Laatst bijgewerkt op

20.11.2017

 

Aangepaste rubrieken
20.11    AVKA Agenda

20.11    Foto album

04.10    HR

01.10    Clubrecords

16.06    Uitslagen

14.06    Publicaties

16.03    2e hands

24.11.2017 Wijnproeverij

Preventief sportgeneeskundig onderzoek
mogelijk via de club : info bij Nancy Van Perre -
zie bijlage

Nieuwe sportaccommodatie
Volg de werken op de facebookpagina

Opleiding AED SP1 CU MEDICAL NL
VIDEO

 

RECENTSTE VERSLAGEN

 

23.09.2017 AAS 9 - Lier - FINALE

 

AVKA won het AAS-klassement bij de benjamin en cadetten meisjes en bij de benjamins en pupillen jongens. Dank zij alle prestaties wonnen zij ook het algemeen AAS-klassement.
Een dikke proficiat aan onze deelnemende jeugdatleten !

 

Uitslag ; EINDSTAND AAS
 

 

 

 


 

10.09.2017 AAS 8 - Beerschot - BVAC
 

 

Uitslag ; Tussenstand na AAS-meeting 8
 

02.09.2017 AAS 7 - Kapellen - KAPE
 

 

Uitslag ; Tussenstand na AAS-meeting 7
 

26.08.2017 AAS 6 - Boechout - SGOL
 

 

Uitslag
 

 

29-30.07.2017 Vlaams Kampioenschap Meerkamp - Dilbeek

Onder andere dit AVKA-kadettenmeisjes-kwintet (foto) nam deel aan het Vlaams Kampioenschap meerkamp (6-kamp), waarvan er twee het poidum mocht beklimmen:
1e plaats: Laura Van den Brande
2e plaats: Joke Liefooghe
4e plaats: Nathalie Vandevorst
11e plaats: Sarah Bruwiere
16e plaats: Isabel Bruynseels

Bij de kadetten jongens zagen we Warre Berben en Suus De Maeyer in actie, die respectievelijk 10e en 15e eindigden. Nathalie Bruynseels kwam slechts 62punten te kort voor het podium. Zij werd knap 4e bij de scholieren in de 7-kamp. Bij de scholieren jongens diende Ferre Truijen een 10-kamp af te werken, waar hij 13e werd. Nicolas Annys eindigde 7e in de 10-kamp bij de senioren.

Eén jeugdatleet, Rhune Berben, die 10e werd bij de miniemen jongens (5-kamp).

 

Uitslag ; fotoalbum

 

16.07.2017 Open meeting AVKA

Bedankt atleten voor jullie inzet, bedankt helpers, juryleden, supporters, ...

Uitslag

 

09.07.2017 AAS 5 - Essen - ESAK
 

 

Uitslag ; Tussenstand na AAS-meeting 5
 

 

01-02.07.2017 Belgische kampioenschap AC
AVKA atleten goed maar niet super dit jaar

 

zondag

Geen medailles dit jaar al blijft het sowieso een hele verdienste om geselecteerd te raken voor het BK AC en je kampioenschap te mogen afwerken in het Koning Boudewijnstadion.  Dat kan in ieder geval zeker gezegd worden voor Jannick Van Campenhout die met de hamerslingeraars voor het eerst zijn Belgisch kampioenschap op de heilige grasmat mocht afwerken.  Voorgaande jaren werd er telkens uitgeweken naar Nijvel voor het hamerslingeren. Het werd wel een erg vroege wedstrijd (start om 09:00u) en dat bleek nodig want de twee hamerwedstrijden liepen stevig uit. Jannick begon rustig aan zijn wedstrijd om uiteindelijk met 45.97m op een 6e plaats te eindigen. Daarna kregen we de eerste stevige regenbui te verwerken, net tijdens het speerwerpen van Zoë Van den Bossche.  Niet meteen een ideaal wedstrijdverloop, eerst drie kwartier vertraging, in de gietende regen werpen en ook de kille temperatuur was geen bondgenoot. Zoë pakte in haar laatste beurt uit met een worp van 35.70m en eindigde op een negende plaats, net geen finale dus. Ook een kletsnatte piste voor Sander Verduyn in het hoogspringen, de aanloopstrook stond volledig onder water.  Sander verkiest echter warmte en zon om goed te presteren, hij moest dan ook genoegen nemen met 1.85m. De regen zorgde ook voor kopzorgen bij de discuswerpers, Matthias Quintelier was zijn regenvest vergeten thuis…  Gelukkig kon hij beschikken over de vest van Wim Marynissen om droog te blijven.  Matthias bouwde zijn wedstrijd mooi op en wierp elke worp verder om uiteindelijk met een knappe 48.02m (8cm onder zijn pr) de 6e plaats te pakken.  In het verspringen moest Wim Marynissen forfait geven met een hamstringblessure dus waren alle ogen gericht op clubmakker Nicolas Annys en die was in goede doen en de vele AVKA-supporters zagen hem een knappe reeks sprongen afleveren, allen flirtend met de 7m, waarvan 6.96m de verste was (10 cm) onder zijn record.  Goed voor een 8e plaats.

