaats).  Jordi rondde met 14.02m ook weer de kaap van de 14m (6e plaats).  Goed zo. 
Dirk De Herdt

Uitslag BK studenten - Uitslag IFAM
 

01.02.2015 Veldloop in Duffel

Koude, regen, .... vermoedelijk hield dat heel wat atleten thuis, want ondanks een veldloop dicht bij huis waren er niet overweldigend veel jeugdatleten.
De benjamins, pupillen en miniemen die wel aanwezig waren, verdienen een extra grote pluim ! We beginnen met de medaille, Rhune Berben behaalde de bronzen medaille bij de eerstejaars pupillen jongens. Met nog enkele wedstrijden voor de boeg staat hij ook op de 2e plaats in de Antwerpse Cross Trofee. We verwachten dat hij de 2e plaats kan behouden want hij is in goeie doen, maar het kan nog spannend worden!
We springen terug naar de chronologie van de dag. Bij onze jongste benjamin meisjes eindigt Rowen Lemmens op een hele knappe 10e plaats.  Bij de 2e jaars benjamin meisjes zien we wel heel wat AVKA kleuren aan de start, maar liefst 5: Charlotte Van Tiggelen eindigde 18e. Zij staat in de Cross Trofee op de 8e plaats en kan in de volgende crossen zeker nog wat punten sprokkelen. Laura Schillemans werd mooi 23e ; Ashley Teck 30e ; Silke Somers 36e en Hailey Lauwer 37e. Bij de jongens van 2007 werd Jasper Callaert knap 13e en Ethan Goossens 26e. Er waren ook heel wat uitstekende resultaten bij de oudste benjamin jongens met Tibo Leboda op de 14e plaats met in zijn spoor Jarne Loos 15e ; Robbie Andries eindigde 46e en Cis de Hertogh 48e. Bij de jongste pupillen meisjes liep Joni Delrue naar een knappe 21e en Sien-Meng Gehre naar de 40e plaats. Bij de jongens hebben we het al gehad over de 3e plaats van Rhune, maar ook Arno Claes eindigde op een uitstekende 14e plaats, net als Bent Jochems 27e, kort gevolgd door Mats Bultynck 29e. Evy Sabau eindigde op een knappe 13e plaats, zij staat op dit ogenblik ook 6e in de Cross Trofee. Suus De Maeyer
had blijkbaar een minder dagje, met zijn 15e plaats haalde hij geen punten voor de Cross Trofee, waar hij toch knap 6e staat. Misschien kan hij, mits een goeie dag, nog een plaatsje winnen tijdens één van de volgende crossen ... we duimen alvast ! Mooie wedstrijden werden gelopen door Vincent Callaert en Kobe De Hertogh die respectievelijk 26e en 29e werden. Bij de tweedejaars eindigde Wander Lemmens op een heel knappe 12e plaats.
De benamin jongens behaalden overigens een knappe 3e plaats in het clubklassement. Bij de jeugd verder geen clubklassementen, dit wordt namelijk berekend volgens de 2+2 methode, wat betekent dat de plaatsen van de 2 eerste eerstejaars en 2 eerste van de tweedejaars worden opgeteld.
Er liepen ook 2 kangoeroes van AVKA mee. Dit waren Senne Loos. Van deze categori werd geen klassement opgemaakt, maar we kunnen wel verraden dat hij 3e werd en Nina Leboda behaalde ook een mooie plaats, als we correct gezien hebben werd zij 5e.

Niet alleen het regenweer maakte het parcours, dat normaal gezien snellopend is, een pak zwaarder, maar ook de balken die vanaf kadet op het parcours werden gelegd.
We hadden 3 kadetten meisjes aan de start. Anna De Vos was de voorbij 14 dagen ziek en dat was te merken. Ze startte goed mee, maar we zagen haar geleidelijkaan afzakken naar de 26e plaats. We weten dat ze beter kan. Jennifer Mampaey toonde vandaag weer heel wat vechtlust en eindigde op een knappe 27e plaats. Marie Van Dyck startte voorzichtig om stelselmatig de concurrentie op te rapen om op een uitstekende 30e plaats te eindigen. Onze 2 kadetten jongens kwamen beiden aan de start. Ben Vermeulen eindigde op een mooie 21e plaats en Senne Weemaes eindigde knap 25e. Terwijl Ben beter tot zijn recht komt op een snel parcours, kan Senne beter overweg met slijk. Bij de scholieren startte startte Niels Vermeulen te traag. Hij is wel wat opgeschoven, maar hij kan beter dan de 27e plaats waar hij nu eindigde. Tim Van Baelen eindigde 32e en Sam Corluy werd 34e. Eline Pinter startte mee voorin in de korte cross, ze startte wat te snel, kreeg bovendien wat last van de kou en werd uiteindelijk 9e. Vicky Groffen werd weggeduwd in de start, bleef letterlijk steken in het slijk, maar kon toch nog enkele plaatsen terugwinnen en eindigde 14e. In de korte cross bij de mannen had Andy Groffen zich tot doel gesteld in de eerste helft te eindigen. Hij werd heel knap 8e. Mits meer durf, meer cross-ervaring zat er misschien een 6e plaats in. Robin Hiele heeft ervaren dat crossen zonder training - hij heeft door de examens verschillende weken niet getraind - een zware opgave is. Hij eindigde op de 24e plaats. Een zieke Jelle Vermeulen twijfelde, maar heeft de wijzie beslissing genomen om niet te starten. Bij de jonge masters eindigde Gunther Crauwels 45e en Geert Groffen werd 13e bij de masters +50.
Bij de "groten" werden er ook twee clubklassementen behaald, hier worden de plaatsen van de 3 eersten opgeteld. Onze kadetten meisjes werden 7e en de scholieren jongens 5e.

