Laatst bijgewerkt op

30.11.2019

 

Aangepaste rubrieken
27.11    Foto album

31.10    Clubrecords

28.09    Uitslagen
05.02    AVKA Agenda

11.12    Trainers

06.12    HR

02.12    Bestuur

28.06    Publicaties

16.03    2e hands

GDPR
Privacy verklaring

zie bijlage


 

 

Preventief sportgeneeskundig onderzoek
via de club : info bij Nancy Van Perre
zie bijlage

 

 

Opleiding AED SP1 CU MEDICAL NL
VIDEO

       

 

RECENTSTE VERSLAGEN

 

30.11.2019 AVKA atleet van het jaar

Beste atleten, joggers, trainers, ouders en sympathisanten,

De clubkampioenen werden op het voorbije jaarfeest gevierd maar dit atletiekjaar was er een atlete die er een fantastisch jaar heeft opzitten. Niemand had dit zien aankomen.

Als bestuur hebben we nu beslist om deze atlete te bekronen met een nieuwe titel.  Als Europees belofte kampioen op de 400 m Horden, diverse selecties op WK niveau en oa. als lid van de Belgische aflossingsploeg van de 4 X 400 m vrouwen, beter gekend als de Cheetahs, geven wij graag voor de 1ste keer deze titel “AVKA atleet van het jaar 2019” aan PAULIEN COUCKUYT.

Paulien, bij deze nogmaals proficiat!

 

24.11.2019 Cross Cup te Roeselare

Elke Godden, opnieuw in goede doen, liep de hele wedstrijd in de top 10, en behaalde de 9e plaats.
 

Uitslag
 

24.11.2019 Veldloop te Kessel

21 zeer gemotiveerde jeugdatleten deden mee aan de mooie veldloop aan het fort van Kessel. Resultaat : 13 top-10 plaatsen waaronder 4 medailles, en 4 4de plaatsen!

3 tweedejaars benjamins kwamen in actie. Bij de meisjes had Fenne een zeer goede start, en deze heeft haar een mooie 11de plaats opgebracht. Kyan en Lasse waren wat te braaf gestart waardoor de top 10 al snel onmogelijk werd. Maar, zoals steeds, bleven ze dapper doorlopen om zo toch wat plaatsen goed te maken.

De pupillen kregen een mooi parcours van 1390m te verwerken. Silke was heel goed mee met het kopgroepje van 3, maar haar verkoudheid nam het over in de laatste 100m, toch knap 4de. Fien en Asa kenden ook een goede start en werden beloond met een 10de en 13de plaats!
Fleur had een zeer mooie verrassing in petto! Bij de tweedejaars pupillen meisjes liep zij een heel sterke wedstrijd! Proficiat met je bronzen medaille Fleur! Onze jongens Kobe en Jack waren hierna aan de beurt. Jack was zijn singlet vergeten, maar dat werd snel opgelost door een zeer goed georganiseerde pitstop van de papa’s. Kyan singlet uit, Jack singlet aan, de nummer opspelden en hopla naar de start! Even later stond Jack in dat geleende singlet met een zilveren medaille op het podium. Waauw! 4 tweedejaars pupillen jongens aan de start, 4 top-10 plaatsen! Youssef heeft eindelijk eens wat meer grinta getoond en voor de 3de maal aan het podium schalde “AVKA” door de luidsprekers! Proficiat Youssef met je knappe zilveren medaille! Bijna hadden we zelfs 2 AVKA atleten op het podium staan, Milan ging ervoor maar die 3de plaats was net niet meer haalbaar en hij moest zich tevreden stellen met de 4de stek. Ook Tyron, 6de en Elisah, 9de deden het echt geweldig!

