Laatst bijgewerkt op

06.07.2019

 

Aangepaste rubrieken
06.07    Foto album
04.05   
Uitslagen
05.02    AVKA Agenda

11.12    Trainers

06.12    HR

02.12    Bestuur

08.11    Clubrecords

28.06    Publicaties

16.03    2e hands

GDPR
Privacy verklaring

zie bijlage


 

20/07/2019
Open meeting
te Aartselaar

Uurrooster

Helpers gevraagd

Zomerkalender

jeugd 2019

zie bijlage

 

 

Preventief sportgeneeskundig onderzoek
via de club : info bij Nancy Van Perre
zie bijlage

 

Opleiding AED SP1 CU MEDICAL NL
VIDEO

       

 

RECENTSTE VERSLAGEN

 

29.06.2019 BK Juniors en Beloften te Lebbeke
 

Uitslag - Foto's
 

29.06.2019 PK Jeugd te Turnhout
 

Uitslag
 

15-16.06.2019 BK Masters te Sint-Niklaas
 

Uitslag dag 1 - Uitslag dag 2
 

15.06.2019 AAS-meeting te 's Gravenwezel
 

Striemende regen, toetsen, proefwerken,… Het hield onze atleten niet tegen om massaal aanwezig te zijn op deze meeting. Gelukkig klaarde het weer in de loop van de namiddag op en konden we zelfs afsluiten onder een stralende hemel. Bij de benjamins dames sprong Hanna Cools over 1m22. Silke Loos liet dan weer zien dat een assepiste toch mogelijkheden biedt voor een uitstekende tijd op de 600m. Ook Femke Verhoeven zette een scherpere tijd neer op deze afstand. Het publiek zag hoe de benjamins heren als groep op kop liepen tijdens de 600m. Bij de pupillen dames demonstreerde Emma Cools tijdens het hockeywerpen. Zij gooide een afstand van 34m36. Bijna 4m verschil met de tweede in de rangschikking! Nina Leboda behaalde een pb op het hoogspringen, Janne Van Den Brande en Lucie Van Dorst behaalden dan weer een pb tijdens het hockeybalwerpen. Bij de pupillen heren stonden in hoofdzaak kampnummers op het programma. Stef Lingier liet alvast een pb optekenen tijdens het discus- en hockeywerpen. Bij de miniemen dames zetten Nanou D’eer en Laura Schillemans hun beste beentje voor. Beide dames zetten doorheen de dag dan ook mooie resultaten neer. De miniemen heren gingen er dan weer helemaal voor tijdens het verspringen. Tibo Leboda sprong een zeer knappe 5m03 terwijl de andere jongens flirten met de 4m-grens. Wannes Verbelen stond dan weer zijn mannetje toen hij - door omstandigheden - zijn 1000m moest lopen met de kadetten jongens. Bij de kadetten dames tot slot verdedigde Lara De Beuckelaer de AVKA-kleuren en zette een uitstekende prestatie neer tijdens het kogelstoten.

Verslag - Sandy Van Wabeke

Uitslag - Tussenstand
 

10.06.2019 PK Meerkampen jeugd te Duffel
 

Op enkele verfrissende buitjes na, mochten de deelnemende benjamins, pupillen en miniemen toch vooral presteren onder een stralende zon. De extra zuurstof op het einde van de dag tijdens de slotloopnummers was welgekomen en stond de prestaties zeker niet in de weg. Er werd dan ook uitstekend gepresteerd door onze atleten! Bij de benjamins dames kaapte Hannah Cools de gouden medaille weg met een totaal van 1425 punten. Ook bij de pupillen jongens was er eremetaal: zilver voor Simon Thonon met 2067 punten en brons voor Senne Loos met 1913 punten. Tot slot kaapte Tibo Leboda nog overtuigend het goud weg bij de miniemen jongens met een totaal van 3499 punten. AVKA was daarenboven zeer goed vertegenwoordigd met in totaal 35 deelnemers. Een mooie dag met mooie prestaties en meerdere pb’s voor onze atleten.