Proficiat allemaal !

Uitslag - foto's in  foto album
 

31.01 - 1.02.2015 Vlaams & Belgisch Kampioenschap meerkamp
 

De AVKA-deelnemers aan het kampioenschap meerkamp kwamen sterk voor de dag.  Met liefst 8 medailles en 2 Belgische indoorrecords voor Gerda Andries (W50), zo’n 12 clubrecords (CR) en talloze pr’s, zag onze aanwezige, breedglimlachende voorzitter dat het ook nu weer zeer goed was.  Ook de coaches zagen heel wat goede prestaties én emoties op zich afkomen.

Kobe Scheerder (cad) liet zich opmerken met liefst 4 pr’s, vooral met zijn 6.03m in het verspringen was hij best wel tevreden, maar ook pr’s in het kogelstoten - 10m78 , 60m H - 8"98 en 1000m - 3'06"26.  Zijn eindtotaal van 3.289 pnt. was ook meteen goed voor een nieuw CR waar hij zowaar Mathias Broothaers van de tabellen veegt.  Kobe behaalde met zijn prestaties de zilveren Belgische en zilveren Vlaamse medaille. 

Blikvanger bij de seniores was Wim Marynissen die o.m. een razendsnelle 60m liep in 6"98 (pr én CR), zijn pr verspringen (7.43m) evenaarde en na een spectaculaire wedstrijd polsstokspringen waarin hij zijn stok brak en ongelukkig neerkwam in de insteekbak maar even later als herboren naar een nieuw indoor pr sprong over 4.30m (CR).  Ja, Wim is een harde en kan dus wel tegen een stootje.  Optelsom van zijn zeven proeven resulteerde in 5.427 pnt, ook dit is een pr én CR.  Deze prestaties leverden hem twee zilveren medailles op (BK en VAL).   Trainingsmakker Ruben Devrieze kwam ook gemotiveerd aan de start, hij wou vandaag de kaap van de 5000 pnt ronden en lag lange tijd goed op schema om zijn ambitie waar te maken, maar moest helaas lichtgeblesseerd  en op aanraden van de kiné, de competitie staken.  Een spijtige zaak voor Ruben maar wel een wijze beslissing om niet onnodig zijn verdere indoorseizoen op de helling te zetten. 

Bij de masters zagen we een gedreven Luc Van de Vreken aan het werk die ook al een knappe meerkamp afwerkte en zo zijn pr opkrikte naar 2.530 pnt.   Partner, Gerda Andries, amper twee weken terug aan het trainen na een lange periode van kommer en kwel met geknelde zenuwen e.d. liet zich meteen opmerken in haar wedstrijd met zowaar twee nieuwe Belgische records W50.  In het hoogspringen lukte ze een sprong over 1.35m (BR) en ook haar eindtotaal van  3501 pnt was goed voor een BR.  Van een rentree gesproken… Deze prestaties bezorgden Gerda een bronzen Belgische en een zilveren Vlaamse medaille op.

Scholier Lio Mortiers werkte een zeer degelijke meerkamp af met een mooi pr in het hoogspringen (1.61m, een evenaring van het CR van Elies Marynissen in 2010) en liet enkel een pak punten liggen in het kogelstoten, waardoor ze haar kansen op podium zag verloren gaan, een ultieme poging om een en ander in de afsluitende 800m recht te trekken was echter ‘wishful thinking’.  Lio viel net naast het BK podium maar pakte wel de zilveren Vlaamse medaille.

Bij de seniores dames was het echt niet de dag van Ine Hermans, werkelijk niets lukte zoals gewenst wat niet meteen stimulerend werkt voor het verloop van een meerkamp.  Tot overmaat van ramp blesseerde ze zich bij de landing van haar 2e sprong  in het verspringen waardoor ze zelfs verstek diende te geven voor de afsluitende 800m.  Hopelijk snel weer terug op de rails voor het verder seizoen, Ine.

Een totaal ander verhaal bij collega Wendy Van Leuven.  Wendy stunte weer, door de bronzen Vlaamse medaille te behalen.  Wendy, beetje verkouden toch, begon met een pijlsnelle 60m H waar ze haar pr van 9”44 verpulverde en op 9”16 bracht. Ook het hoogspringen ging prima met een jump over 1.50m en met 5.48m in het verspringen was ze ook best tevreden.  Wendy’s eindtotaal, 3333 pnt was ook meteen goed een verbetering van het CR.    Algemene beschouwing : AVKA blijft de goede prestaties opstapelen en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen !  Proficiat aan iedereen.

Dirk De Herdt

Uitslag - zie ook Publicaties

25.01.2015 Veldloop in Ekeren
 

Ondanks het prima crossweer mochten  we vandaag slechts een klein aantal moedige atleten aan de start zien verschijnen.

Het parcours werd dit jaar aangepast.  Dit maakte het voor de toeschouwers aantrekkelijker omdat de atleten constant konden gevolgd worden.

Niettegenstaande  het kleine aantal deelnemers, gaven  al onze atleten vandaag het beste van zichzelf op het echte crossparcours . 