Miniemen : 1890m. Ymke liep een fantastische race en kon beslag leggen op de 4de plaats. Ook Annelien had de goede benen meegenomen vandaag : 9de! Proficiat dametjes! Een tactische bespreking met de trainers moest onze miniemen jongens naar een goed resultaat loodsen. Maar Senne besloot toch geen afwachtende houding aan te nemen en ging er als een speer vandoor. Na de start hield hij een strak tempo aan en kwam met een grote voorsprong als 1ste over de finish. Knap goud!
Stef had er zijn zinnen op gezet om wederom een sterke race neer te zetten! Heel lang had hij een podiumplaats in het vizier maar deze was net te ver weg. Stef was toch, terecht, heel fier met zijn 4de plaats. Sam liep in het begin ook heel goed mee, maar moest helaas de strijd staken. Sam, we hopen dat het niet al te erg is en je er de volgende keer weer voor kan gaan! Onze tweedejaars miniemen jongens presteerden ook sterk. Lenn en Stan sleepten beiden een top 10 plaats in de wacht : 7de en 9de en Jente was er met zijn 13de plaats niet zo heel ver vanaf.

Goed gelopen atleten!

Verslag - Sonja Derison

Uitslag
 

23.11.2019 Veldloop te Vilvoorde

Uitslag
 

17.11.2019 Veldloop te Duffel

Ditmaal mochten onze atleten lopen in het gezelschap van een mooi herfstzonnetje.  Wat een verschil met de voorbije weken!

Na de G-atleten en de kangoeroes was het de beurt aan de benjamins.  Geen AVKA atleten aan de start bij de eerstejaars meisjes en jongens.

Lilo, Nienke
en Fenne liepen hun 800m onder luide aanmoedigingen van onze supporters.  Vooral Lilo kreeg hiervan een boost!  Na een mooie eindspurt mocht ze de bronzen medaille in ontvangst nemen!  Proficiat!
Onze jongens, Alex, Kyan, Seth en Lasse hadden heel veel pech bij de start.  Het was trekken en duwen, maar ze hebben de moed niet laten zakken en toch nog wel wat atleten kunnen inhalen.  Never give up!

Een hertekend parcours voor de pupillen.  1330m en veel bochtenwerk.  Vooral daar “achterin” .   We hadden gelukkig 2 kadetten paraat die daar het supporters-werk voor zich namen. De eerstejaars meisjes kenden ook een heel rommelige start.  Silke werd hierdoor naar achter geduwd, maar is snel aan een inhaalrace begonnen om zo toch nog een 3de plaats te behalen.  Super!
Asa begon wat twijfelachtig aan haar race maar heeft dat toch weer flink uitgelopen. Onze pupillen jongens waren weer heel goed vertegenwoordigd! 6 eerstejaars : Jack, Stan, Ibe, Laurent, Kobe (Van der Spiegel) en Kobe (Van Leemput) 5 tweedejaars : Milan (Janssens), Youssef, Tyron, Milan (De Herdt) en Daan
Bij de eerstejaars liep Jack op een 5de plaats toen hij aan de AVKA tent passeerde.   Onder het luide geroep van onze supporters liep hij een geweldige eindspurt en kwam als 3de over de eindstreep.  Knap! 
Milan Janssens kon bij de tweedejaars in de top 10 eindigen : 8ste.
We hadden enkel eerstejaars miniemen meisjes bij.  Ondanks een verkoudheid liep Nina naar de 10de plaats.  Ymke viel er net buiten en ook Jana was er niet zo ver af.

Bij de miniemen jongens stond er geen maat op de atleet van de thuis club.  Voor Senne werd het een solo-run naar de zilveren medaille.  Mooi gelopen Senne! 
Stef liep een dijk van een wedstrijd!  Die 6de plaats heeft hij echt dubbel en dik verdiend!  Ook Tijl liep een knappe race en kwam als 10de binnen.  Goed gedaan jongens! Stan kon bij de tweedejaars een 9de plaats in de wacht slepen.  Jasper en Jente maakten het groepje compleet.