In het kogelstoten twee clubgenoten met Jordi Van Campenhout en Matthias Quintelier.  Jordi, die al geruime tijd sukkelt met een polsontsteking en hierdoor al vele trainingsuren moest missen, stootte toch nog een verdienstelijke 13.58m. Matthias, die rechtstreeks van het discuswerpen kwam, stootte tijdens het inwerpen heel sterk maar tijdens de wedstrijd bleek al snel dat hij wel erg veel energie had verloren in het discuswerpen en alleen maar (voor zijn niveau) ondermaatse worpen afleverde. Met een bestworp van 15.59m eindigde hij, ontgoocheld, op een 5e plaats.  Ongetwijfeld komt hij hier sterker uit om later op het seizoen weer verschroeiend uit te halen. Ook Christian Iguacel had zich zijn BK 200m wel enigszins anders voorgesteld, waarschijnlijk was hij wat overgeconcentreerd want hij maakte teveel foutjes en die worden op dit niveau en zeker over deze afstand genadeloos afgestraft. Christian klokte de 6e tijd met 21”82.  Gorik De Herdt mocht als laatste AVKA-atleet aan de slag vandaag en kende alvast één goeie meevaller : de zon was volop van de partij !  Dat inspireerde hem blijkbaar want in een zonovergoten stadion liet hij met 12.91m een outdoor pr opmeten. Knap werk.

zaterdag
Daags voordien waren er ook al enkele clubleden aan de slag tijdens de kwalificatiewedstrijden.  Zo zagen we op de 400m Sven Van den Bergh terug over de piste razen in 48”78.  Alvast een stuk beter dan een maand geleden toen ik hem geblesseerd van dezelfde piste moest dragen richting kiné. Sven is duidelijk ‘back on track’. Ine Hermans liep haar kwalificatiereeks 200m in 26”13 en op de 100m H snelde ze met 1,5 tegenwind naar 15”11 wat zeker niet slecht is.  Ook Paulien Couckuyt was in goede doen op de 100m H, zij finishte in een tijd van 14”22, amper 2” boven haar pr.  Mooi zo !

Het werd dus een BK AC zonder eremetaal voor AVKA maar toch met enkele puike prestaties en daar gaan we toch steeds voor, niet ?  Bedankt aan de aanwezige trainers en supporters om in deze overwegend kille dag weeral op post te zijn !

Dirk De Herdt
 

11.06.2017 BVV masters - Kapellen

Onze masters deden het uitstekend ! Zij werden 2e in de einduitslag.

Uitslag ; eindstand ; fotoalbum

 

 

 

 

 

 

03.06.2017 AAS 4 - Essen - ESAK
 

 

Uitslag ; Tussenstand na AAS-meeting 4

 

27-28.05.2017 PK meerkamp - Herentals

 

Uitslag

 

27.05.2017 AAS 3 - Brasschaat - ACBR
 

Uitslag ; Tussenstand na AAS-meeting 3

 

21.05.2017 AAS 2 - 's Gravenwezel - LIER
 

Uitslag ; Tussenstand na AAS-meeting 2

 

20.05.2017 KVV AC Heusden
Avka scoort zilver en brons

Liefst 14 clubleden konden zich voor het Vlaams kampioenschap AC selecteren, een behoorlijke delegatie toch wel.

Reeds vroeg in de ochtend trokken Jannick Van Campenhout en ik richting Alken want daar ging het hamerslingeren door.  Na zijn goeie prestatie van de Beker van Vlaanderen was Jannick vastbesloten om dit keer nóg beter te doen en als Jannick gefocust is dan kan er vanalles gebeuren.  Vandaag was het niet anders, bij elke worp die hij afleverde moest er verder gewandeld worden om die terug te halen. In zijn laatste beurt was het pas echt goed raak.  Jannick ging voluit, ‘alles of niets’ en slingerde zijn hamer naar 48.79m !  Hiermee verbeterde hij zijn pr uit 2011 met ruim een meter.  Onnodig te zeggen dat dit ook een nieuw clubrecord is.

Bij de dames zagen we op de 1500m Elke Godden een degelijke wedstrijd lopen waarin ze als 6e finishte in 4’42”56. 

Ine Hermans liet dit seizoen al heel wat mooie dingen zien en ook vandaag presteerde ze weer sterk op de 100m H.  In de reeksen snelde ze zowaar in 14”58 over de horden, goed voor een nieuw pr en een onverwacht plaatsje in de finale, waarin ze als 8e zou eindigen.  Ook in verspringen nog een goede sprong van 5.22m (6e).

Paulien Couckuyt kwam in actie op de 400m H en liep er de 6e tijd met een chrono van 62”47.  Op de 800m zagen we Andy Groffen aan het werk die de pech kende dat hij gehinderd werd door een valpartij waardoor een goede chrono onbereikbaar was.  Hij klokte af op 1’58”11.  Trainingsmaat Jelle Vermeulen liep voor wat hij waard was op de 1500m en liet een chrono van 4’15”36 optekenen.

Christian Iguacel bewees op de Beker van Vlaanderen reeds dat hij in goede doen is en wou dat vandaag nogmaals bewijzen op de 200m.  Christian had een mindere start t.o.v. zijn naaste concurrent Victor Hofmans (Olse) en hoe hard hij ook probeerde, hij kon dit niet meer goedmaken.  Christian finishte als tweede maar weerom met een leuke chrono van 21”56

Ruben Devrieze was al een tijdje in goeie doen (herinner u de sterke prestaties op de BVV) en wou dat vandaag nogmaals etaleren.  In de reeksen van de 110mH was het al meteen raak met een nieuw pr van 14”90 maar in de finale deed hij nóg beter en stoof over de horden naar 14”78 ! We kunnen meteen ook een nieuw clubrecord noteren.  Helaas moest Ruben met een weer opspelende achillespees forfait geven voor het hoogspringen. Ook de meerkamp van volgende week waar hij erg naar uitkeek diende geschrapt te worden van het programma.  Bijzonder jammer.  Winst en verlies liggen nooit ver uit elkaar blijkbaar…   Dat kon Elies Marynissen vandaag ook ervaren.  In het kogelstoten kende ze een complete ‘off’day met ondermaatse worpen waarvan 11.02m uiteindelijk de beste bleek.  Ontgoocheld over de kogelwedstrijd trok ze nadien naar de discusring, vastberaden om dan hier maar een knalprestatie te lukken.  En zie… meteen in de eerste beurt wierp ze haar discus naar 36.73m, een volle meter verder dan haar pr !  De wedstrijddag zag er weer heel wat leuker uit nu.  In het speerwerpen zagen we Zoë Van den Bossche openen met een worp van 36.76m, goed voor de laatste finaleplaats, maar meteen ook het begin van een zoektocht naar juiste technische afworp, slechts in de laatste beurt kon ze zich nog verbeteren naar 36.94m.  Niet slecht maar ze kan beter en dat besefte ze achteraf ook wel.