We mochten  zelfs een eerste, twee derde plaatsen en  verschillende 4e en 5e plaatsen noteren.  Zelfs zij die een andere plaats behaalde verdienen ook een dikke proficiat voor hun aanwezigheid en hun inzet.

En nog meer, met de aanwezigheid en inzet van onze atleetjes mocht AVKA vandaag naar huis keren  met een mooie geldsom van 150 euro !!

Charlotte, Laura, Nanou, Jarne, Stan, Robbie, Ethan, Bent, Rhune, Mats B,  Dries, Kirsten, Sien,  Lore, Evy, Yentel, Yorune, Suus nen dikke Proficiat !!!
Gerda Andries

Uitslag

25.01.2015 Vlaams Kampioenschap Indoor

Wim Marynissen pakt zilver op de 60mH en in het verspringen


Liefst 13 clubleden konden zich plaatsen voor het KVV AC indoor te Gent.  Gorik De Herdt mocht de spits afbijten in het hinkstapspringen.  Hij miste wat power vandaag waardoor de sprongen niet echt naar zijn zin waren, toch eindigde hij nog op een mooie 5e plaats met een sprong van 12.68m.  Ondertussen was ook het hoogspringen gestart met Sander Verduyn en Ruben Devrieze.  Ruben was lijstaanvoerder en mocht dus enige ambitie tonen…  maar Ruben was ziek de hele vorige week en dat speelde hem vandaag wel parten waardoor een mooie ereplaats niet haalbaar bleek.  Ook Sander sprong heel onregelmatig en moest na Ruben (1.90m) met 1.95m de wedstrijd verlaten.  Maar Ruben startte tijdens de hoogspringcompetitie ook nog op de 60m H en dit samen met clubmakkers Wim Marynissen en Jeroen Van de Vreken. En ons trio deed het voortreffelijk want alle drie konden zich plaatsen voor de finale.  Jeroen liep 8”83 (pr!),  Ruben klokte 8”57 en Wim finishte in een sterke 8”21 (pr én clubrecord !).   AVKA duidelijk in ‘the picture’ hier !   In die finale bevestigde én verraste Wim iedereen door zowaar de zilveren medaille te pakken. Ruben viel net naast het podium, Jeroen eindigde als 8e.

In het kogelstoten vochten Jordi en Jannick Van Campenhout weer een onderling duel uit.  Jordi kende vandaag een mindere dag en dat resulteerde in een worp van 13.85m (8e), broer Jannick die de hele winter al afgetroefd werd door Jordi, nam stevig revanche en pakte uit met 14.68m, een nieuw pr én clubrecord.  Het leverde hem de 6e plaats op.

Wim Marynissen was ondertussen aan de bak in het verspringen en dat zullen ze geweten hebben daar in Gent, zelfs de speaker was onder de indruk van de reeks sprongen die Wim afleverde.  Liefst 4 (!) sprongen voorbij de 7.30m, dat mag best gezien worden.  Wim sprong uiteindelijk zelfs 7.43m en pakte weerom de zilveren medaille, een luttele 6 cm van de titel.  Weerom een nieuw clubrecord en Wim’s 2e beste sprong ooit.  (7.48m outdoor vorig jaar) Sterk werk van Wim !  

Jelle Vermeulen startte op de 1500m en liep een verstandige wedstrijd waarin hij liet zien dat er wel wat doorzettingsvermogen in hem schuilt gezien het wedstrijdverloop.  Jelle finishte als 5e in 4’16”25 en deed zo’n goeie 4” beter dan op het PK.  Trainingsmakker Robin Hiele, kwam aan de start van de 800m en finishte als 2e in zijn reeks in 2’01”77, bijna exact dezelfde tijd als op het PK.  Op de 400m was het uitkijken naar Christian Iguacel.  Na zijn schitterende prestatie op het PK op de 200m toch wel een podiumkandidaat. Christian vloog uit de startblokken en liep een verschroeiende 200m en zette de concurrentie op meer dan twee meter, maar… een 400m is wel degelijk nóg eens 200m.   En ja…  de man met de hamer was ook aanwezig en stond klaar aan de 300m.  Christians voorsprong smolt weg en in ‘no time’ beende de concurrentie hem bij en lieten hem ter plaatse.  Christian liep uiteindelijk de 5e tijd met 50”16 maar mits een beter ingedeelde wedstrijd had het podium hem nooit kunnen ontglippen.  Duur leergeld dat hopelijk goed besteed wordt later.

Onze enige vrouwelijke deelnemer, Wendy Van Leuven, mocht ook al vroeg van start op de 60m H.  Wendy spurtte en sprong zich naar 9”47 en liep zo de 12e tijd op 23 deelnemers.  Goed, zonder meer.  Ze mocht ook als laatste aan de bak in het verspringen. Wendy leverde de eerste drie beurten stevig strijd voor een plaats in de finale, wat haar uiteindelijk ook lukte met een jump van 5.45m, maar kon zich nadien niet meer verbeteren.  Ze eindigde 8e.

Weerom een geslaagd kampioenschap voor AVKA met een resem pr’s  én 2 x zilver voor Wim.  Op naar de meerkamp van volgend weekend.