Verslag - Sandy Van Wabeke

Uitslag - Foto's
 

07.06.2019 PK Steeple te Booischot
 

Uitslag
 

02.06.2019 Beker van Vlaanderen masters te Merksem
 

Uitslag - Eindstand - Foto's
 

01.06.2019 AAS-meeting te Essen
 

Onder een nietsontziende zon vatten onze atleten hun meeting op Essen aan. De pupillen heren straalden alvast op hun aflossingsnummer: slechts enkele hondersten nog verwijderd van het clubrecord! In de loop van de namiddag volgden nog enkele topprestaties, waaronder een top 3 voor onze AVKA-atleten bij het speerwerpen. Bij de benjamins heren lieten Kobe en Alex Van Der Spiegel voor het eerst prestaties optekenen. Hopelijk hebben ze de smaak te pakken! Stan Plessers toonde ons een mooie sprong en een knappe worp tijdens het hockeywerpen. Kyan Janssens liet een pb opteken tijdens zijn 600m. Een knappe prestatie gezien de weersomstandigheden. Bij de benjamins dames verbeterde Fenne De Moor zich tijdens het verspringen en liep Silke Loos een van de snellere tijden op de 600m. Bij de pupillen dames zagen we een mooie prestatie van Emma Cools tijdens het kogelstoten en van Camie Willaert tijdens het hordelopen. Ook bij de miniemen heren liep het vlot met o.a. een nieuwe besttijd voor Lenn Cools tijdens het hordelopen. Jelle Sacre liet zich dan weer opmerken tijdens het kogelstoten en Jasper Callaert liet een hoogte van 1m35 optekenen. Lumbo Adão Sessenta zagen we een snelle tijd optekenen tijdens zijn 150m. Bij de miniemen dames liet Lieselot Mertens een nieuw pb optekenen tijdens het verspringen. Laura Schillemans leek geen last te hebben van de hitte: enkel maar pb’s deze meeting! Bij de cadetten jongens trotseerde Yoran Vandekerckhove de hitte. Hij liet een nieuw pb optekenen tijdens het speerwerpen.

Verslag - Sandy Van Wabeke

 

Uitslag - Tussenstand
 

25.05.2019 AAS-meeting te Brasschaat
 

Zaterdag 25 mei zakten onze atleten af naar Brasschaat waar ze een goed gevuld programma met heel wat technische nummers voorgeschoteld kregen. De benjamins heren toonden opnieuw wat ze waard zijn op de 60m en het kogelstoten. Tijdens het verspringen lieten Laurent Lamot, Jack Vosters en Andreas Thonon meer dan 3m optekenen. Bij de benjamins dames gooiden Lilo Van Rompaey en Fien Goddefroy voor het eerst met de hockeybal. Beide dames gooiden voorbij de 10m-lijn. Bij de pupillen heren behaalden Senne Loos, Simon Thonon en Arne Van Bael een pb op de 60m horden. De pupillen dames lieten zich deze meeting opmerken tijdens het hockeybalwerpen. Zo flirtten Emma Cools en Ymke Sanders met de 30m-lijn. Fleur Vingherhoets en Juno Van Rompaey zetten dan weer een mooie prestatie neer op de 1000m. De miniemen heren vulden hun sportieve namiddag met heel wat pb’s: Jarne Loos en Stan Van Dorst op de 1000m, Wannes Verbelen en Jens Weyns tijdens het discuswerpen, Tibo Leboda, Kobe De Beuckelaer en Jelle Sacré op de 80m horden en Mats Vaerten en Jente Vingherhoets tijdens het speerwerpen. Bij de miniemen dames zetten Nanou D’eer en Rowen Lemmens een mooie tijd neer op de loopnummers. Yentl Blommers en Ashley Teck gingen beiden voor een nieuw pb tijdens de kampnummers. En ook bij de cadetten heren en dames volgden nog enkele pb’s: Lara De Beuckelaer tijdens het kogelstoten, Rhune Berben en Yoran Vandekerckhove op de 100m horden.