In het hinkstapspringen zowaar twee AVKA-atleten in de wedstrijd met Gorik De Herdt en Cedric Mampuys.   Gorik komt stilaan terug boven water na een wel heel lange periode van blessure, hij sprong een solide reeks met een mooie 12.82m als beste sprong.  Maar ook Cedric was in goeie doen en verbeterde zich bij elke sprong om met zijn laatste sprong te landen op 12.67m, een nieuw pr !

In het discuswerpen was het uitkijken naar Matthias Quinatelier en of hij nog veel last zou hebben van de operatie van zijn wijsheidstanden.  Zijn worpen oogden allemaal wel goed maar veel snelheid kreeg hij er niet in.  Toch kon hij zich nog naar een 6e plaats knokken met een worp van 44.27m. Ook in het kogelstoten zag je meteen dat hij niet over de nodige ‘punch’ beschikte om tot sterke prestaties te komen, toch stootte hij nog 15.67m, goed voor een 3e plaats.  Jordi Van Campenhout vocht een stevig robbertje uit voor de 6e plaats die uiteindelijk de zijne werd na een solide worp van 13.80m.

Ondertussen had Cedric Mampuys reeds het hoogspringen achter de rug met een sprong van 1.85m.

Slotsom van dit kampioenschap : zilver voor Christian Iguacel, brons voor Matthias Quintelier, pr’s voor Ine Hermans, Elies Marynissen, Ruben Devrieze, Mampuys Cedric en Jannick Van Campenhout én twee nieuwe clubrecords.  Weerom een goed rapport ! 

Dirk De Herdt

Uitslag
 

14.05.2017 Beker van Vlaanderen Heren – Koning Boudewijnstadion

Knappe prestaties bezorgen AVKA een mooie 8e plaats

 

Interclub in het Koning Boudewijnstadion, dat was geleden van 1993 en heeft toch altijd dat tikkeltje meer dan een andere locatie.  Zelfs de hamerslingeraars waren welkom op de heilige voetbalgrasmat !  Straf.

Net zoals bij de dames ook hier geen euforie na de samenstelling van het team maar wel meer comfort naar eindrangschikking toe.  De ploeg was niet versterkt of verzwakt, dus kon er ook een betere inschatting van het wedstrijdverloop gemaakt worden.  Na een immer sterk wijzigende rangschikking naargelang de punten van de afgelopen proeven werden opgeteld, werd het halverwege de wedstrijd duidelijk dat wij zouden strijden voor een hoogst haalbare 8e plaats, de overige plaatsen waren te ver weg.

Dat AVKA niet langer het kleine broertje werd genoemd in de pers werd nogmaals bevestigd door onze heren door zich op verschillende nummers te mengen voor grote puntenwinst.  In het hamerslingeren zette Jannick Van Campenhout meteen de toon met een 5e plaats (45.88m). Zo snelde Christian Iguacel naar winst op de 200m in 21”34 na eerder ook al 10”85 op de 100m te hebben neergezet. Sterk, zonder meer.  In een sterk bezette 400m finishte Sven Van den Bergh als 5e in 48”95.  Sander Verduyn, na een lange periode eindelijk weer ‘back on track’ sprong met 1.95m naar een 5e plaats.  Wim Marynissen, net fit genoeg geraakt ondanks een aanslepende ontsteking, pakte met 7.10m in het verspringen ook al een 5e plaats.  Nog een 5e plaats voor Jannick Van Campenhout in het discuswerpen die zichzelf en de trainer verbaasde met een worp van 41.64m, gezien hij daar al drie jaar niet meer op traint… Blijkbaar was de 5e plaats echt weggelegd voor onze mannen want ook Ruben Devrieze werd 5e op de 110m H (pr in 15”04).  Ruben deed nadien nog beter door zowaar 3e te eindigen in het polsstokspringen met een sprong over 4.60m, weerom een nieuw pr.  Tel daarbij nog de andere finaleplaatsen, van Jordi Van Campenhout (6e in het kogelstoten), die de moeilijke opdracht had om de afwezigheid van  trainingsmaat Matthias Quintelier te doen vergeten maar met 13.90m dit met verve deed.  Gorik De Herdt 8e in het hinkstapspringen (12.77m).

Maar het allerbelangrijkste in een interclub is de collectieve prestatie van het team, elke atleet heeft zijn waarde in het geheel.  Het is immers al meermaals gebleken dat het kleinste puntje beslissend kan zijn.  We strijden in deze ere-KBABafdeling met de beste teams van het land dus elk teamlid strijdt sowieso tegen Belgische toppers.  Bijzondere aandacht dus ook voor Nicolas Anys, die even de studieboeken opzij legde en tijd maakte voor de club.  Hij nam het speerwerpen op zich (43.66m), Andy Groffen op de 800m (1’57”12) die het niet onder de markt had in een tactisch moeilijke wedstrijd.  Jelle Vermeulen, die een zeer degelijke 1500m liep (4’08”37).  David Hellinx (mas !) die een knappe 3000m liep (al vond hijzelf van niet) lichtjes gehinderd door een opkomende kramp halverwege de wedstrijd waardoor hij een snellere chrono misliep. Walter De Bondt (mas!) die zich engageerde om voor het team de 5000m (18’26”38) voor zijn rekening te nemen en zijn voorafgestelde puntenaantal verdubbelde J.  Niels Vermeulen bevestigde weerom dat hij een 3000m steeple (10’58”63) kan lopen. En wat dan gezegd over Johan Melotte (mas!) die op het allerlaatste nippertje onvoorbereid moest invallen op de 400m H en tot tweemaal toe zwaar ten val kwam op de twee laatste horden maar toch nog de finish haalde voor 2 punten !  