Dirk De Herdt 

Uitslag - zie ook Publicaties

18.01.2015 Vlaams Kampioenschap Indoor - Kadetten en Scholieren

AVKA atleten goed op dreef op het KVV kad-sch te Gent
De uiteindelijke balans van dit kampioenschap was één gouden, één zilveren en één bronzen medaille zeker niet slecht, maar de individuele prestaties, ook van de niet-medaille winnaar mochten gezien worden.

Bij de meisjes zagen we Lio Mortiers (sch) de finale lopen van de 60m H in 9"14 goed voor een 6e plaats.  Maar wat later in het hinkstapspringen knokte ze zich naar de Vlaamse titel en 'believe me' het was een regelrechte thriller. Tot de 3e beurt was er geen enkel probleem en stond ze aan de leiding maar vanaf dan was het telkens weer haasje over met de tweede gerangschikte.  Toen deze met haar laatste sprong zowaar 11.11m sprong (11cm verder dan het pr van Lio) werd de spanning ten top gedreven.  Alles of niets... en met een supersprong van 11.13m pakte Lio alsnog het goud !  Coach Dany was meteen een tevreden man. Sterk werk van Lio ! 

Twee Avka-meisjes met de polsstok. Bij de kadetten kon Yara Bongers haar knappe prestatie van het pk niet helemaal herhalen, zij sprong dit keer over 2.10m. en ook scholiere Joke Van de Vreken kampte met hetzelfde probleem zij lukte dit keer 2.30m. 

 
Bij onze AVKA jongens stond er geen maat op Wouter Mees (kad) op de 60m.  Ingeschreven met een pr van 7"95, liep hij in de reeksen zowaar 7"79 om uiteindelijk in de finale nog beter te doen met 7"74 !  Meteen goed voor de zilveren medaille, knap werk !  Coach Jo liep met een brede 'smile on the smoel' de tribune in en was zeer in zijn nopjes met deze prestatie.

Clubmakker Kobe Scheerder (kad) liep zijn 60m in 7"77 maar moest in de finale de concurrentie laten gaan met een hamstringblessure en zag zo zijn podiumkans de mist ingaan.  Al mag hij best terugblikken op een geslaagd kampioenschap met zijn bronzen medaille in de polsstok.  Kobe sprong over 3.60m een nieuw pr en stak hiermee de bronzen medaille op zak.  Goed zo !  Coach Marc meer dan tevreden met deze prestatie.  De laatste AVKA-kadet, Ben Vermeulen, kwam aan de start van de 800m en liep een goede wedstrijd, hij klokte 2'23"50 een verbetering van zijn pr met zo'n 3".  Goed zo.

Bij de scholieren twee deelnemers op de 60m.  Michiel Rypens liep in zijn reeks 7"69 en Sven Van den Bergh liep zijn reeks in 7"45 wat hem een finaleplaats opleverde, hierin finishte hij als 5e met een tijd van 7"37.  Even later startte hij ook nog op de 200m waar hij een tijd van 23"79 neerzette.

Ook Cedric Mampuys kende een goede dag want hij verbeterde zijn pr van 9"74 naar 9"58.

En tenslotte kogelstoter Yannick Quintelier die vandaag op zoek ging naar bevestiging van zijn prestatie op het pk.  En Yannick slaagde hierin met glans, hij eindigde op een onverhoopte 6e plaats met een nieuw pr van 12.68m. Meer over zijn wedstrijd op de website van ons Throwing Team.  Proficiat !  Coach Dirk ook zeer tevreden met deze worp.

Eremetaal naar Aartselaar samen met verschillende pr's en tevreden trainers, we kijken nu al uit naar wat de volgende kampioenschappen AVKA zullen brengen.  Dirk De Herdt

 
Uitslag - foto's in  foto album

03.01.2015 Provinciaal Kampioenschap Indoor
AVKA behaalde 30 medailles, waarvan 12 gouden, 9 zilveren, 9 bronzen.
 
GOUD ZILVER BRONS
Christian Iguacel 60m 7"15 Wendy Van Leuven 60m 7"96 Paulien Couckuyt 200m 26"05
Christian Iguacel 200m 22"18 Lio Mortiers 60mH 9"39 Wendy Van Leuven 60mH 9"63
Sven Van Den Bergh 400m 51"63 Kobe Scheerder 60mH 9"13 Yara Bongers Polsstok 2m25
Andy Groffen 800m 1'59"10 Ruben Devrieze 60mH 8"47 Fran Van Oers HSS 10m15
Jelle Vermeulen 1500m 4'20"95 Robin Hiele 800m 2'01"55 Ine Hermans Hoog 1m53
Lio Mortiers HSS 11m00 Joke Van de Vreken Polsstok 2m65 Jeroen Van de Vreken Polsstok 3m25
Gorik De Herdt HSS 12m53 Peter Lenaerts Polsstok 3m65 Nicolas Annys Ver 6m30
Kobe Scheerder Polsstok 3m40 Wim Marynissen Hoog 2m01 Jannick Van Campenhout Kogel 14m03
Wim Marynissen Polsstok 4m20 Jordi Van Campenhout Kogel 14m48 Karlien Verduyn Ver 4m90
Yannick Quintelier Kogel 12m55            
Ruben Devrieze Hoog 2m03            
Matthias Quintelier Kogel 15m97            

Uitslag - foto's in  foto album - zie ook Publicaties

31.12.2014 Matthias Quintelier in de pers
Op de laatste dag van het jaar krijgt Matthias Quintelier, na een sterke indoorstart, nog verdiende aandacht in de pers, zowel in Het Nieuwsblad, als in de Gazet Van Antwerpen.