Bij de kadetten dames had Laura er echt wel zin in! De eerste helft van de 2860m heeft ze zelfs lang de kop getrokken.  In de tweede helft moest ze toch haar meerdere herkennen in de concurrentes.  Maar wat een knap resultaat!  Proficiat met je 4de plaats!
De kadetten heren liepen 3390m.  Ook hier weer veel trekken en duwen tijdens de start.  Jarne werd hierdoor naar de laatste plaats verbannen.   Maar van zodra hij in zijn ritme kwam, heeft hij toch wat atleten kunnen oppikken.  Helaas net geen top 10 voor hem, maar wel dapper teruggevochten!

Verslag - Sonja Derison


Ilke Vermeulen werd bij de seniors dames 7e. Scholier Dries Crauwels was sterk begonnen, maar moest naar het einde toe wat toegeven en werd 17e. Opnieuw 3 seniors heren aan de start van de lange cross, drie broers zelfs. De familiestrijd werd beslecht in het voordeel van Jelle Vermeulen die 6e werd, Niels Vermeulen 8e en Ben Vermeulen 9e. De masters heren liepen in 1 reeks. Daarin werd Peter Leboda 2e en Geert Groffen 21ste.
 

Uitslag Dames - Uitslag Heren
 

17.11.2019 Indoor te Hoboken

Zondag 17 november namen 10 atleten deel aan de eerste indoormeeting te Hoboken. De vele atleten en hun supporters maakten alvast kennis met de nieuwe manier van starten (geen luid schot meer). Een verademing in deze sportschuur!

 

Bij de benjamins dames traden Louise Schrijvers en Elise Thonon aan. Louise zette alvast een knappe tijd neer tijdens de reeksen van de 60m. Zij behaalde een mooie tweede plaats! Elise nam voor de eerste keer de kogel van 1kg op en overbrugde alvast een afstand van 3m87. Bij de benjamins heren trad Andreas Thonon aan. Hij behaalde een knappe vierde plaats tijdens het kogelstoten met een worp van 6m57. Hannah Cools zette enkele knappe prestaties neer bij de pupillen dames. Als 1ste jaars pupil gooide zij haar kogel het verst. Haar inspanningen op het verspringen werden dan weer beloond met een tweede plaats. Bij de miniemen heren namen Arne Van Bael en Simon Thonon deel. Arne toonde zijn explosiviteit op de 60m en zijn sprongkracht tijdens het hoogspringen. Simon bevestigde op het verspringen met een sprong voorbij de 4m-grens. Op het hoogspringen behaalde hij de derde plaats bij de 1ste jaars miniemen. Bij de miniemen dames namen Rowen Lemmens en Emma Cools deel. Beide dames gingen voluit op hun 60m en toonden mooie sprongen, zowel bij het ver- als het hoogspringen. Ook bij de cadetten heren traden 2 atleten aan: Yoran Vandekerckhove en Wannes Verbelen. Beide heren toonden hun kunnen op de 60m en mochten bij de laatste 8 aantreden tijdens het verspringen.

Verslag - Sandy Van Wabeke

Uitslag
 

16.11.2019 Gouden spike
 

Paulien Couckuyt, Europees belofte kampioen op de 400 m H. is door de KBAB tot Belgische belofte van het jaar verkozen. Proficiat.

 

Link
 

14.11.2019 AVKA start met G-werking

Bekijk het gepubliceerde artikel in de krant.
 

Link
 

11.11.2019 Veldloop te Mechelen

Wat een weer opnieuw!  42 jeugdatleten trotseerden de lage temperatuur, ijskoude wind en striemende regen. Dat alleen al verdient respect. (en ook van hun ouders natuurlijk)

Bij de eerstejaars Benjamins meisjes liepen Elise en Febe hun allereerste echte veldloop. Hebben wij het goed begrepen dat dit naar meer smaakt? 
Lilo, Louise en Fenne liepen in de tweede reeks.  Lilo had er echt veel zin in en liep een geweldige race, die beloond werd met een knappe zilveren medaille!  Proficiat Lilo! Geen eerstejaars Benjamins bij de jongens. Van onze tweedejaars liep Andreas naar een hele mooie 5e plaats.  Kyan, Alex, Seth en Lasse waren onze andere moedige lopers.