Het getuigt allemaal van een grote inzet van onze atleten voor de club.  AVKA eindigde uiteindelijk op een zeer mooie 8e plaats, wat bewijst dat onze club op zijn plaats zit in deze afdeling.  Bedankt aan alle atleten, trainers en aanwezige supporters. 

 

Dirk De Herdt

Uitslag ; fotoalbum
 

13.05.2017 Beker van Vlaanderen Dames – Betekom

Hard geknokt, knap resultaat !

Prognose vooraf liet uitschijnen dat we moesten uitkijken om niet uit de Ere-VALafdeling te duikelen en dat we onze beste beentjes moesten voorzetten om het  gevreesde degradatiespook te verjagen en ons van een langer verblijf in de hoogste Vlaamse afdeling te verzekeren. Dit jaar leek dus nog moeilijker dan vorig jaar toen we nipt het behoud konden verzekeren, gezien de drie dalers toen.   Maar zie, ook dit jaar waren er weer verrassingen, mee- en tegenvallers waardoor, naargelang de wedstrijd vorderde, duidelijk werd dat ook andere teams niet probleemloos de dag zouden doorkomen.  Onze dames gingen er vol voor en voor elk puntje werd met grote overgave gevochten, ieder volgens eigen kunne.  Onze sterkhouders ontgoochelden niet waardoor de overige teamleden, waaronder enkele nieuwkomers in het team, sterk geïnspireerd werden en meer dan het beste van zichzelf gaven om het team nog sterker te maken dan vooraf gesteld.

Met resultaat !  Al snel bleek dat AVKA en vier andere teams sterk aan elkaar gewaagd waren en onderling een felle strijd gingen leveren met het behoud als inzet. Gezien het geringe puntenverschil werden de laatste wedstrijden afgewerkt in ware thrillerstijl.  Onze dames gaven geen krimp en zagen de twee degradatieplaatsen stilaan verder van hen afglijden.  Groot was dan ook de AVKA- vreugde na afloop, zowel bij onze atleten maar zeker niet minder bij de trainers en meegereisde supporters ! Uiteindelijk eindigde AVKA nog op de 9e plaats wat de verbetenheid van onze dames om niet te zakken misschien nog het beste illustreert, wetende dat er slechts 9 puntjes verschil zitten tussen de 7e en de 11e plaats…   Dikke proficiat en weerom nog een jaartje langer in de Ere-Val afdeling ! 

Dirk De Herdt

Uitslag ; fotoalbum

07.05.2017 Beker van Vlaanderen kadetten-scholieren jongens - Aartselaar

Dank u wel medewerkers, supporters, juryleden, trainers, maar vooral atleten met jullie puike prestaties ! Proficiat aan de winnende ploeg MACW. Voor de thuisclub, AVKA, werd het een mooie 5e plaats in het eindklassement. Proficiat allemaal !

Uitslag ; fotoalbum

 

 

 

 

06.05.2017 Belgisch Kampioenschap Steeple - Ninove

In het zog van 2 Nederlandse meisjes kon Elke Godden afstand nemen van de Belgische tegenstand en werd ze in een persoonlijk record van 10'43"06 Belgisch kampioene 3000m steeple. Dikke proficiat Elke.
In de rand van dit kampioenschap kwamen ook nog Ine Hermans, Nicolas Annys en Fran Van Oers in actie.

Uitslag ; zie VAL-website ; publicaties

 

06.05.2017 Beker van Vlaanderen kadetten-scholieren meisjes - Vilvoorde

 

Knap gedaan meisjes ! Een welverdiende 2e plaats ! Proficiat !

 

Uitslag ; fotoalbum

 

30.04.2017 Beker van Vlaanderen pupillen-miniemen jongens - Edegem

 

Een dikke proficiat aan onze jongens met de 3e plaats (159,5 punten).

Uitslag ; fotoalbum
 

29.04.2017 Beker van Vlaanderen pupillen-miniemen meisjes - Zwijndrecht

 

Het eerste weekend van een reeks interclubwedstrijden is in gang getrokken door de pupillen en miniemen meisjes.

Onze meisjes werden 8e met 98 punten. Bedankt aan alle deelnemende meisjes !

Uitslag
 

22.04.2017 Provinciaal Kampioenschap dag 1 - Bornem

23.04.2017 Provinciaal Kampioenschap dag 2 - Merksem
AVKA schittert op de provinciale kampioenschappen met 43 medailles !

 

Een groot aantal deelnemers, en dat hadden er nog meer kunnen zijn ! Maar ook een succesjaar qua medailles ! Op dag 1, in Bornem, behaalde onze club maar liefst 24 medailles, waarvan 11 gouden, 6 zilveren en 7 bronzen. Dag 2 behaalden we ook 19 medailles: 7x goud, 9x zilver en 3x brons. En dan vermelden we alleen nog maar de medailles, er waren ook nog heel wat 4e en 5e plaatsen, persoonlijke records, ... kortom, we mogen fier zijn op onze atleten ! Chapeau !