Dirk De Herdt
schrijft volgende op de website van het Throwing team:

26 & 28.12.2014 - Twee dagen wedstrijd in Gent ter voorbereiding van het PK indoor.  Op 2e Kerstdag kwam eerst Wendy Van Leuven aan de start van de 60m H en weerom liet ze een nieuw pr optekenen, dit keer finishte ze in 9"44.  Met de 60m blijft een en ander wat schorten want ook nu weer een chrono boven de 8" (8"05).  Maar niet getreurd, Wendy onderstreepte toch nog eens haar stijgend vormpeil want in het verspringen lukte ze een jump van 5.51m en dat zal wel deugd gedaan hebben na een jaar van revalidatie.  Goed zo. Yannick Quintelier kwam warempel aan de start op de 60m en deed dat lang niet zo slecht want hij klokte 7"67 alvorens de kogelring te betreden waar hij een stoot van 11.63m afleverde, gezien de geringe training best OK.
Bij de seniors weerom een broederduel tussen Jordi en Jannick Van Campenhout waar dit keer Jordi aan het langste eind trok.  Hij stootte de 7.26 kg naar 13.73m, broer Jannick bleef steken op 13.56m.  Als laatste mocht uiteindelijk Matthias Quintelier voor het eerst aan de slag als kersvers junior. Hij liet meteen zien dat hij ook in deze categorie een en ander wil tonen en stootte in zijn eerste wedstrijd meteen 16.18m.  Knap !
Twee dagen later op zondag kwam ook Elies Marynissen naar Gent om haar knappe prestatie van in Leuven te bevestigen.  Elies bestookte de 10m lijn met de ene stoot na de andere maar kon helaas niet over de 11m stoten, met 10.28m als beste worp moet en zal ze volgende week beter doen.   Bij de seniors weerom Jordi Van Campenhout die zijn prestatie van 2 dagen eerder kwam bevestigen.  Hij lukte vandaag 13.64m en lijkt helemaal klaar  voor het PK.  Meerkamper Ruben Devrieze kwam ook zijn vormpeil testen in het kogelstoten, Ruben liet enkele mooie worpen optekenen en met nieuw sterk pr van 12.56m mag hij best tevreden zijn, al vermoed ik dat er nog iets meer inzit deze winter.
Wie zeker klaar zit voor een sterke prestatie op het PK is Matthias Quintelier die zijn 16.18m van vrijdag wou bevestigen en nu ook wat frisser voor de dag kwam. Matthias zette een solide reeks worpen neer met ook nu weer een sterke prestatie door zowaar 16.68m te stoten.  Dit is de 3e beste indoorprestatie aller tijden bij de juniors.  Sterk werk ! Uitkijken naar het PK nu, waar alle ATT-leden op post zullen zijn.

Alle persartikelen vind je onder Publicaties

28.12.2014 Provinciaal Kampioenschap Indoor Jeugd - Hoboken

 

1x zilver, 1x brons en 3x een 4de plaats

AVKA was aanwezig met een delegatie van 10 atleten op dit 2de officiële jeugd PK Indoor.

In vergelijking met de 1ste editie toch al een mooie verbetering aangezien er toen slechts 4 atleten deelnamen.

 

Mede door blessurelast nam Maxim Massart (Min J) enkel deel aan het kogelstoten. Hij behaalde vlot een zilveren medaille met zijn 1ste worp naar 9m02 (PR 9m42.

Hij moest enkel de duimen leggen voor een oppermachtige Sander Milloen (AVZK) welke niet toevallig nummer 1 staat in België.

Sahah Bruwiere (Min D) jumpte in het verspringen met 4m30 (PR) naar een bronzen medaille. Ze had er duidelijk zin in want voordien verpulverde ze in de 60 meter horden tot 2x haar persoonlijk record en eindigde met 11’16’’ in de finale op een 6de plek.

Gwen Corluy (Min D) ging in het hoogspringen de strijd met de zwaartekracht aan. Dat ging haar met 1m35 (PR) goed af en ze nam beslag op een 4de plek.

Ze moest maar nipt onderdoen voor brons (1m38).

Charlotte Van Tiggelen (Ben D) was misschien de grootste pechvogel van de dag. Ze won vlot haar reeks van de 60m en ging nog een stuk sneller in de finale (10’22’’). De logica van de reekstijden werd echter gerespecteerd en ze eindigde op een 4de plaats. Bij het hoogspringen (1m) eindigde ze ex aequo met de nummers 2 en 3. Jammer genoeg viel ze op basis van het aantal pogingen naast het podium (4de). Ashley Teck was mooi 5de en Laura Schillemans 10de in dezelfde wedstrijd. 

Wander Lemmens (Min J) was in het verspringen goed voor een knappe 6de stek en ook broertje Bran (Pup J) deed op de loopnummers aardig mee.