Verslag - Sandy Van Wabeke

 

Uitslag - Tussenstand
 

19.05.2019 Beker van Vlaanderen alle categorieën heren te Lokeren
 

Uitslag - Eindstand
 

18.05.2019 Beker van Vlaanderen alle categorieën dames te Aartselaar

 

Er was op voorhand aangekondigd dat onze dames konden promoveren. Maar toch was het tot het laatste moment spannend om te zien of ze daadwerkelijk bij de eerste 2 konden zijn. Uiteindelijk bleek de eerste plaats buiten bereik, maar de 2e plaats werd wel binnengehaald met 5 punten voorsprong op de 3e, en daardoor werd de promotie dus een feit. Proficiat dames !
 

Ze behaalden maar liefst 4 individuele overwinningen : Paulien Couckuyt op de 400m (54”34), Laura Van den Brande in het hoogspringen (1m71), Laura Peeters met de kogel (12m21) en Joke Liefooghe met de discus (35m69). Een 2e plaats werd behaald door opnieuw Paulien Couckuyt op de 200m (24”15) en Ine Hermans in het verspringen (5m46). Een 3e plaats was weggelegd voor Ine Hermans op de 100m (12”66) en Kim Stuer met het speerwerpen (34m01). De overige broodnodige punten werden binnengerijfd door Nathalie Bruynseels op de 100m horden (15”70), Ilke Vermeulen op de 800m (2’38”80), Hannelie Somers op de 1500m (6’09”59), Marie Van Dyck op de 3000m (14’52”03) en Nathalie Van De Vorst in het hinkstapspringen (10m55).
 

En met een sterke prestatie van de beide aflossingsploegen, in een onuitgegeven samenstelling, werd deze succesvolle wedstrijd afgerond.

 

Uitslag - Foto's
 

12.05.2019 AAS-meeting te Boechout
 

Zondag 12 mei kleurde de atletiekpiste van Boechout AVKA-blauw. De benjamins heren misten hun start alvast niet en zetten mooie prestaties neer op de 60m. Bij het kogelstoten lieten ze allemaal meer dan 5m optekenen. Jack Vosters wierp zelfs een mooie 6m75. Zij sloten de dag af met hoogspringen. De benjamin dames gaven na een lange dag wachten het beste van zichzelf tijdens het kogelstoten, de 60m en het hoogspringen. Hannah Cools verstevigde alvast haar eerste plaats in het klassement met enkele mooie pb’s. De pupillen heren en dames zetten hun beste beentje voor bij de loopnummers. Op de kampnummers behaalden Simon Thonon, Milan Janssens, Arne Van Bael en Youssef Amghar een hoogte van 1m15. Ymke Sanders en Jana De Bruyn wierpen meer dan 13m tijdens het discuswerpen. Ook tijdens het verspringen en het kogelstoten werden mooie prestaties opgetekend. Bij de miniemen heren werden heel wat pb’s opgetekend, waaronder een mooie sprong van 4m88 door Tibo Leboda. Bij de miniemen dames liet Laura Schillemans een mooie 7m97 optekenen tijdens het kogelstoten. Ook de cadetten dames en heren gingen aan de slag op deze veelal zonnige meeting. De Beuckelaer Lara liet een nieuw pb optekenen op het verspringen, Ina Meuris verdedigde de AVKA-kleuren op het discuswerpen en Yoran Vandekerckhove zette een uitstekende prestatie neer op het verspringen.

Verslag - Sandy Van Wabeke

 

Uitslag - Tussenstand
 

05.05.2019 Beker van Vlaanderen kad-sch jongens te Merksem

 

Meimaand, interclubmaand, nadat onze meisjes zaterdag in het eigen Aartselaar hun interclub afwerkten was het zondag de beurt aan de cadetten en scholieren jongens om hetzelfde te doen in Merksem. 

Nadat de bezetting tot de dag zelf nog gewijzigd werd, startte de wedstrijd om 13u30 met het hoogspringen en discuswerpen voor de scholieren. Lees hier verder ...


Uitslag - Eindstand
 

04.05.2019 BK 10.000m te Oudenaarde

 

Knap debuut van Elke Godden op deze 10.000m. Ondanks de koude avond en de sterke winde zette ze een sterk PR neer met 35'35"85, en een 4e plek in dit BK. Ook Walter De Bondt nam deel aan dit BK en hij kwam met 36'25"63 dicht in de buurt van zijn PR.