 

Een overzichtje van onze medailles:

GOUD  Totaal 2 dagen 18 ZILVER     15 BRONS     10 43
PK Dag 1 - Bornem Totaal dag 1: 11       6       7 24
Ine Hermans SEN Ver 5m45 Kobe Scheerder SCH 100m 11"61 Dulcia Sortino JUN Ver 3m76  
Laura Van den Brande KAD 300mH 47"43 Mathias Quintelier SEN Kogel 15m86 Ferre Truijen SCH Kogel 10m51
Paulien Couckuyt SEN 400mH 63"76 Zoë Van Den Bossche SEN Speer 38m71 Nathalie Bruynseels SCH Ver 5m10
Andy Groffen SEN 800m 1'57"34 Evi Van Den Bossche KAD Speer 29m49 Elke Godden SEN 1500m 4'49"63
Sander Verduyn SEN Hoog 1m92 Christian Iguacel SEN 200m 21"75 Elies Marynissen SEN Hinkstap 10m42
Cedric Mampuys JUN Hoog 1m91 Nathalie Van Der Vorst KAD 400m 63"23 Ine Hermans  SEN 100mH 14"80
Sven Van Den Bergh JUN 200m 2"73   Cedric Mampuys JUN Discus 31m81
Nils Utens JUN Kogel 13m33  
Mathias Quintelier JUN Discus 46m10
Paulien Couckuyt SEN 100mH 14"32
Charlotte Hargreaves SCH 400m 61"05
 
PK Dag 2 - Merksem Totaal dag 1: 7       9       3 19
Nathalie Van Der Vorst KAD Hoog 1m61 Laura Van Den Brande Hoog KAD 1m61 Ferre Truijen SCH Speer 46m25  
Laura Peeters SCH Kogel 13m52 Nicolas Annys SEN Ver 7m06 Gerda Andries (mas) SEN Polsstok 2m30
Ine Hermans SEN 100m 12"63 Chiara Le Clercq KAD Discus 29m67 Vicky Groffen SEN 800m 2'31"23
Kobe Geyskens KAD 1500m 4'39"53 Ferre Truijen SCH Ver 5m79  
Ruben Devrieze SEN Polsstok 4m20 Kobe Scheerder SCH Polsstok 3m80
Ruben Devrieze SEN 110mH 15"00 Laura Peeters SCH Discus 32m86
Christian Iguacel SEN 400m 49"13 Cedric Mampuys JUN Hinkstap 12m10
  Gorik De Herdt SEN Hinkstap 12m72
Suus De Maeyer KAD 100mH 16"74

 

Alle resultaten vind je in de uitslagen dag 1 en dag 2 ; zie ook VAL-website ; publicaties

Foto's dag 1 - dag 2
 

17.04.2017 AAS 1 - AVKA
 

Een mooie opkomst aan deelnemers op deze eerste AAS-meeting. Knap allemaal !
Bedankt aan alle medewerkers, juryleden en ouders !

Uitslag ; Tussenstand na AAS-meeting 1

 

11.03.2017 – BK en PK masters indoor - Gent

Onze masters kwamen op 11 maart als laatste aan de beurt om hun Belgisch en Provinciaal kampioenschap af te werken.

Alhoewel dit kampioenschap een chaotisch start kende, door file aan de Kennedytunnel en file wegens een super groot wielerevenement in Gent, gingen de AVKA master met een heleboel medailles naar huis.

Kris Van den Berg

Hink-stap-springen

10.14 m

2e pl BK

 

polsstokspringen

2.40 m

3e pl BK

Luc Van de Vreken

Hoogspringen

1.35 m

5e pl BK

 

Verspringen

4.26 m

3e pl BK + 1e pl PK

Marc Brion

Hoogspringen

1.55

1e pl BK +1epl  PK

 

Polsstokspringen

3.30 m

2e pl BK + 1 PK

Egwin Van Minnebruggen

400 m

53.77

1e pl BK + 1e pl PK

David Hellinckx

1500 m

4.12.77

1e pl BK + 1e pl PK

Gerda Andries

60 m horden

10.37

1e pl BK + 1e pl PK

 

polsstokspringen

2.30 m  (BR)

1e pl BK + 1e pl PK

Cindy Blockhuysen

Kogelstoten

9.63 m

1e pl BK + 1e pl PK

Kim Stuer

Kogelstoten

10.12 m

2e pl BK + 1e pl PK

Dirk De Herdt

Kogelstoten

11.64

2e pl BK + 1 e pl PK

 

Proficiat aan onze atleten ! Gerda Andries

(foto: Johnny De Ceulaerde)

Uitslag, fotoalbum
 

04.03.2017 – BK junioren en beloften indoor - Gent

Matthias Quintelier Belgisch kampioen beloften kogelstoten

 