In het verspringen ten slotte eindigde Rowen Lemmens (Ben D) 12de en Yoran Vandekerckhove (Pup J) 15de

Toch knappe prestaties als eerstejaars atleten aangezien ze beide 4de waren van hun respectievelijke geboortejaar.
Verslag Erik Massart

Uitslag - foto's in  foto album

12.12.2014 Kampioenenviering Kontich
Ook in Kontich worden de kampioenen gevierd en daar was AVKA goed vertegenwoordigd. Er werden 26 individuele AVKA atleten gevierd, 3 aflossingsploegen en de mannenploeg Beker van Vlaanderen. Deze aanwezige atleten kregen waardebons van VANK, de Kontische winkelvereniging.
De ploeg van de Beker van Vlaanderen werd ook uitgeroepen tot Sportploeg 2014. Deze mannen kregen een rugzak als aandenken.
Als club ontvingen we ook een cheque van 296,60 € en dit voor onze medewerking aan Kontich Loopt.

Hier vind je alle kampioenen terug, met uitgebreidere info over de sportverdienste, sportjongere (Kobe Scheerders, die nu bij AVKA is aangesloten), sportvrouw, sportman en sportploeg (AVKA mannenploeg Beker van Vlaanderen) van 2014. Over onze ploeg verscheen volgende:

Beker van Vlaanderen Alle categorieën mannen - AVKA

Komend seizoen bekert AVKA als debutant in de Ere-afdeling van de Vlaamse Atletiek Liga. Om hier te geraken heeft de club een mooi parcours afgelegd. Totdat de club enkele jaren geleden haar steile opmars door de reeksen inzette bivakkeerde AVKA in 2e landelijke. Een vijfde of zesde plaats, in de veilige middenmoot, was meestal het resultaat. Na een zeer knappe tweede plaats in 2010 wakkerden de ambities aan. Enkele net-niet-noteringen later was het zover. In 2013 werd AVKA op eigen terrein bekerwinnaar in landelijke 2. Deze trofee werd behaald met een spannende strijd. Bij het ingaan van de laatste twee proeven stond de club nog niet op kop. Pas bij de laatste discipline kon de mannenploeg zich voorbij de rivalen van Vabco Mol werpen en met een punt verschil de beker binnen halen.

2014 begon in een nieuwe reeks. Een rekensom vooraf leerde ons dat we niet kansloos waren om ook in landelijke 1 met de beker aan de haal te gaan. Vorig seizoen bleek een minder spannende strijd dan aanvankelijk gevreesd. Met een onoverbrugbare voorsprong begon de club aan de aflossingswedstrijden, die beide gewonnen werden. Het resultaat is dat AVKA de beker in landelijke 1 veroverde met een overdonderende voorsprong van 30 punten.

Ook in 2015 hopen we, op eigen terrein, opnieuw een mooie prestatie te behalen, ditmaal in de op één na hoogste afdeling in de Belgische atletiek.

 

Chronologie van de prestaties:

2005      Landelijke 2                       6e

2006      Landelijke 2                       6e

2007      Landelijke 2                       9e

2008      Landelijke 2                       6e

2009      Landelijke 2                       5e

2010      Landelijke 2                       2e

2011      Landelijke 2                       4e

2012      Landelijke 2                       3e

2013      Landelijke 2                       1e

2014      Landelijke 1                       1e

2015      Ere-afdeling VAL                 ?


Foto's vind je in het  foto album

29.11.2014 AVKA jaarfeest en kampioenenviering

Na een lekkere barbecue, werden de atleten gevierd en daarna mocht iedereen zich nog uitleven op de dansvloer.

Hier vind je een overzicht van onze clubkampioenen.
Foto's vind je in het
 foto album
29.11.2014 Veldloop in Vilvoorde
Net voor het examens en voor het jaarfeest namen nog enkele atleten deel aan de cross van Sparta Vilvoorde. Vilvoorde heeft een heel mooi crossparcours, maar met het vele bochtwerk en de hoogteverschillen niet te onderschatten !
Marie Van Dyck begon niet zo heel goed, ze was haar loopschoenen vergeten :-), ze heeft dan maar ingelopen op haar spikes. Tijdens de wedstrijd was ze wel bij de pinken, ze deelde haar wedstrijd mooi in en eindigde 30e. Bij de kadetten jongens startte Ben Vermeulen mee vooraan, hing lange tijd rond de 5e positie maar moest uiteindelijk enkele plaatsjes prijsgeven om op een toch wel schitterende 9e plaats te eindigen. Dan hebben we nog een vergeetneus, Senne Weemaes had geen spikes bij, dan maar op loopschoenen hé. Maar ondanks dat en ook ondanks ademshalingsproblemen liep hij ook een heel knappe wedstrijd. Hij werd 18e. Niels Vermeulen startte te snel, maar eindigde al bij al nog op een mooie 16e plaats. Sam Corluy daarentegen startte heel voorzichtig om nog wat plaatsen op te schuiven naar de 21e plaats. Bij de senioren kwamen Jelle Vermeulen en Frederick Jacobs in actie. Voor hen mocht het een ronde minder zijn. Zij werden respectievelijk 54e en 58e. Tenslotte trok ook trainer Geert Groffen zijn spikes aan en hij was best tevreden met zijn 19e plaats.

Uitslag - foto's in
 foto album
21.11.2014 Rune is geboren !

 

Een toekomstige atleet is geboren, Rune, zoontje van Johan Melotte en Katrijn Van de Voorde. Proficiat !