Uitslag
 

04.05.2019 Beker van Vlaanderen kad-sch meisjes te Aartselaar


Uitslag - Foto's
 

28.04.2019 Beker van Vlaanderen pup-min jongens te Hamme
 

Daags na de meisjes mochten de jongens de spikes aanbinden om de clubkleuren te verdedigen. De weergoden beloofden net als zaterdag niet veel goeds. Dus vertrokken we gepakt met onze tent richting Hamme.

Al tijdens de opwarming bleek dat er een aantal in goede doen waren. Zo behaalde Simon een mooie 2de plaats in het hoog- én verspringen. Arne besloot dezelfde weg te volgen: een 4de plaats bij het kogelstoten en een 5de plaats bij het hockeybalwerpen.  Maar dé prestatie van de dag kwam van Tibo Leboda. Het speerwerpen zette hij met een worp van 35m43 volledig naar zijn hand. Om dan nog maar te zwijgen van de 300 meter. Het 13 jaar oude clubrecord heeft hij van de tabellen gelopen. Zijn eigen naam staat daar nu te blinken met daarachter een tijd van 41”46.  Proficiat Tibo! Maar ook een dikke proficiat aan alle andere deelnemers. Iedereen heeft heel hard gestreden en alles gegeven . Dit  resulteerde in een knappe 3de plaats. We hebben zelfs even mogen hopen op de finale… om dan op het laatste een plaatsje te zakken.

Namens de trainers bedankt aan alle atleten om van deze dag een topdag te maken. Ook bedankt aan alle ouders om hun zoon (zonen) te komen aanmoedigen. Zij hebben hier enorm van genoten!


Uitslag - Eindstand - Foto's
 

27.04.2019 Beker van Vlaanderen pup-min meisjes te Bornem


Op zaterdag 27 april 2019 was het tijd om nog eens te tonen wat AVKA wel niet allemaal kan. Met veel enthousiasme stonden de pupillen en miniemen meisjes paraat om zoveel mogelijk punten te verzamelen als team. Vorig jaar was er een stralende zon, maar die werd deze keer verdreven door koude, wind en regen… jammer. Toch hield dit de meisjes niet tegen om zeer goede resultaten neer te zetten. De persoonlijke records werden één voor één verbroken en dit zorgde voor heel wat plezier. Bij het verspringen van de pupillen meisjes waren het Jana, KatoLayana en Emma-Elisabeth die hun uiterste best deden. Jana behaalde hier de tweede plaats met 3m69. Bij de miniemen waren het Ashley en Lieselot die alles gaven dat ze konden. De 60mH bij de miniemen meisjes werd gelopen door Yentl en Rowen. Bij de pupillen meisjes waren dit Nina en Lucie. Alle vier deden ze hun uiterste best. Bij het kogelstoten haalden de miniemen meisjes Laura (8m12) en Lieselot (7m01) mooie prestaties en Ashley behaalde een goede sprong van 1m25 bij het hoogspringen. Het hockeybal werpen bij de pupillen meisjes was een echt succes. Emma (31,30m) en Ymke (30,68m) zorgden ervoor dat de eerste en tweede plaats voor AVKA waren. Ook Nina (22,43m) en Janne (11,46m) legden een mooie prestatie af. Lieselot waagde haar dapper aan de 300m en liep een tijd van 59.44. De 80m werd gelopen door Rowen, Ashley en Yentl en de 60m door Jana, Kato, Lucie en Janne , allen in goede tijden. Bij het kogelstoten van de pupillen behaalde Emma met een afstand van 7m31 de eerste plaats. Kato, Emma-Elisabeth en Layana toonden ook wat voor een mars ze in zich hadden. Jana en Ymke behaalden respectievelijk 1m10 en 1m bij het hoogspringen. Bij speer zagen we een enthousiaste Laura die haar persoonlijk record verbrak. De 150m werd gelopen met veel doorzetting door Rowen en Yentl. De laatste proef voor de aflossingen was de 1000m. De weersomstandigheden waren slecht en dat maakte het nog eens extra zwaar voor: YmkeLayana, Nina, Janne en Laura. Goed gedaan meisjes. De dag werd afgesloten met de 4X60 en 4X80. Een welverdiend applaus voor jullie 9de plaats!