De pupillen kregen een afstand van 1185m te verwerken. Bij de meisjes dacht Silke om haar stunt van de vorige cross nog eens over te doen. Dit keer moest ze in de eindfase haar meerdere herkennen in een atlete van Grimbergen. Toch nog blinkend zilver voor Silke. Heel knap gedaan! Verder deden ook Hannah, Fien, Asa en Femke hun uiterste best. Het was geen makkelijke race, maar ze zijn blijven strijden tot op het einde! Idem voor Juno, Fleur en Janne in de reeks van de tweedejaars. In totaal stonden er maar liefst 11 pupillen jongens aan de start! In de eerste reeks moedigden we Jack, opnieuw 6de!, Ibe, Laurent, Stan en Kobe aan. Bij de tweedejaars konden we rekenen op Youssef, Milan Janssens, Tyron, Milan De Herdt, Elisha en Daan.

Na een loop van 1785m kon Nina bij de eerstejaars miniemen beslag leggen op de 9de plaats.  Ymke liep naar de 13de plaats, die top 10 was echt niet ver af. Jana, Annelien, Emma en Elisah vervolledigden deze groep lopers.
Senne had, net zoals zijn zus, een kuitenbijter achter zich. Hij kon hem niet afschudden en werd in de laatste 100m verrast. De teleurstelling was groot, maar even later stond hij weer te blinken met een zilveren medaille om zijn nek. Tijl viel net uit de top 10.  Volgende keer lukt dat wel!  Simon en Stef kwamen snel na elkaar binnen, wat later gevolgd door Sam. Lenn en Jente lieten zien wat ze waard zijn in deze moeilijke weersomstandigheden bij de tweedejaars miniemen.

Ook nu stonden er weer 3 kadetten aan de start. En ja, Laura heeft haar revanche beet. Ze heeft een mooie race gelopen! Tibo kon goed mee met de kopgroep, en heeft, ondanks een schuiver, een knappe 3de plaats gehaald! Jarne volgende wat later en kon tevreden terugblikken op zijn wedstrijd.

Een dikke proficiat aan AL onze atleten! Ook aan alle ouders en supporters een dikke proficiat!  Dank je wel om het slechte weer te trotseren en onze atleten enthousiast aan te moedigen!

Verslag - Sonja Derison


Bij de seniors dames werd Ilke Vermeulen 27ste. Gerda Andries werd bij de masters 50+ 11e. Dries Crauwels behaalde de 35e plek bij de scholieren. Er kwamen deze keer 3 seniors aan de start van de lange cross. Jelle Vermeulen was onze eerst aankomer op de 19e plaats, Jeff De Bondt 22e en Ben Vermeulen 30e. Ook 3 deelnemers op de korte cross. Voor het eerst sinds lang kwam Tim Ongena opnieuw in veldloopcompetitie. Hij werd 26e. Johan Melotte, buiten zijn comfortzone, werd 36e, gevolgd door Gilles Hulstaert met een 38e plaats. De masters 35+ deden het uitstekend, met een overwinning voor Peter Leboda, en een 13e plaats voor Ken Rutgeerts. Bij de masters 50+ nam Luc Van De Vreken de 17e plaats in en Luke Dingemans de 49e plaats.
 

Uitslag
 

10.11.2019 Cross Cup te Mol

In deze traditionele zandcross had Elke Godden een mindere dag. Ze werd 22ste in het totaal, en 14e Belgische.
 

Uitslag
 

03.11.2019 Veldloop te Bonheiden

Op 03 november ging het veldloopseizoen traditioneel weer van start in Bonheiden.  Maar tradities zijn er ook om gebroken te worden. Deze veldloop kon de voorbije jaren steeds rekenen op een vrolijk zonnetje, maar niet op deze zondag. Regen, regen en nog meer regen! Desondanks nam AVKA deel met 30 jeugdatleten en 3 kadetten.