Slechts zes AVKA atleten op het BK junioren en beloften, maar wel met steengoede prestaties.   Bij de junioren liep Cedric Mampuys een nieuw pr op de 60m horden, zijn nieuwe besttijd is nu 9”39.  Ook in het hoogspringen presteerde Cedric naar behoren door over 1.80m te springen.  Onze andere junior, Ben Cornelis, eerst niet geselecteerd maar later toch opgevist voor dit BK, ontgoochelde niet in het polsstokspringen en ‘jumpte’ over 3.80m, amper twee cm van zijn pr. Goed zo.  Bij de beloften hadden we 4 clubgenoten bij de geselecteerden.  Paulien Couckuyt liep in de reeksen 60m  horden een nieuw pr met 8”80, een verbetering met 9”.   Later in een tumultueuze finale (liefst twee valse starts)  verbaasde ze iedereen, zichzelf incluis, door wel erg snel over de horden te razen en zowaar de derde plaats (brons) te pakken én een bijzonder scherpe chrono neer te zetten met  8”66 !   Ze heeft dus niet stilgezeten in Leuven op training !  Dikke proficiat !    Wat later op de 400m liep ze een behoorlijke wedstrijd, maar in de laatste 30m  was het duidelijk dat haar twee hordenraces duidelijk nog niet helemaal verteerd waren.  Ze finishte in 60"36 een nieuw pr indoor weliswaar maar ze beoogde begrijpelijk een chrono onder de minuut, die ze ongetwijfeld zal lopen als ze fris aan de start staat.   In het kogelstoten mocht Nele Peeters uitgerekend één worp genieten van een derde plaats maar werd dus uiteindelijk verwezen naar de eerste plaats naast het podium…  maar met een nieuwe seizoensbeste van 11.15m mag ze best wel tevreden zijn over haar wedstrijd.    Bij de mannen zag Stijn Luyts een bijzonder verre worp niet opgemeten worden wegens 'ongeldig' maar kon in zijn laatste beurt toch nog een 12.12m laten opmeten (6c cm onder zijn indoorpr).  Alle ogen waren echter gericht op Matthias Quintelier, die met stip, de favoriet was voor de titel bij de beloften.   Matthias liet meteen een verre worp van 16.32m opmeten en deed er nadien nog een schepje bovenop met 16.53m, weerom een nieuw pr  en zijn eerste Belgische beloftentitel !  Proficiat !    Met een bronzen medaille voor Paulien en een gouden kampioenstitel voor Matthias (twee nieuwe clubrecords ook) en een jaarbeste voor Nele en een pr voor Cedric, Paulien en Matthias, mochten we ook nu nog maar eens terugblikken op een geslaagd Belgisch kampioenschap.

Dirk De Herdt

 

Uitslag,fotoalbum

18.02.2017 – BK indoor - Gent

Christian Iguacel Belgisch kampioen AC  200m indoor !

 

Broer en zus Marynissen mochten de spits afbijten voor AVKA.  Elies  aan de slag in het kogelstoten en Wim in het verspringen.  Elies startte beetje ondermaats aan haar wedstrijd maar herpakte zich in dederde beurt met een stoot van 11.54m, helaas voor haar deed nadien nog iemand net iets beter waardoor ze uit de finale werd gekegeld.   Wim legde in het verspringen een soortgelijk redelijk onstabiel parcours af met liefst drie nulsprongen maar in de allerlaatste beurt liet hij toch maar mooi nog 7.23m opmeten, net genoeg voor het brons toen.  Ook hier pech voor AVKA want ook de concurrentie sprong verder in de laatste beurt waardoor Wim, als vierde, net naast het podium viel.  Nog meer net niet, dit keer voor Ruben Devrieze die over de 60m H raasde in een nieuw pr van 8”35, helaas de negende tijd en geen finale voor Ruben.  Paulien Couckuyt snelde in 8”97 over de 60m H, amper 8” boven haar pr.   Gorik De Herdt kon in het hinkstapspringen nog steeds niet voluit gaan door een aanslepende liesblessure wat zich vertaalde in een sprong van 12.35m, hij werd achtste.  In het kogelstoten zagen we de broers Van Campenhout een hevige broederstrijd leveren voor een plaatsje in de finale.  Jordi toonde zich finaal de betere met een stoot van 13.80m amper één klein centimeterke beter dan Jannick die 13.79m liet opmeten.  Slotnummer voor AVKA was de 200m waarin twee clubmakkers aanspraak mochten maken op eremetaal.  Na afloop van de reeksen bleek dat het nog alle kanten uit kon want de finalisten liepen nagenoeg allen even snel.  Sven Van Den Bergh finishte in zijn reeks in  21”80 maar we konden duidelijk zien dat zijn laatste 30m duidelijk ‘gecontroleerd’ werden afgelopen, een lichte blessure zou blijken.  Sven nam dan een moeilijke maar zeer wijze beslissing om niet meer te starten in de finale met het oog op belangrijkere afspraken later op het seizoen.  Good choice, Sven !  Alle ogen dan op Christian Iguacel die in de reeksen al een sterke indruk liet met een tijd van 21”68 maar in de finale een hele kluif had aan Victor Hofmans van OLSE, maar Christian bleef  ‘cool’ en dook op het juiste moment naar de finish met weerom een nieuwe besttijd : 21”62  en indoorkampioen van België AC !  Dikke proficiat !

Conclusie : met enkele zeer knappe prestaties van onze atleten en de kampioenstitel van Christian Iguacel mogen we terugblikken op een geslaagd BK, al was het ook een beetje het kampioenschap van net niet…

Dirk De Herdt

 

Uitslag, fotoalbum

 

05.02.2017 – PK veldlopen - Herentals

3 medailles

 

We vreesden voor een modderig parcours na de regenval van zaterdag, maar dat viel heel goed mee.

 

3 AVKA atleten gingen met een medaille naar huis.  Kobe Geyskens liep steeds attent mee voorin op de 2e of de 3e plaats. Op 500m van het einde ging hij aan kop, maar dat bleek te vroeg te zijn, zodat hij uiteindelijk als 2e over de meet ging. Toch wel heel knappe prestatie als je weet dat hij deze winter al gesukkeld heeft met een knieblessure en dat verkoudheden en ziektes ook al meermaals van de partij waren. Ook Elke Godden mocht op het 2e schavotje. Van bij de start gingen er al direct 3 atletes ervandoor, waaronder Elke. De provinciale kampioene ging er na ruim 1 ronde alleen vandoor, waarna ook Elke een gat sloeg op nummer 3. Zij moest echter het tempo strak houden om zekerheid te behouden voor die 2e plaats. Onmiddellijk na de start werd zij in beslag genomen voor dopingcontrole, wat toch nog ettelijke uurtjes in beslag nam. David Hellinx ging bij de masters M45 als 3e over de meet en dat terwijl hij twijfelde om naar Herentals af te zakken.