16.11.2014 Veldloop Duffel

Het zomerse weer van de voorbije weken had plaats gemaakt voor regen, maar gelukkig bleven de hemelsluizen in de namiddag toe. Ook al stond deze cross niet op de jeugdkalender, toch waren een 10-tal AVKA jeugdatleten van de partij, wat natuurlijk leuk is. Vooral een knappe prestatie van pupil Rhune Berben, die een zilveren medaille behaalde. Maar ook de andere jeugdatleten behaalden knappe restultaten. Bij de benjamin meisjes werd Rowen Lemmens knap 6e en bij de 2e-jaars werden Jistke De Decker knap 11e en Nanou D'Eer 21e. Zij werden in het clubklassement 6e. Bij de benjamin jongens heel mooie resultaten van Tibo Leboda en Jarne Loos die respectievelijk 12e en 15e werden. Bij de miniemen meisjes zagen we Gwen Corluy 21e worden, bij de 1e jaars jongens Suus De Maeyer 9e en bij de 2e jaars Wander Lemmens 8e, kort gevolgd door Warre Berben die 10e werd. De miniemen jongens behaalden ook een 4e plaats in het clubklassement.

Dan komen we bij de kadetten meisjes waar Anna De Vos de wedstrijd knap op gang trok om uiteindelijk heel knap 9e te worden. Anna Verbert nam heel gezwind de balkjes en werd knap 16e en Marie Van Dyck liep eveneens een heel knappe wedstrijd en eindigde 21e. Dit trio werd ook 3e in het clubklassement. Bij de kadetten jongens liep Senne Weemaes een heel knappe wedstrijd. Na een eerder voorzichtige start, rukte hij in de 2e ronde heel wat plaatsen op. Bleek dat hij zich van ronde vergist had, maar hij heeft toch goed stand gehouden en eindigde knap 14e. Bij onze scholieren jongens nam Sam Corluy een goede start en schoof tijdens de wedstrijd langzaam maar zeker nog verder op, en ook in de eindstrijd liep hij nog 2 jongens voorbij. Hij eindigde knap 20e. Thijs Van Bosch liep in zijn allereerste wedstrijd naar een 30e plaats. In de korte cross waren Robin en Wannes Hiele  van de partij. Robin liep een sterke wedstrijd om uiteindelijk 13e te eindigen, Wannes eindigde 29e. Hij liet af en toe wat vechtlust zien, maar hij had misschien nog een plaatsje kunnen winnen mits toch nog meer die tanden te laten zien. Al bij al heel tevreden over al onze atleten !

 

 Uitslag dames - Uitslag heren - Foto's in het foto album

15.11.2014 AVKA Quiz

De AVKA Quiz van 15 november 2014 in "De Vak" te Niel was een schot in de roos.

22 ploegen die zorgende voor een leuke sfeer en de reacties achteraf waren lovend. Doch enkelen hadden gehoopt op een wat lichtere versie zoals vorige editie.

Dit is voor de volgende mensen die hem organiseren misschien een tip.

Leuke antwoorden werden gevraagd en verkregen. Zo dacht men dat de +85 jarige Rachel Hanssens bijna 19m ver kon Hink stappen (moest zijn Wereldrecord speer) Altijd fijn voor de presentator de aanwezigen en de jury.

Als ervaren kwisser heeft de kwismaker Jussi (nvdr: collega van Gunther Crauwels) er werk van gemaakt om iedereen geregeld het ahah gevoel te geven.

De straffere kwissers kwamen met de lijstjes ronde wel boven drijven tegen het einde van de kwis. Dat maakte gelijke standen bijna onmogelijk. Het was de ploeg van "De Ekker" -waarin onze trainer Dirk De Herdt mee speelt- die deze kwis wonnen en elk een doos van 1/2kg pralines mee naar huis kregen. 

De tombola lotjes waren goed verkocht dus 100 prijzen waren snel uitgedeeld en onze Gunther had geen geluk met de kleine prijzen maar mocht bij het laatste lotje toch met de hoofdprijs (weekendje voor 2) naar huis.

Elke deelnemer en medewerker kreeg nog een lekkere peer en we konden op een klein uurtje de opgekuiste zaal verlaten. We bedanken de sponsors voor de mooie prijzen, de deelnemers en uiteraard alle medewerkers.

Heel tof was de presentator en tevens bedenker van deze kwis Jussi.

Extra pluim ook voor Gerda die de laatste 3 weken heel onze garage besloeg om alle prijzen te sorteren, verpakken enz. Ook het maken van alle zaalafspraken, eten, antwoordbladen, oplossingsbladen, richtingaanwijzers enz, enz, werden door haar afgewerkt.

Op naar een volgende toffe editie. Hopelijk zijn er weer enkelen die deze kwiskar willen trekken. Luc Van de Vreken

 

Foto's vind je in het foto album

11.11.2014 Veldloop in Mechelen

dinsdag 11 november wat een prachtige crossdag.
Super weer en een mooi parcours.
Dit nodigde uit om te lopen en dat was ook te zien aan onze AVKA deelnemers.
Maar liefst 44 jeugdatleten kwamen opdagen.  Dit is een recordaantal voor de cross !!
Atleten houden zo en vertel eveneens de thuisblijvers hoe leuk het was !!
Al onze atleten zetten hun beste beentje voor en er werden mooie resultaten behaald (zie uitslag).
Gerda Andries.