Uitslag - Eindstand
 

20-22.04.2019 PK alle categorieën te Merksem en Mol

 

23 medailles voor AVKA

Het absolute hoogtepunt van dit PK kwam van Paulien Couckuyt, die zich niet alleen kroonde tot Provinciaal kampioen op de 400m horden, maar tevens het minimum behaalde voor het EK voor beloften. Dat EK vindt later dit jaar plaats in Gavle - Zweden.

Dit jaar waren er 4 meervoudige Provinciale Kampioenen : Matthias Quintelier (kogel en discus), Laura Van den Brande (hoog en 100mH), Laura Peeters (kogel en discus) en Joke Liefooghe (kogel en discus) die ook nog zilver haalde met het speerwerpen.


Een overzicht van de medaillewinnaars:

GOUD 9x     ZILVER 6x     BRONS 8x    
Couckuyt Paulien SEN 400mH 58"31 Liefooghe Jo-Anne SCH Speer 34m72 Massart Maxim SCH Kogel 11m67
Quintelier Matthias SEN Kogel 17m06 Hermans Ine SEN Ver 5m44 Vermeulen Ben JUN 800m 2'05"78
Quintelier Matthias SEN Discus 46m71 Van De Vorst Nathalie SCH 400mH 66"11 Scheerder Kobe JUN 100m 11"62
Van den Brande Laura SCH 100mH 15"04 Van De Vorst Nathalie SCH Hoog 1m52 Godden Elke SEN 1500m 4'41"92
Liefooghe Jo-Anne SCH Kogel 13m68 De Herdt Gorik SEN Hinkstap 12m40 Bruynseels Nathalie JUN 100mH 15"53
Van den Brande Laura SCH Hoog 1m70 Scheerder Niels SCH 110mH 16"14 Annys Nicolas SEN Ver 6m54
Peeters Laura JUN Kogel 12m03         Utens Nils SEN Speer 49m49
Liefooghe Jo-Anne SCH Discus 33m98         Peeters Nele SEN Discus 33m84
Peeters Laura JUN Discus 33m62                

 

Uitslag dag 1 - Uitslag dag 2

 

14.04.2019 AAS-meeting te Aartselaar
 

We beten vol goede moed de spits af met de eerste wedstrijd van het AAS-criterium. We waren op onze eigen meeting aanwezig met 49 jeugdatleten en 6 cadetten. Als club waren we dan ook de grootste. Er sneuvelden heel wat records. Voor sommigen was het ook hun eerste wedstrijd, spannend allemaal. Er waren gelukkig 13 trainers aanwezig om hen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Om te beginnen liep bijna elke AVKA atleet mee in een estafetteploeg. We behaalden hier maar liefst 3 reeksoverwinningen. De benjamins meisjes knalden op hun 60m. Hannah Cools blonk uit in het verspringen met 3,59m wat een bijzonder knappe prestatie is voor een benjamin. Bij de pupillen meisjes werden er vooral records gelopen bij de 1000m. Ze gingen er als een speer van door en beten moedig door. Ook de kogel was voor hen een record-discipline. Bij de miniemen meisjes verbrak Yentl al haar records. Ook Ashley en Rowen behaalden 2 beste prestaties, TOP! Laura gooide haar record met de speer. Nanou, terug van weggeweest, liep een knappe 80m. De benjamins jongens sprongen bijna allemaal over de 3 meter. Ze verbeterden zichzelf bij elke sprong. Bij het kogelstoten was de concentratie wat weg waardoor ze minder presteerden dan ze eigenlijk kunnen. Bij de pupillen jongens vielen er veel records op de 60 meter. De kogel ging wat minder maar het verspringen was ook een top nummer voor de meeste jongens. De miniemen jongens lieten zich van hun beste kant zien in het hoogspringen. Er sprongen 3 jongens over 1,30m. Ook bij het speerwerpen ging het vlot. Voor sommigen was dit de eerste keer dat ze speer hadden in plaats van hockeybal. De 1ste 150m van het seizoen was een recordnummer voor velen. Op naar de beker van Vlaanderen, Jullie zijn er duidelijk klaar voor!