 

Rhune Berben was ook niet ver van de medailles verwijderd, hij werd knap 4e bij de 1e jaars miniemen.

Bij de 2e jaars benjamin stonden 32 jongens aan de start, waarvan er maar liefst 8 AVKA atleten waren, dwz 1 op 4 was van AVKA en 5 van hen eindigde in de eerste wedstrijd helft: Senne Loos (9e), Robbe Mommaerts (11e), Tijl Plessens (12e), Maxim Doncke (14e) en Simon Thonon (15e).

 

In totaal namen er 47 AVKA atleten deel, waarvan 31 jeugdatleten (ben/pup/min).

 

Alle resultaten vind je in de uitslag ; zie ook VAL-website 

 

04-05.02.2017 – BK en KVV meerkamp - Gent
Laura Van Den Brande Vlaams en Belgisch kampioene

Laura Van Den Brande werd met 3230p Belgisch en Vlaams Kampioene vijfkamp bij de kadetten, en dit als eerstejaarkadet ! Dikke proficiat !

Verdere resultaten vind je in de uitslag. Zie ook VAL-website,fotoalbum

29.01.2017 Matthias Quintelier Vlaams indoorkampioen AC kogelstoten.

Avka scoort 4 medailles op het KVV

 

Twaalf  AVKA-atleten werden weerhouden voor dit indoor kampioenschap van Vlaanderen.  Ine Hermans snelde in haar 200m-reeks naar 26”68 en over de 60m horden deed ze vandaag 9”25 (11” boven haar pr).  Charlotte Hargreaves (sch) liep haar 400m reeks in 60”98.  Jeroen Van De Vreken bleef net als op het PK met een eindtijd van 9”06 weerom net boven de 9”.  In het hoogspringen was Ruben Devrieze in goede doen en met een sprong over 1.98m pakte hij mooi de bronzen medaille.  In dezelfde wedstrijd  bevestigde Cedric Mampuys (jun) met een sprong over 1.85m.  David Hellinx (mas45) liep een erg degelijke 1500m om met 4’12”55 net iets sneller te finishen dan op het PK.  Gorik De Herdt sprong een seizoensbeste in het hinkstapspringen die 12.65m werd opgemeten.  Cedric Mampuys landde in dezelfde wedstrijd op 12.38m.  In het polsstokspringen wipte Ruben Devrieze over 4.20m.

De volgende wedstrijden van onze AVKA atleten waren razend spannend en ook bijzonder succesvol  !   Wim Marynissen sprong in het verspringen naar brons met een afstand van 7.44m in een wedstrijd waar de top drie steeds sprong na sprong wisselde en het verschil tussen de eerste vier in de einduitslag amper 12 cm bedraagde.  Ook in het kogelstoten was het erg spannend tot de voorlaatste poging.  Toen stootte Matthias Quintelier de 7,26 kg naar 16.34m om nadien nog beter te doen met een worp van 16.36m !  Met deze worp werd hij voor de eerste keer Vlaams kampioen AC.  Proficiat !  Ook in het kogelstoten kwam Jordi Van Campenhout bijzonder sterk voor de dag met een stoot van 14.07m en daarmee was hij bijzonder tevreden.

De allerlaatste wedstrijd was de 200m waar onze atleten Christian Iguacel en Sven Van den Bergh een onderling duel uitvochten op het scherp van de snee.  Bij het uitkomen van de laatste bocht was alles nog mogelijk maar Sven snelde iets sneller naar de koploper om op amper 1” van de titel te sneuvelen.  Maar met een nieuw pr van 21”64 mag hij best tevreden zijn én met zijn zilveren medaille, Christian, herstellende van ziekte, finishte als derde in 21”82.  Met brons mee het podium op.

Een bijzonder succesvol KVV dus voor AVKA met een kampioenstitel en daarnaast nog een zilveren en twee bronzen medailles.  Knap werk !
Dirk De Herdt

 

Uitslag. Zie ook VAL-website, fotoalbum; publicaties.

 

07.01.2017 - PK indoor alle categorieën

30 medailles voor AVKA

Traditioneel scoren de atleten van AVKA sterk tijdens de provinciale indoorkampioenschappen. Zo rondde AVKA ook dit jaar de kaap van de dertig medailles en dat voor het vierde jaar op rij. 30 medailles op 99 geleverde prestaties is en blijft een mooi gemiddelde.
We zagen verder nog heel wat mooie prestaties, die niet altijd in medailles werden omgezet. Een dikke proficiat aan alle deelnemers!

Hieronder een overzicht van de medaillewinnaars:

GOUD 11x     ZILVER 8x     BRONS 11x    
Nathalie Van Der Vorst KAD Hoog 1m52 Cedric Mampuys JUN HSS 12m46 Laura Van Den Brande KAD Hoog 1m49
Laura Peeters SCH Kogel 12m87 Kobe Scheerder SCH Ver 6m00 Wim Marynissen SEN 60m 7"12
Gorik De Herdt SEN HSS 12m54 Paulien Couckuyt SEN 60mH 9"01 Ferre Truijen SCH Ver 5m93
Laura Van Den Brande KAD 60mH 9"42 Kobe Scheerder SCH 60mH 8"82 Jomme Berben KAD 200m 25"81
Ruben Devrieze SEN 60mH 8"47 Eva Defloor KAD 400m 66"20 Ruben Devrieze SEN Ver 6m56
Charlotte Hargreaves SCH 400m 61"44 Paulien Couckuyt SEN 400m 61"72 Nathalie Bruynseels SCH 60mH 9"49
Cedric Mampuys JUN Hoog 1m86 Matthias Quintelier SEN Kogel 15m80 Sofie Verbert KAD 400m 71"99
Sven Van Den Bergh JUN 400m 49"19 Ben Vermeulen SCH 800m 2'09"19 Nathalie Bruynseels SCH Ver 5m33
Christian Iguacel SEN 400m 50"19         Laila Mouqni JUN 800m 2'42"86
Kobe Geyskens KAD 800m 2'12"41         Suus De Maeyer KAD 800m 2'19"81
Niels Vermeulen JUN 1500m 4'30"86         David Hellinx SEN 1500m 4'12"83

 

Uitslag - zie ook VAL-nieuws - zie foto's in fotoalbum - zie publicaties

 

26.12.2016 - Indoormeeting RCG

 

Heel wat AVKA atleten hielden een test voor het PK !