 

In het algemeen waren er in Mechelen veel atleten.  Ook met onze kadetten tot en met senioren kwamen er 17 atleten aan de start, wat mooi is. Bij de kadetten ging Anna De Vos aanvankelijk voorin mee, moest dan stilletjesaan toch wat plaatsen prijsgeven, maar eindigde wel op een heel knappe 18e plaats. Jennifer Mampaey toonde haar gekende vechtlust en eindigde mooi 45e en onze eerstejaarskadet Marie Van Dyck maakte er, met een 52e plaats, toch ook een prima wedstrijd van. Bij onze jongens zien we dat Ben Vermeulen een stap voorwaarts heeft gezet tov van vorig seizoen. Hij durft nu wat sneller vertrekken en wint ook tijdens de wedstrijd nog wat plaatsen. Hij eindigde op een knappe 13e plaats. En ook eerstejaarskadet, Senne Weemaes, weet zich goed te verweren in de wedstrijd en eindigt knap 25e. Niels Vermeulen claimt, net als zijn broer, de 13e plaats, maar dan bij de scholieren. Tim Van Baelen en Sam Corluy eindigen na nog een stevige sprint op de 27e en 28e plaats. In de korte cross vertrekt Andy Groffen voorzichtig, om tijdens de wedstrijd mooi naar voor op te rukken naar een 8e plaats. Robin Hiele ging aanvankelijk mee in het spoor van Andy, moest de rol lossen in de laatse ronde, maar eindigde op een mooie 17e en toch een beetje sneller dan vorig jaar. Wannes Hiele eindigde 31e. De juniors, seniors en masters vrouwen lopen samen. Hier zien we onze juniore Eline Pinter snel vertrekken, even lijkt dat haar zuur op te breken, maar zij houdt ongelofelijk goed stand en eindigt zowaar op het zilveren schavotje. Heel knap ! Seniore Sigrid Vercauteren liep in Bonheiden een schitterende wedstrijd. Vandaag liep, vooral door verkoudheid, iets minder, maar nog altijd uitstekend naar een 12e plaats. Vicky Groffen nam een mooie start, maar verloor door krampen een aantal plaatsen. Zij eindigde 26e. Bij onze senioren mannen vertrok Jelle Vermeulen mee vooraan, wat hem wel met foto in de krant bracht, maar hem uiteindelijk toch wat plaatsen kost. Hij eindigt op de 25e plaats. Aanvankelijk gaat Frederick Jacobs mee, maar hij temporiseert tijdig, zodat hij stelselmatig terug opschuift en 23e wordt. Bob Van de Vreken wordt, geteisterd door rugpijn, 32e. We mogen best tevreden zijn over de prestaties !

 

Met nog 3 masters dames en 5 masters heren, was AVKA maar liefst present met 69 atleten. We hopen dat we dat nog gaan kunnen zeggen !

 

Uitslag - Foto's in het foto album

02.11.2014 Veldloop in Bonheiden

Uitslag. Foto's in het foto album

26.10.2014 Cross Cup Relays

Traditioneel is de eerste cross van het jaar de Cross Cup Relays, een aflossingwedstrijd in het veldlopen. Hier doet heel wat volk aan mee (hopelijk zien we die allemaal ook terug in de andere wedstrijden), ook onze Belgische toppers omdat zij hier al puntjes sprokkelen voor de cross cup wedstrijden.  AVKA heeft geen atleten die deelnemen aan de cross cup wedstrijden, maar bij deze relays willen we toch graag bij zijn. Voor de unieke sfeeer en gewoon omdat het tof is. Spijtig genoeg hadden we dit jaar slechts één ploeg. Voor het eerst namen we deel met de senioren dames. Onze AVKA-dames waren Eline Pinter, Vicky Groffen en Sigrid Vercauteren. Eline is nieuw bij AVKA en bewees al direct dat ze een schitterende startloopster was en geen vrees had om in het gewoel haar mannetje (vrouwtje) te staan, zij deed het gewoonweg schitterend op haar 1000m. Vicky nam van haar de stok over om een ronde van 1500m te lopen en ook zij deed het uitstekend. Sigrid was onze slotloopster. Zij nam 2 ronden, of 3000m voor haar rekening en ook zij liep behoorlijk, al vergat ze op het einde wel te sprinten. Ons trio behaalde een mooie 38e plaats op 55 deelnemende clubs.

Uitslag. Foto's in het foto album

18.10.2014 Ekiden Brussels

Naar jaarlijkse gewoonte gaan er toch wel enkel ploegen van AVKA naar de ekiden. Dit jaar waren er 3 teams, de super teams !

De Acerta Brussels Ekiden is een aflossingsmarathon die gelopen wordt met 6 lopers per team.  In teamverband overbruggen ze de magische marathonafstand. Ekiden is in het Japans een samenvoegsel van twee woorden. Eki betekent "plaats" en Den staat voor "bezorgen". In vroeger tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een (aflossings)sjerp, de Tasuki. Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand (5 km + 10 km + 5 km + 10 km + 5 km) loopt. De Ekiden is een spannende wedstrijd aangezien het succes van de ploeg afhangt van elk van de zes lopers. Iedereen in het team heeft dus een belangrijke functie.

Onze AVKA-mannen werden 87 ste van alle 1600 teams en 7de in het bedrijven klassement onder DVV (AVKA liep onder de DVV-vlag) in een tijd van 3u01m01sec.

De vrouwen werden mooi 5de. in het bedrijven klassement.

Foto's in het foto album


 

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2013-2014 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2012-2013 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2011-2012 <<<<<<<<<<<<

 <<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2010-2011 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2009-2010 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2008-2009 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2007-2008 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2006-2007 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2005-2006 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2004-2005 <<<<<<<<<<<<