 

Uitslag - Foto's - Tussenstand
 

25.02.2019 Selectie EK Indoor Glasgow 01-03.03.2019
 

Deze namiddag zijn de selecties bekend gemaakt voor het EK indoor te Glasgow komend weekend, Bij de geselecteerden ook Paulien Couckuyt. Ze zal deel uitmaken van de 4x400m ploeg dankzij de schitterende wedstrijd die ze liep op de IFAM eerder deze winter. Met een tijd van 54”57 zette ze  eerder deze winter een dik PR neer diep onder de 55” (5e tijd in België dit jaar), hiermee haalt ze nu ook haar eerste selectie voor een internationaal kampioenschap als senior binnen. Eerder liep ze als scholier al naar brons op de 4x100m op de EYOF in Utrecht in 2013.

Gezien er op dit EK indoor enkel een finale gelopen wordt, is de kans eerder klein dat ze in actie komt, maar je weet natuurlijk nooit... De 4x400m bij de vrouwen wordt gelopen op zondag 3 maart om 21u40 (20u40 lokale tijd).

In elk geval proficiat met je selectie Paulien!

Gorik De Herdt

 


 

24.02.2019 BK Veldlopen Brussel
 

In het voorprogramma van het BK veldlopen kwam miniem Tibo Leboda aan de start. Hij liep een verstandige wedstrijd, snel gestart in de eerste ronde, maar toch met enige reserve. De 2e ronde ging hij bergop verschillende van zijn concurrenten voorbij, en met een snelle finish kwam hij nog op een knappe 4e plaats terecht.

Elke Godden was onze enige deelneemster aan dit BK. Na een uitstekend veldloopseizoen hoopte ze hier nogmaals sterk uit te pakken. Het bleek echter een mindere dag te zijn, maar ze werd uiteindelijk toch 16e tussen de nationale veldlooptop. En de 10e plaats in het eindklassement van de Cross Cup werd daarmee ook veilig gesteld.

 

Uitslag
 

17.02.2019 BK Indoor alle categorieën Gent
 

4 AVKA-atleten op dit Belgisch Kampioenschap. Van hen mocht Laura Peeters om 13u30 het kampioenschap openen in het kogelstoten. Laura eindigde achtste met een regelmatige reeks en met 11.72m als eindresultaat had ze ongetwijfeld op beter gehoopt. Hopelijk komt alles samen over 2 weken op het BK beloften en zien we dan mooie worpen van haar.

Om 16u was het dan een uurtje kijken naar de prestaties van de 3 anderen. Matthias Quintelier in het kogelstoten, Laura Van Den Brande in het hoogspringen en Paulien Couckuyt op de 400m.

Matthias en Laura gingen beiden om 16u van start in hun wedstrijd.
Laura legde een foutloos parcours af tot een hoogte van 1.68m maar helaas lag de lat op 1.71m voor haar net iets te hoog, niet slecht als je weet dat deze winter niet optimaal verliep door een kwetsuur aan de ligamenten van haar voet.

In het kogelstoten was Matthias ook gestart. Hij stootte zijn kogel in de eerste beurt naar 17.38m, titelfavoriet Philip Milanov/VAC liet 17.09m optekenen. De start van een heel spannend duel. Milanov leek verder te werpen in zijn volgende 2 pogingen maar strandde op 17.35m en 17.32m. Slechts 3 cm scheidde beiden bij het ingaan van de finale. De spanning werd elke poging groter want ze kunnen allebei verder werpen dan ze momenteel opgetekend hebben.