 

Uitslag - zie publicaties
 

01.11.2016 - WK Australië (Perth)

3 medailles voor Gerda Andries

 

24 oktober vertrokken Luc, Bob en ik naar het wereldkampioenschap masters in Austalië.
Na een lange reis  van 24 uur kwamen we ’s avonds aan in het warme Perth.

Geen tijd voor de jetlag want de volgende dag moest ik reeds aantreden voor het polsstokspringen.
Zonder verwachtingen nam ik deel aan dit onderdeel.
Helaas moest ik bij het inspringen vaststellen dat er geen geschikte stok voor mij voor handen was.  Het inspringen werd ingekort omdat de vorige reeks langer sprong dan gepland was. Het zat dus allemaal niet mee.  Gelukkig was de zon van de partij!  De wedstrijd verliep moeizaam maar behaalde toch nog een 3e plaats.. Spijtig van de minder goede resultaat.

Terwijl Luc zijn tweede dag van de 10kamp afwerkte in het ene stadion, starte ik in het andere stadion met de eerste dag van de 7kamp. De zon straalde wat ten goede komt van de prestaties.  De wind deed ook zijn best wat iets minder was voor de horden, maar dat was voor iedereen.
De eerste dag van de 7kamp sloot ik af op een 4e plaats en een nieuw Belgisch record op het hoogspringen, 1.42 m.
Dag 2 van de 7kamp ..... regen, wind en zeer koud. Pff, verspringen en speer in de regen .... Het zat niet mee vandaag.  Ik zou het podium halen, dat was mijn doel.   Alles diende dus te gebeuren op de 800 m.  Ik pakte het taktisch aan en bleef achter mijn tegenstander.  Bij het doorkomen van de eerste ronde was het tempo zo traag ..., ik moest versnellen.  Een lange sprint van 350 meter leverde mij uiteindelijk een 3e plaats op, weliswaar in een iets mindere tijd.  Maar binnen is binnen !!

Geen tijd voor rust, de reeksen van de 300 m horden volgde de dag nadien. Ik plaatste me met de beste tijd voor de finale de volgende dag. Vol zelfvertrouwen stond ik aan de start.  Men rechtstreekse concurrent stond in de baan voor me, dat zat  mee.  Aan de tweede horden had ik haar te pakken, maar ze zat me op de hielen.  Ik moest het volhouden..  Voor deze titel was ik gekomen en die zou ik niet afgeven.  In een mooie tijd en eveneens een nieuw belgisch record 49.16 mocht ik de titel van wereldkampioen 2016 op mijn naam schrijven.

Nog niet gedaan, want de reeksen van de 80 m horden volgde de dag nadien.  Met de 4e besttijd kon ik me eveneens plaatsen voor de finale.  De tijden lagen dicht bij elkaar.  Misschien zat er nog een podiumplaatske in. Helaas had ik in de finale een slechte start maar kon ik de 4e plaats behouden, eveneens met een nieuw belgisch record 13.39.

Op vraag van de teamleider van de Belgische ploeg nam ik ook nog deel  aan de 4 x 100 m op de laatste dag van het kampioenschap.
Ook hier kon ik met opgeheven hoofd fier zijn op ons resultaat.  België werd 4e wat niemand verwachtte.  Vooraf werd gedacht aan een 5e of 6e plaats.  Je ziet alles moet gelopen worden, prijzen worden aan de lijn uitgedeeld.


Op dag 2 begon Luc aan de 10 kamp. Met hier en daar enkele goede resultaten sloot hij dag 1 af op een 17e plaats.
Zijn 2e dag verliep in het zelfde elan met één uitzondering.  In het afsluitend nummer, de 1500 m ging hij er in de laatste ronde van door en mocht met een mooie voorsprong de race op zijn naam schrijven in een mooie tijd.
Hij eindigde als 15e in deze 10 kamp.

De volgende dag liep hij de 400 m horden maar dat zat niet mee waardoor het resultaat ook niet goed was.

In tegenstelling tot de 400 m horden, kon hij dit kampioenschap nog met een mooie prestatie afsluiten. In de 3000m steeple behaalde hij een 6e plaats in een nieuw persoonlijk record.

Bob volgde alle wedstrijden en was een van onze beste supporter. 

Nu nog 3 weken genieten van onze vakantie in Australië.  Daarna  gaan we er terug tegen aan.  Op naar het volgende kampioenschap !!!
Daegu 2017 ?  Denemarken 2017 ?  Málaga 2018? Toronto 2020 ?


Gerda Andries

 

 

Uitslag - zie foto's in fotoalbum - zie publicaties

 

 

 


 

 


 

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2015-2016 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2014-2015 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2013-2014 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2012-2013 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2011-2012 <<<<<<<<<<<<

 <<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2010-2011 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2009-2010 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2008-2009 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2007-2008 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2006-2007 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2005-2006 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2004-2005 <<<<<<<<<<<<