De Benjamins moesten 950m afleggen.  Er waren geen eerstejaars atleetjes aanwezig. Bij de tweedejaars meisjes mochten we voor Louise supporteren. De tweedejaars jongens waren wat beter vertegenwoordigd: Kyan en Daan kwamen zo goed als gelijktijdig over de streep.  Alex, Seth en Lasse volgden wat later.  Deze laatste twee deden dit ook bijna op hetzelfde moment.

De pupillen kregen een vernieuwd parcours van maar liefst 1450m te verwerken. Bij de eerstejaars meisjes stonden Silke, Fien, Asa en Femke aan de start. Na 300m nam Silke de kop van de wedstrijd en liep vervolgens solo naar goud.  Knap gedaan Silke! Fleur en Lucie trotseerden de regen in de reeks van de tweedejaars pupillen. Kobe en Jack vertegenwoordigden onze kleuren bij de eerstejaars pupillen jongens. Jack finishte op een mooie 6de plaats. Onze tweedejaars waren met 4 : een knappe 7de plaats voor Milan Janssens en net een 10de plaats voor Youssef.  Ook Tyron en Milan De Herdt hebben deze langere afstand dapper overbrugd.

1900m was de afstand die onze miniemen moesten afleggen. Met veel moed begonnen onze eerstejaars meisjes aan hun parcours. Nina en Ymke liepen respectievelijk naar een 6de en 7de plaats, gevolgd door Annelien, Elisah, Jana. In de volgende reeks kon Rowen rekenen op onze supporterskreten. Bij de jongens van 2008 liep Senne overtuigend naar de zilveren medaille! Dikke Proficiat! Stef had nog een goede eindspurt in de benen en finishte op een ferme 10de plaats. Arne en Warre vervolledigden dit groepje miniemen. Stan en Jente liepen deze afstand moedig uit bij de miniemen van 2007.

Naast deze 30 jeugdatleten stonden er ook nog 3 eerstejaars kadetten aan de start voor hun allereerste veldloop bij de groteren. Laura was goed vertrokken maar heeft door kniepijn haar race niet kunnen uitlopen. Revanche volgende week? Tibo en Jarne kregen een afstand van 3350m te belopen. Wat hebben ze dat goed gedaan! Tibo liep naar een 5de plaats en ook Jarne had goede benen meegenomen!

Verslag - Sonja Derison


Bij de seniors dames ging Elke Godden gretig van start. Ze liep zeer actief voorin, en slaagde er in om alle tegenstanders uit haar spoor te lopen. Ze kwam dan ook solo aan en vierde haar eerste overwinning van het seizoen. Iets verderop kwam Ilke Vermeulen aan op de 40ste plaats. Gerda Andries werd 8ste master 50+. Niels Scheerder werd bij de scholieren heren 8ste. Bij de Masters 50+ zagen we Walter De Bondt een sterke wedstrijd lopen. Hij werd knap 5e. Luc Van De Vreken werd 15e. In de reeks van de seniors heren kwamen er 2 AVKA-lopers aan de start. Jeff De Bondt werd 14e en Ben Vermeulen 18e. Peter Leboda werd 2e bij de masters 35+.
 

Uitslag
 

27.10.2019 Cross Cup Relays te Berlare

Elke Godden ging in de eerste manche van de Cross Cup op zoek naar de broodnodige punten voor het klassement. In samenwerking met AVT kwam ze uit met een gemengd team. Elke nam de langste afstand voor haar rekening. In de einduitslag werden ze 15e, meteen goed voor de eerste 5 punten.
 

Uitslag
 

 


 

 


 

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2018-2019 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2017-2018 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2016-2017 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2015-2016 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2014-2015 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2013-2014 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2012-2013 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2011-2012 <<<<<<<<<<<<

 <<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2010-2011 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2009-2010 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2008-2009 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2007-2008 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2006-2007 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2005-2006 <<<<<<<<<<<<

<<<<<<<<<<<< naar ARCHIEF 2004-2005 <<<<<<<<<<<<