Ondertussen was ook Paulien Couckuyt op het ovaal verschenen, ze keek enorm uit naar deze wedstrijd. Na eerdere recordverbeteringen op de 400m kon ze zich vandaag meten met de Belgian Cheetas, de vrouwen van de nationale 4x400m-ploeg, en misschien zelfs in hun zog naar weer een nieuw record lopen. Er werd echter verschroeiend hard gestart en Paulien kon haar wagonnetje niet aanpikken bij het ingaan van de tweede ronde. Ze hield echter goed vol en kwam in de laatste 100m toch nog dichterbij een podiumplek. Paulien werd uiteindelijk vierde na een knappe race in 55”13, haar PR van 54”57 van een week eerder bleef overeind, maar ze liet toch knap Cheetah Hanne Claes/RESC achter zich die later nog gediskwalificeerd werd. Paulien bekleedt momenteel de 5e plek op de jaarranglijst 400m indoor met de tijd die ze liep op de IFAM, hierdoor dingt ze nog mee naar een ticket op de 4x400m voor het EK indoor in Glasgow over een kleine 2 weken. De selectie hiervoor wordt binnenkort bekend gemaakt.

Maar nu terug naar het kogelstoten, bij aanvang van de laatste beurt stond Matthias toch wat onverwacht nog aan de leiding. Milanov stootte echter 17.77m en Matthias kon deze worp niet meer overtreffen waardoor hij ultiem nog naar de tweede plaats werd verwezen. Toch hebben we een boeiende wedstrijd gezien. Over 2 weken volgt voor hem ook nog het BK beloften met misschien wel een bevestiging van wat we zagen in zijn opwarmingsworpen.

Met een zilveren medaille en misschien zelfs een EK-selectie kunnen we toch nog terugkijken op een mooi kampioenschap voor AVKA.

 

Gorik De Herdt

 

Uitslag
 

13.01.2019 PK Veldlopen Mechelen
 

Er werden 3 knappe podiumplaatsen behaald ! De provinciale veldlooptitel werd behaald door Tibo Leboda (MIN) en Elke Godden (SEN), en er was ook nog een bronzen plak voor Senne Loos (PUP).

Mooie top 10-plaatsen waren er ook voor Andreas Thonon (BEN - 6e), Milan Janssens (PUP - 10e), en Tijl Plessers (PUP - 10e).

 

Uitslag
 

05.01.2019 PK Indoor alle categorieën

 

14 medailles

Hieronder een overzicht van de medaillewinnaars:

GOUD 7x     ZILVER       BRONS 7x    
Jo-Anne Liefooghe SCH Kogel 13m41         Kim Stuer SEN Kogel 10m98
Nathalie Van Der Vorst SCH Hoog 1m61         Vandekerckhove Yoran KAD Hoog 1m58
Laura Peeters JUN Kogel 11m94         Jomme Berben SCH 200m 24"41
Nathalie Bruynseels JUN Hoog 1m58         Ben Cornelis SEN Polsstok 3m60
Warre Berben SCH Ver 6m05         Jannick Van Campenhout SEN Kogel 13m65
Paulien Couckuyt SEN 400m 57"09         Nathalie Van De Vorst SCH Ver 5m03
Matthias Quintelier SEN Kogel 17m20         Jelle Vermeulen SEN 1500m 4'11"22
                       

 

Uitslag

 

28.12.2018 Indoor Sylvestermeeting Heusden-Zolder
 

Vrijdagavond, in de wintermaanden niet meteen een normaal tijdstip voor een wedstrijd. Toch is deze organisatie er al enkele jaren. Dit jaar trokken Jonathan De Reys en ik Gorik De Herdt naar Limburg om een eerste prestatie neer te zetten.


Gorik was als eerste aan de beurt, hij ging testen hoe het hinkstapspringen zou zijn na een bijna een jaar zonder competitie. Na het lange wachten vooraleer de wedstrijd kon starten landde hij bij zijn beste sprong op een afstand van 12.33 m, helaas liep hij er ook een liesverrekking in zijn laatste poging. Er zat meer in, maar dat komt nog wel terug, eerst vlot zien te herstellen.

 

Jonathan mocht de wedstrijd afsluiten in de springbak, iets meer dan 1u na de oorspronkelijk geplande start. Zonder enige sprongtraining in de zandbak achter de rug stelde hij zeker niet teleur! In zijn 2e poging sprong hij al naar een nieuw PR van 5.89 m, maar liet ook nog zeker 40 cm liggen aan de plank, jammer toch. Bij zijn vijfde poging leek alles te kloppen om de 6m grens te slopen. Helaas was de afsprong iets te vlak, resultaat van deze kanonskogel, 5.90m. Opnieuw een PR maar er zat iets meer in. Dit was ook het resultaat. Mooie opener van Jonathan, de gehoopte uitschieter komt er zeker nog deze winter!

 

Gorik De Herdt

 

Uitslag
 

02.12.2018 Indoor Hoboken

 

Uitslag
 

18.11.2018 Veldloop Deinze
 

Elke Godden behaalde haar 2e veldloopoverwinning van het seizoen.

 

Uitslag
 

11.11.2018 Veldloop Mechelen
 

62 deelnemers van AVKA. Top 10 plaatsen waren er voor Andreas Thonon 4e (BEN), Milan Janssens 10e (PUP), Senne Loos 2e (PUP), Tibo Leboda 3e (MIN), Ben Vermeulen 8e (JUN) en Nina Leboda 10e (PUP).

 

Uitslag
 

04.11.2018 Veldloop Mol (Cross Cup)
 

Elke Godden was onze enige deelnemer aan de Cross Cup van Mol. Ze werd na een moeilijke wedstrijd, met 2 valpartijen, toch nog mooi 27e in totaal (14e Belgische in totaal) en 5e Belgische belofte.

 

Uitslag
 

04.11.2018 Indoor Hoboken

 

Uitslag
 

28.10.2018 Veldloop Bonheiden

 

Deze eerste veldloop van het winterseizoen kende, ondanks het begin van de herfstvakantie, toch een mooie opkomst met 50 deelnemers van AVKA. Er werden ook al meteen 2 overwinningen behaald : Tibo Leboda won bij de 2e jaars miniemen jongens, en Elke Godden haalde de eerste plaats bij de seniores dames. Verder waren er ook nog heel wat ereplaatsen in de top 10 : Hanna Cools 8e (BEN), Claire Saverys 10e (BEN), Nina Leboda 8e (PUP), Louise Vanheel 10e (PUP), Jitske De Decker 4e (MIN), Andreas Thonon 2e (BEN), Jack Vosters 7e (BEN), Milan Janssens 8e (PUP), Simon Thonon 10e (PUP) en Stan Van Dorst 5e (MIN). En ook onze andere deelnemers deden het uitstekend.

 

Uitslag
 

21.10.2018 Veldloop Gent (Cross Cup Relays)
 

3 ploegen van AVKA namen deel aan deze aflossingscross. De kadetten jongens (Rhune Berben, Dries Crauwels en Matthias Moers) hebben zich goed verweerd, en kwamen uit op een 49e plaats. De junioren dames (Eva Defloor, Hannelie Somers en Marie Van Dyck) kwamen in een sterk bezette wedstrijd tot een 25e plaats. Onze seniores dames (Jente Claes, Ilke Vermeulen en Elke Godden) werden 40e.

 

Uitslag SEN JUN KAD
 

29.09.2018 BK Ekiden (Brussel)

 

Een sterke prestatie van het gelegenheidsteam (Andy Groffen, Jelle Vermeulen, Egwin Van Minnebruggen, Jeff De Bondt, Geert Groffen en Niels Vermeulen) met een 23e plaats in de totale rangschikking op 1056 aangekomen teams. Ze werden zelfs als 14e club gerangschikt in het klassement van de mannenteams. De eindtijd van 2u40'54" is tevens een nieuw clubrecord.

 

Uitslag
 


 

 


 

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2017-2018 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2016-2017 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2015-2016 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2014-2015 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2013-2014 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2012-2013 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2011-2012 <<<<<<<<<<<<

 <<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2010-2011 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2009-2010 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2008-2009 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2007-2008 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2006-2007 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2005-2006 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2004-2005 <<<<<<<<<<<<